Android telefonum çok kasıyor yardımm

wolverine0100

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb telefonum çok kasıyor görev yöneticisine giriyorum telefon ram toplam 351mb 290 mb harcıyo hafızayı sil diyorum kısa süre sonra tekrar 290 mb çıkıyor ram programı kullanıyım dedim bazı ana uygulamalar kapanıyo ana özellikler falan telefonumu daha hızlı ve etkin kullanmam için napmam gerek şimdiden teşekkürler :bored::bored::bored::bored::bored::crying:​

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
mrb telefonum çok kasıyor görev yöneticisine giriyorum telefon ram toplam 351mb 290 mb harcıyo hafızayı sil diyorum kısa süre sonra tekrar 290 mb çıkıyor ram programı kullanıyım dedim bazı ana uygulamalar kapanıyo ana özellikler falan telefonumu daha hızlı ve etkin kullanmam için napmam gerek şimdiden teşekkürler :bored::bored::bored::bored::bored::crying:​
telefon sizin hiziniza yetisemiyorsa o telefonu degistirin bence
ram zaten sorun androidde biraz yuksek rami yuksek birsey alin

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
kullanmadiginiz uygulamalari silin telefondan bazende format iyi gelir

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
o açık gördüğün programlar var ya .. heh işte onlardan en az kullandıklarını sil ki sürekli açılıp durmasın Ram biraz daha az kullanılsın

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Önce taşıyabildiğiniz tüm uygulamaları SD karta taşıyın Telefonun android sürümü ne bilmiyorum ama 4.0 ve üstü ise arka plan uygulama sınırını düşürün en fazla 3 uygulama yapabilirsiniz.

emrekirbiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Bu sorun bende de mevcut ve ayrıca tüm android kullananlarda da vardır.
Ben kendim bir kaç çözüm buldum Galaxy Ace kullanıyorum.
Bir kaç çözüm ;

1-Ayarlar>Uygulamalar>Çalışan Servisler ;
Şimdi burada 2 işlem var.

a.Menü tuşuna bas ve "Ön bellek işlemini göster"e gir.Ve orada bir sürü uygulama olacak onların hepsine girip dur diyeceksin.

b.Hepsine dur dedikden sonra tekrar menü tuşuna bas "Kullanılan hizmetleri göster"e gir.Ordakilerin hepsine dur de.Ve en son ayarlar uygulamasına dur de.Çünkü seni ayarlar kısmından atacak.
Bunları yaptıktan sonra ram'i temizle.

2-Telefonda olan uygulamalarını sd kartına taşı.
3-Açık uygulamaları mutlaka kapat.
4-Telefonu fazla ısıtma! Pencerenin mermerine koyup 5-10 dk. soğumasına izin ver.

Yardımcı olabildiysem.Ne mutlu bana :D

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Yukardaki arkadaşın dediklerini yap eğer olmazsa (ki olur) root etme gibi bir çılgınlığa gidebilirsin.Root edince asında birşey değişmiyor :D Root ettikten sonra yapacağın uygulamalar önemli bilmeden birşey yaparsan telefonuna mal olur.

emrekirbiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Yukardaki arkadaşın dediklerini yap eğer olmazsa (ki olur) root etme gibi bir çılgınlığa gidebilirsin.Root edince asında birşey değişmiyor :D Root ettikten sonra yapacağın uygulamalar önemli bilmeden birşey yaparsan telefonuna mal olur.

