Mert Şefik
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,580
Merhaba benim bir tablet var android 4 üretici destek vermediği için yazılım güncellemesi gelmiyor, kendim pc ile yükleye bilir miyim
Tabletinizin donanımını destekleyen bir Stock ROM veya Custom ROM kurarak android sürümünüzü yükseltebilirsiniz.Benim tavsiyem Custom ROM'ları zorunda kalmadıkça kullanmamanızdan yanadır.Merhaba benim bir tablet var android 4 üretici destek vermediği için yazılım güncellemesi gelmiyor, kendim pc ile yükleye bilir miyim
Custom ROM indirebilirsiniz.Merhaba benim bir tablet var android 4 üretici destek vermediği için yazılım güncellemesi gelmiyor, kendim pc ile yükleye bilir miyim
Nasıl yapacağım ya da üreticinin sen sitesinden başka tablete ait yazılım indirip atabilir miyimTabletinizin donanımını destekleyen bir Stock ROM veya Custom ROM kurarak android sürümünüzü yükseltebilirsiniz.Benim tavsiyem Custom ROM'ları zorunda kalmadıkça kullanmamanızdan yanadır.
Sakın başka bir tablete ait ROM kurmayın aksi taktirde tabletinizi birdaha kullanamayabilirsiniz.İnternette tabletinizin modelini girip Stock veya Custom ROM diye aratıp sonuçlara göre tabletinize göre bir ROM seçebilirsiniz.Nasıl yapacağım ya da üreticinin sen sitesinden başka tablete ait yazılım indirip atabilir miyim
Stock ROM indirirseniz hiçbir sorun olmayacaktır çünkü Stock Rom tabletinizin üreticilerinin geliştirdiği, müşterilerine dağıttığı ve zaman zaman güncelledikleri ROM'lardır. Orijinal bir Android cihaz aldığınızda içinde yüklü olan stock romdur..Geri döndürebileceğinizi düşünüyorum.Custom ROM'lar üretici firma dışı yapıldıkları için tavsiye edemiyorum maalesef ama güvenilir bir Custom ROM bulursanız kurabilirsiniz.ROM'ları kurmanız için bir bilgisayara ve birde veri transfer edebilecek bir sarj kablosuna ihtiyacınız vardır.Rom u indirince tablete nasıl yükleyeceğim ve eğer çok kasarsa eskisine geri dönebilecek miyim bir sorun olur mu
Stock ROM'lar bizzat kullandığınız donanım üreticisi tarafından yapılırlar ve tamamen güvenilirlerdir.Stock rom lar kim tarafından yapılıyor ve güvenilir midir,virüs vs olmaz demi
Peki neden üreticiler doğrudan güncelleme vermiyor ve nereden indirebilirim indirince ne yapacağımStock ROM'lar bizzat kullandığınız donanım üreticisi tarafından yapılırlar ve tamamen güvenilirlerdir.
Bazıları direk güncelleme yapıyor bazıları ise bu ROM kurma vb. işlerden anlamayan bazı müşterilerine yeni ürün satabilmek için güncelleme ile getirmezler(Böyle firmalar ile pek karşılaşmadım) eğer kullanmak istediğiniz ROM'u bulursanız zaten kurulumu nasıl yapacağınız hakkında detaylı bilgilerde o ROM'u indireceğiniz yerde olur.Peki neden üreticiler doğrudan güncelleme vermiyor ve nereden indirebilirim indirince ne yapacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Casper Via T4E G
Bu sitede tabletinize nasıl ROM kuracağınız detaylı olarak anlatılmıştır:Romu nereden indireceğini bulamadım ve indirdiğim romun android kaç olduğunu nasıl anlıcan ben şu anda 4 kullanıyom 5 olsa yeter
Telefonlar ve tabletler için PostmarketOS adlı bir GNU/Linux dağıtımı bulunuyor eğer tabletinizi destekliyorsa kurabilirsiniz ama bilgisayarda kullandığımız dağıtımları tabletinizde kullanmak istiyor iseniz öncelikle tabletinize ROOT atmanız gerekmektedir.Bir de benim o bugün linux denediğim pc vardı ya o 900 mb ram ve 1,9 ghz ile Windows xp ve bazı linuxleri çalistirabiliyordu ,bu tablet intel atom pc pentium du ,tabletin 1 gb ram ve 2 ghz işlemci var ben pc de kullandığım işletim sistemlerini bunda kullanabilir miyim
Kingoroot vb. 3.parti uygulamalar ile veya direk SuperSU kurarak tabletinize ROOT atabilirsiniz.Nasıl atacağım 3.part uygulama ile mi android ile mi
Ubuntu Touch sizin donanımınızı desteklemiyor daha doğrusu Ubuntu touch piyasadaki birkaç telefondan başka hiçbir cihazı desteklemiyor.Ubuntu touch kurmak içinde root gerekir mi
Telefonunuza ROOT attıktan sonra alta vermiş olduğum linkteki talimatları uygulayıp telefonunuzda Ubuntu çalıştırabilirsiniz.Ubuntu touch kurmak içinde root gerekir mi,sonuçta pc için değil mobil için tasarlanmış bir işletim sistemi
Bu arada sizin laptobunuzda 900 MB değil tam 1GB Ram bulunuyor.Bir de benim o bugün linux denediğim pc vardı ya o 900 mb ram ve 1,9 ghz ile Windows xp ve bazı linuxleri çalistirabiliyordu ,bu tablet intel atom pc pentium du ,tabletin 1 gb ram ve 2 ghz işlemci var ben pc de kullandığım işletim sistemlerini bunda kullanabilir miyim
?
Öyle mi aslında internette ben de öyle görmüştüm ama bilgisayarda özelliklerden bakınca 896 mb gözüküyorduUbuntu Touch sizin donanımınızı desteklemiyor daha doğrusu Ubuntu touch piyasadaki birkaç telefondan başka hiçbir cihazı desteklemiyor.
Telefonunuza ROOT attıktan sonra alta vermiş olduğum linkteki talimatları uygulayıp telefonunuzda Ubuntu çalıştırabilirsiniz.
Telefonlara Ubuntu kurulum rehberi için:
Bu arada sizin laptobunuzda 900 MB değil tam 1GB Ram bulunuyor.
Kingroot tehlikeli Android - Neden kingroot kullanmamalısınızKingoroot vb. 3.parti uygulamalar ile veya direk SuperSU kurarak tabletinize ROOT atabilirsiniz.
Benim de pek tavsiye ettiğim bir program değildir ama root atmak için kullanılabilecek bir program olduğundan paylaşmıştım.Kingroot tehlikeli Android - Neden kingroot kullanmamalısınız
Ben magisk kurmasını tavsiye ediyorum onu da anlattım Android - Magisk nasıl yüklenir?Benim de pek tavsiye ettiğim bir program değildir ama root atmak için kullanılabilecek bir program olduğundan paylaştım.