Android Telefonu Wireless Modem Olarak Kullanma

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74

Cep telefonunuzda herhangi bir operatöre bağlı internet paketiniz varsa bilgisayarınızdan da aynı paketi kullanarak internete girmeniz mümkün. Bunun için cep telefonunuzu wireless modemler gibi sinyal yayan cihazlara dönüştürebiliyorsunuz. Bilgisayarınızda da wireless varsa bu ağa bağlanmanız çok kolay.Anlatımı Turkcell T20 Maxiphone üzerinden yaptığımız için menü sıralamaları ufak da olsa cihazlarınızda farklılıklar gösterebilir.Android telefonlarda bu ayarların nasıl yapıldığına bakalım.Telefonunuzun Menü tuşuna basınız. Ardından Kablosuzözelliği ve ağlara tıklayınız.

Doğrudan bağlantı ve taşınabilirlik
seçeneğine tıklayınız.

Taşınabilir kablosuz ortak erişim noktası seçeneğine tıklayınız.
Çıkan ekranda Ağ SSID’si bölümünden ağın görünür ismini belirleyin. Örnek olarak AndroidAPtest yazdık.Güvenlik sekmesinden ise WPA2 PSK seçerek ağınıza şifre koyabilir ve yabancı kişilerin ağınıza bağlanmasının önüne geçebilirsiniz.Ayarları tamamladıktan sonra Kaydet butonuna basın.
Taşınabilir kablosuz ortak erişim noktasını da aktif hale getirdikten sonra artık telefonunuz wireless modem görevi görmeye başlayacaktır.Bilgisayarımızdan kablosuz ağlara bakalım:
AndroidAPtest adlı bağlantı bilgileri listeye eklendi. Bu ağı seçip şifreyi de girdikten sonra artık internete girebilirsiniz.Sağlıcakla kalın:)

Alıntı .

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
s5620 olmaz 1 2.si arkadaşlar yapmayın telefon uzun vadede yıpranıyor bende böle yaparak 8 ay girdim telin artık şarj sorunu var nolur dinleyin beni

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
buprograma gerek yok kablosuz ayarlardan yapılıyor

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Program degil bu telefon ozelligi. Telefonda varsa ayarlardan bulabilirsin yoksa telefonunuzda o ozellik yoktur..

viskon32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wifi hot-spot özelliği aynı işlemi yapıyor.isterseniz tel'i usb kalosu ile internete bağlayıp, hot-spot ile de wifi yayını yapabilirsiniz. en azından benim tel'de öyle.htc wildfire s...

viskon32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl yapılıyor?
tel'i usb kablosu ile pc'ye bağladığınızda "PC'ye bağlan" ana menüsü altında "Bir bağlantı türü seçin" diye alt menü çıkıyor. burada en alttaki "İnternet geçişi" seçeneğini aktif edip "Bitti" seçiliyor. bağlantı sağlandığında üst bildirim çubuğunda internet geçişi yazısını görüyorsunuz. daha sonra Ayarlar menüsündeki "kablosuz özelliği ve ağlar" sekmesini seçiyorsunuz. burada "taşınabilir wi-fi hotspot" seçeneğini aktif hale getiriyorsunuz. sonrasında "taşınabilir wi-fi hotspot ayarları" sekmesini seçiyorsunuz. çıkan ekrana tamam deyip geçiyorsunuz. buradaki tek söyleyeceğim şey sebebini bilmemekle beraber güvenlik seçeneğinin "WEP(128)" olması gerektiğidir. diğerlerini değiştirmeye gerek yok. şifreyi siz belirleyebilirsiniz isterseniz. ben değiştirmedim. bu işlemlerden sonra bildirim çubuğunda "wi-fi hotspot etkin" yazısını ve simgesini göreceksiniz. sonra gelen ekranda yapacağınız işlemler yani diğer cihazınızın nasıl bağlanılacağı anlatılıyor. ben tabletime bu şekilde internet bağlantısı yapıyorum...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
tel'i usb kablosu ile pc'ye bağladığınızda "PC'ye bağlan" ana menüsü altında "Bir bağlantı türü seçin" diye alt menü çıkıyor. burada en alttaki "İnternet geçişi" seçeneğini aktif edip "Bitti" seçiliyor. bağlantı sağlandığında üst bildirim çubuğunda internet geçişi yazısını görüyorsunuz. daha sonra Ayarlar menüsündeki "kablosuz özelliği ve ağlar" sekmesini seçiyorsunuz. burada "taşınabilir wi-fi hotspot" seçeneğini aktif hale getiriyorsunuz. sonrasında "taşınabilir wi-fi hotspot ayarları" sekmesini seçiyorsunuz. çıkan ekrana tamam deyip geçiyorsunuz. buradaki tek söyleyeceğim şey sebebini bilmemekle beraber güvenlik seçeneğinin "WEP(128)" olması gerektiğidir. diğerlerini değiştirmeye gerek yok. şifreyi siz belirleyebilirsiniz isterseniz. ben değiştirmedim. bu işlemlerden sonra bildirim çubuğunda "wi-fi hotspot etkin" yazısını ve simgesini göreceksiniz. sonra gelen ekranda yapacağınız işlemler yani diğer cihazınızın nasıl bağlanılacağı anlatılıyor. ben tabletime bu şekilde internet bağlantısı yapıyorum...

bu bahsettınızı ben connetıfy programıyla telefonumu bılçgsayara bağalyarak netı kulanıyorum.tam tersı de olabılr mıyanı bu programla teelfondakı netı bılgısayara aktarabılırmıyım?

benım telefonda wıfı hot spot yapılandırmasında güvenlık olarak wpa2 psk ve wpa psk seceneklerı var

viskon32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu bahsettınızı ben connetıfy programıyla telefonumu bılçgsayara bağalyarak netı kulanıyorum.tam tersı de olabılr mıyanı bu programla teelfondakı netı bılgısayara aktarabılırmıyım?

benım telefonda wıfı hot spot yapılandırmasında güvenlık olarak wpa2 psk ve wpa psk seceneklerı var

bahsettiğiniz programı bilmiyorum, ama wi-fi hotspot'la telefondaki net'i bilgisayara aktarabilirsiniz.

ben de diğer güvenlik ayarları çalışmadığından öyle yazdım. bir deneyin belki olabilir...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
bahsettiğiniz programı bilmiyorum, ama wi-fi hotspot'la telefondaki net'i bilgisayara aktarabilirsiniz.

ben de diğer güvenlik ayarları çalışmadığından öyle yazdım. bir deneyin belki olabilir...
ama telefonu usb kablosuyla pc ye bağladığımda karşıma sd kart çıkıyor

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
HTC bunun için hotspot kullanıyor ve aşırı da verimli bazı zamanlar laptopu telefon üzerinden kullanıyorum. Ayrıca bilgisayara taktığında sd kart ve ya şarj et diye sorması lazım o menüde internet bağlantısı içeren bir öge oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kesinlikle haklısın aynısı benim de başıma geldi hatta anlamlandıramadım ne oldu bataryaya diye sonra bataryayı değiştirdim ama düzelmedi telefonun şarj düzenini bozuyor