Proton bence root yapmasın çünkü ben yaptım pişman oldum.Galaxy Ace'im var,root yaptım.Ve sonuç pert iyice kasmaya başladı :cursing:

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Proton bence root yapmasın çünkü ben yaptım pişman oldum.Galaxy Ace'im var,root yaptım.Ve sonuç pert iyice kasmaya başladı :cursing:
Ahaha :D Root yapman yetmez zaten :) Sadece root pek bi işe yaramaz rootun yanında yeni profosyonel programlar indirip kasmayı azaltmalısın :)

Mertekin34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram'in çok yüksek seviyelerde olmasının sebebi aslında Facebook.Uygulamadan çıkış yapıp görev yöneticisinden kapatsanız bile hala açık kalıyor o yüzden telefon kasıyor.Facebook'tan her çıktığınızda ayarlar>uygulamalar>çalışan servislere gidip facebooku sonlandırın ardından görev yöneticisinden rami temizleyin telefonun rahatladığını göreceksiniz :)

yekk_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefonun nedir ona göre yardımcı olsak çünkü kasan uygulamalar markaların kendileri için yapmış oldugu launcherlar çok etkiliyor :)

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Uygulamaları silmek kadar kötü bişey yok varya 1500tl ye telefon alıyorum istersem 300 tane uygulama yükleyim hiç kasmaması lazım ama malesef galaxy s4 demi s5 temi çözülür bilmiorm :S

yekk_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence androidde kasma sorunu bitmez uygulamar için ayrı ram telefon için ayrı ram olmadığı sürece

-MÜNZEVİ-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Okadar kasiyosa yene iyi sonuçta dandroid arkadaşiminda dandroid telefonu var kafasina göre kapaniyo

cheyenemehmet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım Android Asistan uygulamasını indirip araçlar bölümünde startup manager bölümünde telefon açılınca başlamasını istemediğin hizmeti oradan ayarlayabilirsin.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
root yapıp gereksiz sistem uygulamalarını kaldırman ram de rahatlatma yaratır.yada cm niin telefonuna uygun bir sürümünü yüklersen fark olacaktır.
arkadaşımın telefonu wonder ondada ram sorunu vardı cm yükledikten sonra telefon gözle görülür rahatlamıştı.
denemekte fayda var.
fakat bazı android telefonlarında bu ram sorunu var.ace wonder gibi.
ben s2 den önce gio kullanıyordum ram miktarı wonderden düşük olmasına karşın telefonun ram yönetimi gayet iyiydi.neredeyse hiç ram sorunu yaşamıyordum.

melik.bck

Asistan
Reaksiyon puanı
13

Uygulama Sayını Azalt...
Ayrıca Face'e Tarayıcıdan Gir.
Telefonu Root Yap ve İşine Yaramayan Uygulamaları Kaldır.
Bi de Overlock Dene...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler bnm telefondada oluyo arada bi ama genellikle oyunlarda kasıyor lg l5 için bi cm bulamadım ne ypmam lazm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
o programı bende kulllanıyorum fakat cozum degil tamamen. clean master belkı olabilir mobil care ile birlikte:yes:

cheyenemehmet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım telefon android asistan programı ile başlangıçta çalışan programların bazılarını(gerekli olmayanları) baslangıçta çalışmasını engeleyebilirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Benim Telefonum "HTC Desire C" telefonumdan memnunum fakat subway surf oynarken kasma yapıyor ve bundan rahatsız oluyorum hem rahat oynanmıyor hemde rekor kırmama engel oluyor bu kasma olayını engellemek için bi çözümünüz varmı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben s3 mini kullanıom 804 mb ram var ama tel. bazen kasıo bazen kasmıo bazen köy otobüsü oluor bazen f-16 yani anlamadım ne garip telefon :D :helpsmilie:

srdr2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SA arkadaşlar benim telefonum SAmsung Galaxy Trend telefonumu ilk aldığımda hiç birşey yoktu.Oyunları filan kasmıyordu ama ne zaman mp3 şarkı indirdim o zaman telefonum kasmaya başladı. İlk olarak oyunlarda az kasmaya başladı daha sonra telefonum yavaşladı en son olarakta oyun oynanmaz hale geldi. Babamdada aynı telefon var oyunlarımızda aynı hatta onda daha çok oyun var ama o şarkı indirmedi telefon yeni alınmış gibi.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Virüs bulaşma ihtimali var. Yedek aldıktan sonra bir fabrika ayarlarına döndür bakalım düzelicek mi ?

