Android vs Ios

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Okul kulübü dergisine yazı hazırlamıştım ve yazı e-dergi'de yayınlandı. İşte o yazı:

9mA7yX7.jpg

kJqtk8g.jpg

Eren Berk Erdoğan

Tüm e-dergiyi okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
iOS'taki uygulamalar ve oyunlar Android'e portlanarak çıkıyor.
Asphalt 7'yi bir iPhone 5'de oynayın bir de Galaxy S4'te akıcılığı o zaman anlarsınız..

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
- Android' in uzun vadeli kullanımlar sonrasında, stabilitesini yitirmesinin önüne geçilemiyor mu ? Belirli aralıklarla pc formatlar gibi sıfırdan kurulum yapsak...

- Son zamanlarda IOS' ta güncelleme sonrasında cihaz kararlılığını yitirebiliyor, memnun kalmadığımız zaman eski haline döndürmek için ne gibi yöntemler mevcut.

Çok faydalı olmasının yanında güzel de bir yazı olmuş...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kesinlikle katılıyorum. 2.5 yıl Galaxy S2 kullandım. Alırken herkes yapma etme Iphone 4s al demişti bende saçmalamayın kardeşim demiştim. İki telefonda aynı dönemde çıkmıştı. Ben tabi ki Galaxy S2 tercih etmiştim çünkü her açıdan android'de çığır açan bir telefondu. Bana göre zaten S3 ün bu kadar satmasının nedeni S2'nin bu kadar güzel bir telefon olmasıdır.

Şimdi geliyorum can alıcı noktaya. Galaxy S2 android 4.1’de kaldı ve Samsung bundan sonra desteğini tamamen çekti. Telefon son günlerde artık deyim yerindeyse kanıya dönmüştü yeni firmware atmama rağmen. Ama gelin görün Apple 4s'e Ios7'yi çıkardı ve ios8 çıkmadıkça desteğini sürdürmeye sonuna kadar devam edecek ve kesinlikle Galaxy S2'den daha hızlı durumda. Bende 2 hafta önce gittim Iphone 5s aldım. Tüm çevrem sende bunu yaptıysan vay android'in haline dedi.

Ben bir Iphone fanı değilim fakat Apple yıllarca süren deneyimlerim sonucunda daha iyi bir firma olduğunu kabul ettirdi. 5s alırkende benim için en büyük etken Galaxy S4'ü banchmarklarda yerle bir etmesi ve appstore'u oldu.

S4'te adamlar 1.6 GHz işlemci kullanıyor Apple 1.3 GHz işlemciyle gelip yerle bir ediyor. Uygulama kalitesi ve kasa kalitesinden bahsetmeyeceğim bile. Samsung beni bile kendinden soğuttuysa vay Samsung'un haline demek istiyorum sadece. Almadan önce çok şüphelerim vardı bu kadar açık bir yapıdan Iphone gibi kapalı bir sisteme geçmek acaba beni memnun eder mi? dedim sürekli. Hiçte öyle olmadı daha 2. gününde bana eski telefonumu aratmadı. Üstüne bide geçen gün Jeilbreak yaptım bence şu anda androidden daha bile güzel oldu.

Burda bir kişi bile android Ios'tan daha stabil daha akıcı derse akıl sağlığından şüphe ederim. Çünkü objektif biri bunun olmayacağını görebilir. Hala Apple'ın dokunma hassasiyetine yaklaşabilen firma yok bu testlerle sabit. Onun harici Ios'ta en sevdiğim kısım bir şeyi kapatmak istedğinizde 10 tane yere gidip kapatmanıza gerek yok tek tıkla herşey tamam. Android’de önce oraya gir sonra buraya gir her uygulama için bunu tekrarla. Hadi bana söyleyin android'de arkaplan da çalışan uygulamaların otomatik yenilenmesini nasıl kapatabilirsiniz. Buyurun bana söyleyin bunu yada hangi uygulamanın konum servislerini kullanmasına karar verebilceğiniz bir yer var mı acaba. Ya hepsini kaparsın ya hepsini açarsın. Yıllarca beni bezdiren şeylerden biriydi. Gps'im hep kapalıydı haritamı kullanıcam önce gps aç sonra haritayı kullan sonra tekrar kapat BLAHH. Çünkü açık bırakırsam kafasına göre her uygulama kullanıyordu şarjımı yiyordu.

