Android Tablet Sanallaştırma - Piranha Business III Tab 10.1"

jackalakin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar teknik özelliklerine kanıp bir tablet satın aldım. Daha öncesinde bir Android deneyimim yoktu. Tableti alırken amacım internete girmekti ama maalesef bu alette internet deneyimi sıfır. Android'de mi sorun var yoksa benim tablet mi androidinin hızına yetişemiyor anlayamadım.

Bu aletle ne online film izleyebiliyorum ne de otobüs biletimi satın alabiliyorum. Facebook ve Twitter'a girmekten başka hiçbir işime yaramıyor. Onları da uygulamaları sayesinde kullanabiliyorum.

Ne kadar Browser kurduysam fayda etmedi. Zaten çoğunda flash desteği yok ve cep telefonu ekranına uyarlı.

Team viewer yükledim. Dedim bari evdeki pcye bağlanırım. Tablette yapamadığım şeyleri oradan hallederim diye ama işlemcisi mi yetmedi yoksa ekran kartı mı onu da desteklemedi.

İnternet bazında kullanabildiğim tek şey torrentti -sosyal ağları saymazsak-. İndirdiğim videoları da izleyemiyorum. Tablet ısınınca Star Wars'daki robot gibi bib sesleri çıkartıyor. Çok rahatsız edici bir durum. Parçalamamak için zor tutuyorum kendimi.

Neyse ben de bütün bunların üstüne soğuk su içmek yerine neler yapabileceğimi araştırdım. Tabi bir de size danışmak istedim.

Öncelikle bazı arkadaşlar emin olmamakla birlikte işlemci mimarisi sebebiyle androidin yerine başka bir işletim sistemi kuramayacağımı söylediler. Ben de istemeye istemeye kabullendim durumu.

Sonra virtual box gibi sanal makine programları aklıma geldi. Google playden bir kaç program buldum. İnternetten basit bir linux sürümünün nasıl kurulduğunu da izledim. Ve bu iş aklıma iyice yattı. Öncelikle Debian'ı kurmayı denedim. Kurulum ekranı geldi, menüde gezinebiliyordum ama Install seçeneği işe yaramadı. Yükleyemedim. Bak şimdi aklıma geldi ben i386 sürümünü indirmiştim ondan dolayı bir sorun olmuş olabilir.

Neyse başka bir programda deneyeyim dedim. Bu program Türkçeydi ve yardım bölümünde tabletin rootlu olması gerektiği yazıyordu. Ben de root olayını bilmediğim için pek sıcak bakmadım. Çalışan aleti bir şey deneyeyim diye bozmanın lüzumu yok.

İşte arkadaşlar hikayem böyle. Cihazım Piranha Business III Tab 10.1"

Sizden "İşlemci mimarisi, android rootlamak ve sanal makineyle hangi linux distrolarını çalıştırabilirm" konularında beni aydınlatmanızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Vallaha kardeş bendede piranha pro tab 7 var fena deil ama iyide deil tablet bende root atıyım dedim netten bulamadım doğru düzgün bişey bulamadıgımdanda böle kullanıyorum...