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
SA arkadaşlar benim telefonum SAmsung Galaxy Trend telefonumu ilk aldığımda hiç birşey yoktu.Oyunları filan kasmıyordu ama ne zaman mp3 şarkı indirdim o zaman telefonum kasmaya başladı. İlk olarak oyunlarda az kasmaya başladı daha sonra telefonum yavaşladı en son olarakta oyun oynanmaz hale geldi. Babamdada aynı telefon var oyunlarımızda aynı hatta onda daha çok oyun var ama o şarkı indirmedi telefon yeni alınmış gibi.

Ben Android kökten bozuk diye boşuna demiyorum. Uygulama yükledikçe Ram'den kaybedersin.

Yani uygulamarı ön belleğinde çalıştırdığı için uygulama yükledikçe kasılmaya başlıyor.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
tlf marka ve modeli nedir. windows android linux gibi işletim sistemi ram bulunca bakteri gibi genişlerler. mezarı götüreceksin rami kullansın.

http://antik.eksisozluk.com/show.asp?id=25646442

program kötü yazılmışsa bu androidin suçu değil google ın suçu. markette daha verimli denetim gerekli.
malesef bu denetimi kendiniz yapmalısınız. program çok ram yiyor diğerlerini etkiliyor kasılmaya sebep oluyorsa yorum yazın
alternatifi deneyin.

symbazz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Vay be . Kimse, kardeşim telefonunun marka/modeli ne diye sormamış. Cevap arayan arkadaşta yazmayı düşünmemiş. Bizede o zaman müneccimlik yapmak düşer. Herhalde cihazın Samsung ACE.

Kısa ve öz cevap ( soruya göre tabii ki ): Telefonunu sat yada hediye et, git 1800 liraya S4 yada 2100 liraya Note3 al. Yada bırak bu RAM düşmanı android sevdasını, 1300 liraya Iphone 4S al. Yada hiç başını ağrıtma tasavvufa dal, nokia 3310 kullan. YADA gülü seven dikenine katlanır, hiç ses etme.

Bu soruya bu cevap.

Her güncellemede ram (hafıza) çıtasını yükselten firmalara sormak lazım aslında bu soruyu. Cihazınız garantili değil ise root yapın. Ve RootExplorer yada RootUninstaller yazılımlarıyla gereksiz sistem dosyası olmayan (Google Talk, ChatOn, GooglePlay, Samsung Apps, Google+, Youtube) gibi lüzumsuz programları kaldırın. Programlardan devamlı Exit/Çıkış butonlarıyla çıkın. Home tuşu ile çıkmayın. Cihazınızı en azından 4-5 günde bir kapatıp açın. Arkadaşlarımdan tanıdıklarım var 45 gündür cihazını kapatıp açmayan. Bu tabii ki sistemde yığılmaya cache lerin dolmasına sebep oluyor.

Ve aslında en doğru çözüm, cihazınızın donanımına uygun oyun yükleyin. Mesela ilk piyasaya çıkan ACE (yeşil kutulu) cihazınız varsa pek sorun olmaz , sebebi cihazın kendi grafik işlemcisi var. Ama sonradan (beyaz kutulu) piyasaya çıkan ACE ise sorun burada başlar. Bu cihazlarda grafik işlemci yok. Doğal olarakta en fostirik oyunlarda bile donma yaşarsınız.

Oyun oynarken sağda solda reklam açılan oyunlarda her zaman donma yada duraklama yaşanması normaldir. Antivirüs tarzı yazılımlar kullanmayın. RamBooster tarzı programları asla kullanmayın. Cihazın ram miktarını devamlı çoğaltyoruz derken, aslında aksine devamlı ram den yiyorlar.

Falan filan. Siz sorun ben cevaplayım. Şimdilik bu kadar.