Mert Şefik
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,580
Merhaba arkadaşlar android linux ya o zaman linux android uygulaması yükleyebilir miyiz
Evet,teoride bu mümkündür ama belirli düzenlemeler yapmanız gerekmektedir.Merhaba arkadaşlar android linux ya o zaman linux android uygulaması yükleyebilir miyiz
Evet,teoride bu mümkündür ama belirli düzenlemeler yapmanız gerekmektedir.Merhaba arkadaşlar android linux ya o zaman linux android uygulaması yükleyebilir miyiz
Örnek vermek gerekirse android telefonunuzda nasıl .deb uzantılı programlar kuramaz iseniz GNU/Linux dağıtımlarında da .apk uzantılı programları direk açamazsınız ancak kullanmak istediğiniz programı el ile portlayarak bu işlemi yapabilirsiniz yada bir android sürümünü kendi bilgisayarınıza kurabilir yada emülatör,sanal bilgisayar vb. yöntemler ile Android işletim sistemini çalıştırabilirsiniz.Nasıl yani
Bu sorunun en mantıklı çözümü sanal bilgisayar ile android kullanmak yada emülatör kullanmaktır.Port işlemini yapmanız için gerçekten emek sarfetmeniz gerekiyor ve benim çoğu Android destekli programı bilgisayara Port edebilecek kadar yazılım bilgim olmadığından dolayı size yardımcı olamayacağım.Nasıl yaparım
Önemli değil,iyi akşamlar efendim.Teşekkürler iyi akşamlar
VirtualBox ile yapılabilir diye biliyorum.Merhaba arkadaşlar android linux ya o zaman linux android uygulaması yükleyebilir miyiz
Evet Sanal makineler kullanılarak bu işlem yapılabiliyor ama benim anladığım kadarı ile konu sahibi arkadaşımız nasıl direk GNU/Linux dağıtımlarına(Bilgisayar tarafındakiler) Android programları kurabiliriz? diye sorduğunu düşünüyorum.VirtualBox ile yapılabilir diye biliyorum.
EvetEvet Sanal makineler kullanılarak bu işlem yapılabiliyor ama benim anladığım kadarı ile konu sahibi arkadaşımız nasıl direk GNU/Linux dağıtımlarına(Bilgisayar tarafındakiler) Android programları kurabiliriz? diye sorduğunu düşünüyorum.
Androidin sadece çekirdeği Linux, Android işletim sistemi olarak Linux dağıtımlarından tamamen farklı. Özelleştirilmiş bir işletim sistemi.Merhaba arkadaşlar android linux ya o zaman linux android uygulaması yükleyebilir miyiz