Ani Elektrik Kesmek SSD' ye Zarar Verir Mi?

EnnesUysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler, bugün bilgisayarım ekran kartının çok ısınmasından dolayı (Öyle tahmin ediyorum) dona kaldı ve hiçbir işlem yapamadı ben de mecburen güç düğmesine basılı tutarak kapattım. Bu SSD için bir sorun teşkil eder mi ?

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hayır etmez. SSD disklerde ani güç kesintilerinden dolayı veri kaybetme olasılığı HDD ye göre %80 daha azdır.

EnnesUysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim için önemli olan veri değil. SSD' nin kendisi. Bilgisayarımda kişisel verilerini tutmam.

SSD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Müsadenizle belirtmek isterim ki [MENTION=416984]CorvoAttano[/MENTION] hocam, anî güç kesintilerinde SSD'ler de zarar görür.

Bu, her güç kesintisinde disk muhakkak zarar görecek demek değildir, fakat teğet geçecek demek de değildir. İşte bunun için bazı üreticiler SSD devre kartlarına kapasitör eklemektedirler.

Verileriniz Ne Kadar Ehemmiyetli ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Aygıt yöneticisine girin. Disk sürücülerinden SSD nizi seçin sağ tıklayın özellikler diyin. İlkelerden her iki tik işaretli olsun tamam diyip kapatın. Risk azalır.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ssdler dahil olmak üzere belli bir anlık veri transferi mantığı ile çalışan tüm bellek türleri ani kesintilerden kesinlikle etkilenir.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
10 yıldır hiç bozulmadan kullandığım flash bellekler var ve hala daha sapa sağlam kullanırım, 1 gün olsun flash belleği güvenli kapat yapmamışımdır. işim bittiğinde direk çeker çıkarırım pc den. ssd ler de flash bellek mantığıyla çalışıyor sonuçta, içinde bir disk yok. ani kesintinin bir problem oluşturacağını düşünmüyorum. zaten bir çok defa oyun oynarken falan elektrikler gitti ssdme hiç bişey olmadı.