Android yazılımlarındaki çıldırtan "İZİNLER" nasıl kapatılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

laboxz21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
android yazılımlarındaki çıldırtan "İZİNLER" nasıl kapatılır? evet başlıkta yazdığım gibi android yazılımlarındaki çıldırtan "İZİNLER" nasıl kapatırız.mesela bir örnek (ADW.Launcher - AnderWeb)İzinlerBu uygulama şunlara erişebilir: Size maliyet getiren hizmetler telefon numaralarına doğrudan çağrı yap Uygulamaya, müdahaleniz olmadan telefon numaralarına çağrı yapma izni verir. Kötü amaçlı uygulamalar, telefon faturanızda beklenmedik görüşmeler çıkmasına neden olabilir. Bu işlev, uygulamanın acil numaralara çağrı yapmasına izin vermez. Kişisel bilgileriniz kişi verilerini oku Uygulamaya, telefonunuzda depolanan tüm kişi (adres) verilerini okuma izni verir. Kötü amaçlı uygulamalar bu işlevi verilerinizi başkalarına göndermek için kullanabilir. Depolama USB depolama birimi içeriğini değiştir/sil; SD kart içeriğini değiştir/sil Uygulamaya, USB depolama birimine yazma izni verir. Uygulamaya, SD karta yazma izni verir. Sistem araçları çalışan uygulamaları al Uygulamaya, şu anda çalışmakta olan ve son çalışan işlemler hakkında bilgi alma izni verir. Kötü amaçlı uygulamaların diğer uygulamalarla ilgili gizli bilgileri keşfetmesine izin verebilir. genel sistem ayarlarını değiştir Uygulamaya, sistem ayar verilerini değiştirme izni verir. Kötü amaçlı uygulamalar sisteminizin yapılandırmasını bozabilir. uygulamayı her zaman çalıştır Uygulamaya, sistemin başka uygulamalarda kullanamaması için kendi parçalarını kalıcı kılma izni verir.google yeteri kadar bizim özel bilgilerimizi alması yetmezmiş gibi bide elalemde rahatca erişsin diye işletim sistemi çıkarmış.nokia symbian dan kaçtım android "izin" dolandırıcılığına çarpılmak üzereyiz. kimse bişey demiyor.LÜTFEN bunun bi çağresi varsa söyleyinde yapalım.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
o izinleri kapatamazsınız izinler yüklediğiniz uygulamamın sistemde düzgün çalışabilmesi için gerekli ve uygulmayı yazan kişiler tarafından değiştirilebilir. Burada yapılması gereken uygulamayı yüklemeden sistemde hangi izinleri istiyor kontrol etmek veya market dışından uygulama yüklememek lazım

Qzey

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende Android uygulamaları geliştiriyorum. Bunları kapatman Android'in yapısına göre mümkün değildir. Bunun amacı kullanıcıların kişisel güvenliğini korumaktır.
Uygulama geliştiricileri olarak sizin kişisel bilgilerinizi her hangi bir yere kopyalamıyor veya göndermiyoruz. Sizin uygulama içerisinde erişebilmeniz için izin vermenizi istiyoruz. Ki bunu biz değil Androd otomatik olarak soruyor. [MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION]'un da söylediği gibi Market'ten uygulama indirmeye dikkat ederseniz %95 bir problem ile karşılamazsınız.

En son Secure Market Place diye bir uygulama geliştiriyoruz. Bu Market(Uygulama Dükkanı) üzerinden indirdiğiniz uygulamalar, tarafımızdan sağlanan özel güvenlik sertifkaları ile doğrulanıyorlar. Uygulama kaynak kodları ile gönderildiğinden ve tarafımızdan derlenerek, test edildiğinden. Sertifika almış uygulamaları gönül rahatlığı ile kullanabileceksiniz.

laboxz21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beni bilgilendirdiğiniz için çok TEŞEKKÜR ederim.

market dışından uygulama indirmiyorum. her ay farklı virüs programlarıyla telefonda tarama yapıyorum. fazla titiz davranıyorum.

anlayamadım bazı durumlar var. herkesin olduğu gibi benimde 2-3 tane farklı isimlerde mail adreslerim var. gmail"de kullandığım mail resmi içerikli mail adresim. yani herkese vermiyorum. en güvendiğim kurum ve firmalara veriyorum. peki bana "spam" nasıl gelir. "spam" benim adımı soyadımı oturduğum mahalleyi biliyor. bu nasıl oluyor?

android markette hava durumu programları var isim veriyorum "GO Weather " yazan izinler şunlar
Konumunuz kesinliği düşük (ağ tabanlı) konum
Cihazın yaklaşık yerini belirlemek için bulunduğu yerlerde hücresel ağ veritabanı gibi tahmini konum kaynaklarına erişir. Kötü amaçlı uygulamalar, bu işlevi bulunduğunuz yeri yaklaşık olarak belirlemek için kullanabilir.

kesinliği yüksek (GPS) konum
Bulunduğu yerlerde cihazdan Küresel Konumlandırma Sistemi gibi hassas konum bulma kaynaklarına erişir. Kötü amaçlı uygulamalar bu işlevi bulunduğunuz yeri belirlemek için kullanabilir ve ek pil gücü tüketebilir.

diyor.

bence spam işte böyle oturduğum mahalleyi böyle öğreniyor. vs vs . anlatmak istediğim anlamışsınızdır. uzatmaya gerek yok.

ve sadece tek bir örnek vercem "adobe flash player 11 for android" izinler konusunda "güvenli olmayan hiçbir özel izin gerektirmiyor"

yazılım yapan [MENTION=188131]Qzey[/MENTION] kardeşim sen namuslu bir yazılımcı olabilirsin ama herkes senin gibi değil.

androidli telefonum çok seviyorum. fakat her an adroidi sırf bu nedenler yüzünden bırakabilirim.

