android studio relative layout dizayn sorunu

koruyucu9292

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar şimdi ben arka plana bir resim attım ve bu resmin üstünde butonu koyucam yerler var ben butonu güzzelce yerleştiriyorum herşey iyi mükemmel ama emulatörde açınca yerleri farklı görünüyo biraz aşağı kaymışlar yani koycam yerde az yukarı bırakırsam doğru yere geliyolar ama koyduğum yerde dursunlar ben onun hesaplamasını yapamamki sıkıntı bendemi yoksa oalyı bumu bu android studionun

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
RelativLayout yapınca çoğu zaman yerleşimleri yapmak son derece sıkıntılı olabiliyor. Çünkü relativeLayout yapınca, nesneler birbirlerine göre konumlanıyor. Eğer tasarımı kendi elinle kodluyorsan, RelativeLayout çok işe yarar ve ve güzel ama eğer arayüz nesnelerini elinle sürükle bırak yapıyosan, sana tavsiyem LinearLayout'u kullan. LinearLayout'un mantığını bilirsen sürükle bırak ile sıkıntısız bir şekilde nesneleri konumlandırabilirsin.

koruyucu9292

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linear layoutta istediğim noktaya koyamıyorum ki arka plana attıgım resimle uyumlu bişey yapmaya çalışıyorum ama bunlar altta yana yanyana değil orantısız bi şekilde koymam lazım çapraz falan gibi linearda yapılabiliyormu vrsa güzel anlatımı verirseniz sevinirim ancak türkçe olusa iyi olur

ms.vasx105lx105s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
relativde koyarken dikkat etmen gereken yerler ilk önce sürükle bırak işlemi yapıp bırakıyorsun sanırım ama iş orda bitmiyor mesela yatay olarak ekranı kaplasın istiyorsun tekrar şunu şöyle çekeyim olayına girme fill_parent yap mesela genişliğini, en alta koyayım diyorsan mutlaka bottom yap yani aslında elle yazmak daha mantıklı. aklıma gelenler bunlar ama farklı bir sorun olursa yine cevaplarım