Ios android'e göre daha kapalı bir sistem kabul ediyorum ama inanın o kapalılıkları aramıyorsunuz bile. Hatta bir yerden sonra bu kapalılıklar hoşunuza gidiyor. Çünkü bir uygulama bana nerelere erişebileceğini ben marketten indirirken söylemiyor. Uygulama iniyor açıyorum uygulamayı rehbere erişim istiyor evet yada hayır, konum servislerini kullanmak istiyor evet yada hayır bu kadar basit öyle 1000 tane yere el uzatamıyor. Ve dediğim gibi hepsini istediğin zaman kapayıp açmak senin elinde hadi şimdi söyleyin bana hangisi daha açık hangisi daha kapalı bir sistem. Yemin ediyorum Ios'a geçtiğim günden beri daha rahatım. Kaldı ki bir jeilbreak her şeye yetiyor arkadaşlar.

emrekaragol6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende habere farklı bir açıdan bakarak tablette ios telefondan android diyorum.Çünkü android uygulamaları telefon versiyonlarını büyüterek tablete yayınlıyor.

avsamerkez.com

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ios bencede önde ama Androidde sonradan çıkma ama kulağı geçecek gibi görünüyor.

atikpostalarim0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 sene önce s4 mini almıştım. bu sene 4 üncü ay'da yanlışlıkla iç ekran camını kırdım. ankara etlikteki samsung servisi 500 tl ve sıhhiyedeki servis ise 475 tl istedi. mahalle telefon tamircisi 330 istedi. zaten telefonu 1010 tl ye aldım. 500 tl ön cam tarafına istenir mi? bir daha samsungun ne tefonunu ne de diğer teknoloji ürünlerini alırım ve aldırırım. müşteri desteği ve memnuniyeti sıfır ve olsa da çok pahalı. telefon 1 ay gibi süredir duruyor ve yaptırmıyorum. dursun öyle. iphone 6 yı bekliyorum. uygun fiyata düşene kadar bekleyeceğim.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
1 sene önce s4 mini almıştım. bu sene 4 üncü ay'da yanlışlıkla iç ekran camını kırdım. ankara etlikteki samsung servisi 500 tl ve sıhhiyedeki servis ise 475 tl istedi. mahalle telefon tamircisi 330 istedi. zaten telefonu 1010 tl ye aldım. 500 tl ön cam tarafına istenir mi? bir daha samsungun ne tefonunu ne de diğer teknoloji ürünlerini alırım ve aldırırım. müşteri desteği ve memnuniyeti sıfır ve olsa da çok pahalı. telefon 1 ay gibi süredir duruyor ve yaptırmıyorum. dursun öyle. iphone 6 yı bekliyorum. uygun fiyata düşene kadar bekleyeceğim.

Yaklaşık 1.5 yıl bekleyeceksiniz :) yalnız s4 mini ekranı o kadar pahalı değil diye biliyorum... en azından mahalle tamircisinin fiyatını servis veriyordur..

atikpostalarim0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.5 yıl neyi bekleyeceğim? mahalle telefoncusu çakma ekran yapacak diye tahmin ediyorum. pahalı değilse neden her yer o fiyat civarı söyledi ki?

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
1.5 yıl neyi bekleyeceğim? mahalle telefoncusu çakma ekran yapacak diye tahmin ediyorum. pahalı değilse neden her yer o fiyat civarı söyledi ki?

IPhone 6'nın uygun fiyata düşmesini beklersiniz 1.5 yıl taş çatlasın 1 yıla düşer... bilmiyorum ama ekran o kadar pahalı değil tabi sadece ekranla ilgili bir sorun ise.

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iPhone 6'nın <b> uygun</b> fiyata dusmesine uc yil var [emoji17]

atikpostalarim0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
IPhone 6'nın uygun fiyata düşmesini beklersiniz 1.5 yıl taş çatlasın 1 yıla düşer... bilmiyorum ama ekran o kadar pahalı değil tabi sadece ekranla ilgili bir sorun ise.

ekran sağlam. iç ekran kırık. tamiri için komple ön cam kısmı değişmesi gerekiyormuş. hmm. o kadar zaman. o zaman, zamana göre hareket etmek gerekir. olmadı 5s fln. bilmiyorum. hayırlısı.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Android'te 100 uygulamayı geçtinizmi mesela 150 uygulama filan olursa ram kullanımı felaket artıyor batarya kendi kendini sömürüyor.Gece %100 yapın şarjdan çekin yarına %90'la kalkmış olursunuz.Cihazların ısınma sorunları wifi sorunları bataryanın geç dolması uygulamaların her güncelleme sonrası hata raporlarına değinsem 3 sayfa çıkar.
İşin özü ios yazılım donanım olarak en önde sistemdir.S4 kullanıcısıydım İphone 5s aldım rahat ettim kısıtlı kapalı ama telefonla ilgili hiç sorunum yok.Ahizesi bile çok net.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Ic ekran dış ekran muabbetı yapan ınsanlar android ıos kıyaslıyor tartışıyor asıl ilginç olan bu bence. Telefon teknolojisi hakkında bıraz bılgı sahibi olmak lazım kı o zaman bile ıkı sıstem kıyaslanamaz.
Ikısıde bılmem kac sürüm atlamış mükemmel işletim sıstemlerı, ayrı sıstemler ayrı donanımlar ayrı dinamikler ama ıkısıde yapmak ıstedıklerınızı gayette yapıyorlar.
Pahalı yoldan da yapabilirsiniz daha ucuz yoldan da en ucuza en fazla faydayı sağlamak bütün mesele benim için bu kadar basit.

atikpostalarim0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaş 2 yıldır iphone 4s kullanıyorum. çok feci yere çok düştü hiçbir şey olmadı diyor. android içeren tüm telefonlar neden bu sağlamlık olayından yoksun?