--- Mesaj Güncellendi ---

yeni gelen spam daki mail adreslerini veriyorum. "[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com" uzantısına dikkat (gizlilik ihalali olmasın diye * kulladım)

[TABLE="class: ajC"]
[TR="class: UszGxc ajv"]
[TD="class: gG, colspan: 2"]kimden:[/TD]
[TD="class: gL, colspan: 2"]
Virtual VegasClub wikruc@anteldata.net.uy

[/TD]
[/TR]
[TR="class: ajv"]
[TD="class: gG, colspan: 2"]kime:[/TD]
[TD="class: gL, colspan: 2"] oged****ris2001[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
ebru****iren[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
nic***ht100[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
lus***1[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
wijay****tiono[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
o.o****3[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
simf***ich[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
c.f.c***79[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
w****ch[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
dan***tixe[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
nicol***tgaard97[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
na***eam[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
mari**oss17[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com,
petr***hrava[MENTION=17725]Gmail[/MENTION].com
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ben adroid market dışında program kullanmıyorum.

black shadow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Black Markt Alpha var deneyen var mı ? Ben buradanda birkac uygulama indirdim.Guvenli diyorlar ama nederece bilmiyorum.

Qzey

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğer biraz ingilizcen varsa http://www.spamcop.net/anonsignup.shtml buradan sana SPAM gönderen adresleri rapor et ve Gmail üzerindende Spam olarak işaretle.

Spam gelmesinin bir çok nedeni olabilir, SPAM olarak işaretlersen ve rapor edersen hem kendin kurtulmuş, hemde ileride başkalarının aynı duruma düşmesini önlemiş olursun.

Anektod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu arkadasin degindigi konu cok onemli.İleride bunun bizi cok zor durumlara dusureceginden suphem yok.Tipa tip ayni isi goren iki uygulamayi karsilastiriyorsun: biri hic izin istememisken digeri rehberine ulasmak, gps'i kullanarak yerini ogrenebilmek, telefonun seri numarasini okumak istiyor.bunu cok cok meshur uygulamalar bile yapiyor.uyan!

mek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir metronom uyg. indirmek istemiştim. İstediği izinlerden biri telefon görüşmeleriydi. Bilmeyenler için metronom: müzik aleti çalarken "tik tak" diye ritm versin diye kullanılan alettir. Bir metronom neden telefon görüşmesi bilgisine ihtiyaç duyar ? Yazlım kötü niyetli gibi. Sonra aynı işi gören başka bir uygulamaya baktım sadece ağ iletişimi istiyordu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
daha önce telefonumun email numarası kopyalandı bakıyorum hep türk yapımları email numarasına erişim istiyor ne yapcan email numarasını en sakıncalısı bu bence sonra BTK dan bir mesaj telefonunuzun emaili kopyalanmıştır 30 gün içerisinde kapanacaktır

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
daha önce telefonumun email numarası kopyalandı bakıyorum hep türk yapımları email numarasına erişim istiyor ne yapcan email numarasını en sakıncalısı bu bence sonra BTK dan bir mesaj telefonunuzun emaili kopyalanmıştır 30 gün içerisinde kapanacaktır

Emailinizi alarak spam göndermekten başka bişey yapamazlar :)
sizin söylediğiniz IMEI ona da programlar erişemiyor. (virüsler hariç)

dj-61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaş bu izinler bir yana asıl benim sorunum, ve cözmeye calıştığım şey şu ki, android acılışta calışan uygulamalar ve kendiliğinden aktif olmaları, bununla ilgili, uygulama izinlerine baktığınızda , telefon menüsünden, acılışta otamadik başlat gibi bir izin olduğunu görürsüzü bunlar diğer izinler bölümünde en altta yer alıyor, her uygulamada olmayan bu izini devreden cıkarabilirsek uygulamanın kerndiliğinden acılmasını önleyebiliriz gibi düşündüm ve bunu denemek istedim, uygulama icinde bulunan izinler dosyasını metin dosyası olarak actım ama izinlerin ne olduklarını bilmediğimden bir deneme yapamadım,
aslında madem geliştriciler var burada bu konuda yardımcı olmalarını rica ediyorum, en azından bazı uygulamaların calışmasını böylece engelleyebilirsek güzel olacak, bunun icin bahsettiğim yol ile biraz zahmetli olsada ben yapmayı düşünüyorum yederki sonuc versin..

fikri olan lütfen mail atsın.. dj61caner@gmail.com

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telefon numaralarına doğrudan çağrı yap şuna buna izin ver nedir bu ya telefon güvenliği yok gibi go launcher eskiden istemezdi şimdi istiyor kaldırmıştım tekrar geri yükleyeyim dedım bir sürü izin istiyor

Fenomenon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SRT app guard adında bir uygulama var. bu uygulama ile ROOTSUZ izinleri yönetebilirsiniz.
ancak uygulma google play'de yok. googledan aratın chip'in almanca sitesinden indirin
nasıl kullanılacağı bilmeyenler yada nerden indirileceğini bulamayanlar burdan sorabilirler yada pm atabilirler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...