Android varken neden windows mobile

hodor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onemli markalar windows isletim sistemli telefon cikarmaya basladi fakat satin alan kisi android varken ne dusunerek windows aliyor?(gercekten meraktan soruyorum alanlara lafim yok)

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
windows mobile değil windows phone alıyorlar windows mobile çoktan öldü ben de her ne kadar androidci olsam windows phone'un da arkasında microsoft var ve çok sayıda uygulama mevcut için windows phone için

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
onemli markalar windows isletim sistemli telefon cikarmaya basladi fakat satin alan kisi android varken ne dusunerek windows aliyor?(gercekten meraktan soruyorum alanlara lafim yok)

-Android ve iostan sıkılmış olanlar yeni bir şeyler denemek için alıyor olabilir.
-Kendi beğendiği markanın windows 8 li ürünlerine destek vermek için alıyor olabilir.
-Nasıl ki apple ve androidi sevenler var, windowsu da sevenler vardır ve alıyorlardır.
-Lumia 920 alanlar ise üsttekilerine ek olarak kamerası ve sağlamlığına bakarak alıyor olabilir.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
o soruyu sormadan önce neden android in cevabını verip soruyu sorsaydın daha iyi olurdu madem sordun cevap vereyim android android diye onca yaygara kopartıp benide gaza getirdiler ve sonunda bir tanede ben aldım bir yıldır kullanıyorum edindiğim sonuç android ist. eminönündeki çakma mallara benziyor yaygarasını yapanlarda oradaki yalancı satıcılara işe yarar ne varsa ücretli parasını verdikten sonra neden i phone almıyayımki hem donanım canavarı hemde bütün ipler birilerinin elinde herşeyini onlar kontrol ediyor sanki eşşeğin başına yular geçirmişler istediklerini yapıyorlar Windows u onun için sevmezdim android ondan bes beter çıktı ama yinede windovs daha iyi çakma android e beş çeker

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
windows phone yeni ve kesfedilmesi gereken bir yazilim
android basit arayuzlu bir yazilim reklamli uygulamalar karasizlik virusler ve dahasi. ios hep ayni gıdım gıdım birseyler ekliyor ama stabil kararli virus yok
windows phone tabletler ile birlikte android ve ipad donemi bitecege benziyor. ipad bir sure daha devam edebilir ama windows tabletler oldukca yayginlasacak. andoidin kalesi burda yikima ugrar. ayrica windows a uygulama yazacak milyonlarca insan var yakinda windos phone marketlerinde binlerce uygulama bulunabilir htc w8 li cihazini test ettim oldukkca hizli cihaz. bence. yukselmeyi hakediyor iosdan sonra gececegim tek isletim sistemi

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Windows Phone ile çok farklı bir tasarım ortaya çıktı. Android, iOS benzeri olarak çıkmıştı, fakat iOS sadeliğinden çok uzak. Windows Phone'un farklı ara yüzü ilk bakışta ilgi çekebilir; fakat bir süre sonra oldukça sıkıcı gelebilir. Markete uygulama atma konusunda da aşırı bir denetim söz konusu. Belki uygulamalarda belli bir standartı baştan yakalamak istiyor olabilirler, ama gönderilen uygulamaların çoğu zaman geri dönmesi sıkıntı verici.

Öyle uygulama sayısının da hızla arttığına bakarak aldanmayın. Uygulamalarda belli standartları olsa da ıvır zıvır da olsa çok sayıda uygulama yükleme gayreti içerisindeler. Microsoft Türkiye Lead'i üniversiteye Windows Phone ve Azure eğitimi vermeye geldi. Girişte kayıt yaptıran herkesi MSP adayı yaptılar. 1 ay içerisinde 3 uygulama yükleyeni MSP yapacaklar. MSP'liği ayağa düşürecek kadar kaptırmışlar kendilerini uygulama sayısına. Programlamaya yeni başlayan öğrencilerin yaptığı uygulamalarla dolmaya başladı market. İçlerinde kaliteli olanların sayısı çok düşük.

Google, Windows Phone'a uygulama geliştirmeyeceğini açıklamıştı (şimdilik). Yani Gmail, YouTube vs. uygulamalarından bir süre ayrı kalmak zorunda olacaksınız WP'yi kullandığınızda.

Arkasında Microsoft'un olması nedeniyle belki tutabilir. Güçlü bir ekosistem kurdular. Benim düşüncem WP, iOS'u kesinlikle yakalayamaz, Android'i zorlayabilir.

Bir de şöyle bir olay var. 1 sene sonra Java'da çok köklü değişiklikler olacak. Söz dizimi köklü bir değişikliğe uğrayacak. Python'dan alıştığımız Lambda yapısı benzer diye düşünüyorum. İşlemciyi paralel programlama yükü, programlama diline geçeceği falan da söyleniyor. Bunun da işlemciyi kasan programlarda 500 küsür kat hız sağlayacağı iddia ediliyor. Android uygulamaları Java temelli. Bu yapı Android programlamaya da geçerse hız açısından çok şey kazanabilir Android uygulamaları. Belki de J2ME'nin geri dönüşüne vesile olabilir bu Lambda projesi. :D

Bekleyip göreceğiz.

ozantoklu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nokia ülkemizde geçmişten gelen bir marka değerine sahip geçmişteki o dayanıklılık.windows phone lar bana da keşfedilmeye değer geliyor.lumia çok dikkatimi çekmeye başladı