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaş 2 yıldır iphone 4s kullanıyorum. çok feci yere çok düştü hiçbir şey olmadı diyor. android içeren tüm telefonlar neden bu sağlamlık olayından yoksun?

Çünkü genelde Androidli cihazların malzeme kalitesi kalitesiz.(samsung,lg özellikle) iPhone'ların malzemeleri ise kaliteli olay bundan ibaret.

Son olarak ne kadar ekmek o kadar köfte. 1 liraya aldığın köfteyle maksimum gene 1 liralık köfte yemiş olursun. :D

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
iphonelar hiçbir zaman uygun fiyata düşmez ki neyin beklemesi bu?
iphone 4 ler 1000 tl şuan neyin uygun fiyatı bu ?

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
iphonelar hiçbir zaman uygun fiyata düşmez ki neyin beklemesi bu?
iphone 4 ler 1000 tl şuan neyin uygun fiyatı bu ?

Bu yorumu yaparken başına yada sonuna bence eklemek gerekirdi sanırım... IPhone 4ler 450 -500 arası alınıp 750ye anca satılıyor o da sonradan çıkan garantisi bitmemiş 8GB lık versiyonlar için geçerli olan fiyat. Ben 2250 TL'yi rahatlıkla ödüyorsam bu bana uygundur... Arkadaşın sorduğu uygunluk ise şimdiki 5s'in fiyatını Iphone 6 ne zaman alır? tarzındaydı...

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Bu yorumu yaparken başına yada sonuna bence eklemek gerekirdi sanırım... IPhone 4ler 450 -500 arası alınıp 750ye anca satılıyor o da sonradan çıkan garantisi bitmemiş 8GB lık versiyonlar için geçerli olan fiyat. Ben 2250 TL'yi rahatlıkla ödüyorsam bu bana uygundur... Arkadaşın sorduğu uygunluk ise şimdiki 5s'in fiyatını Iphone 6 ne zaman alır? tarzındaydı...
gerekmezdi bence. benim fikrim bu vede hiçbizaman iphonelar uygun fiyata düşmez, uygundan kastım iphonelerden kat ve kat üstün donanım özelliklerine sahip android cihazların fiyatı

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
gerekmezdi bence. benim fikrim bu vede hiçbizaman iphonelar uygun fiyata düşmez, uygundan kastım iphonelerden kat ve kat üstün donanım özelliklerine sahip android cihazların fiyatı

Bence yerine "benim fikrim bu" demek de yeterli sayılır :) uygunluk konusu düz kuramda açıklanmış bir olaydır... ne zamanki ülkemizde dolar düşer Iphone fiyatlarıda uygun olacaktır. Sanırım buna da itiraz etmezsiniz, ki forumun en çok ürün satan yada satmaya çalışan üyelerinden biri olarak IPhone'un yada diğer Apple ürünlerinin dolara endeksli olduğunu bilmiyor olamazsınız.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Bence yerine "benim fikrim bu" demek de yeterli sayılır :) uygunluk konusu düz kuramda açıklanmış bir olaydır... ne zamanki ülkemizde dolar düşer Iphone fiyatlarıda uygun olacaktır. Sanırım buna da itiraz etmezsiniz, ki forumun en çok ürün satan yada satmaya çalışan üyelerinden biri olarak IPhone'un yada diğer Apple ürünlerinin dolara endeksli olduğunu bilmiyor olamazsınız.
nedir bu laflarımı düzeltme çabası onu anlamadım ?

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
nedir bu laflarımı düzeltme çabası onu anlamadım ?

Öyle bir çabaya gerek duymam ki ben... farklı tavırlar içinde sorulan sorulara ve aynı şekilde verilen cevaba karşılık olarak bir cevap verdim. Yanlış mıyım?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

iphonelar hiçbir zaman uygun fiyata düşmez ki neyin beklemesi bu?iphone 4 ler 1000 tl şuan neyin uygun fiyatı bu ?

Mesela bu soru şekline asla cevap vermem ben ama konuya faydalı olmak ve doğru bilgi vermek adına yazdım.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Öyle bir çabaya gerek duymam ki ben... farklı tavırlar içinde sorulan sorulara ve aynı şekilde verilen cevaba karşılık olarak bir cevap verdim. Yanlış mıyım?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

iphonelar hiçbir zaman uygun fiyata düşmez ki neyin beklemesi bu?iphone 4 ler 1000 tl şuan neyin uygun fiyatı bu ?

Mesela bu soru şekline asla cevap vermem ben ama konuya faydalı olmak ve doğru bilgi vermek adına yazdım.
ben bilgi verici bi cevap göremedim, cevap vermeseydin daha iyidi, herneyse ....

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
dogru bir yazı olmuş güzel olmuş benim kendi fikrim android...

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Zenginsen iphone al fakirsen android ikiside aynı işlevi görüyor.