Rehber Android rootlu telefonlarda işlemci çekirdek ayarlarıyla oynama

Eşek Kaçakçısı

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
27
Merhaba herkes gidip cihazı overclock ediyor fakat fark ettim ki çekirdeklerin çoğu kendi kendine kapanıyor benim cihazımda overclockluydu fakat 8 çekirdekten sadece 2 tanesi çalışıyordu bunun için uygulamalar aracılığıyla bir video çektim para kazanmak gibi bir derdim yok amacım herkesin bilmesi paylaşırsanız sevinirim.

neptün yüksel

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
100
Genellikle telefonlarda 2 tane yüksek verilmlikli, 6 tane normal ve güç tasarrufu ile ilgili çekirdekler bulunur. Hepsi gerekli yerlerde açılır kapalı ve çoklu işlemli modunda birlikte çalışmazlar yani. Hibrit çekirdek yani.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Galaxy s2 zamanında uğraşıyordum böyle şeylerle. Günümüz telefonlarında gerek yok bence. Ha 3 bin 5 bin liralık giriş seviye cihazlar hariç tabi. Onlara ne yapsan kasar.

Eşek Kaçakçısı

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
27
Genellikle telefonlarda 2 tane yüksek verilmlikli, 6 tane normal ve güç tasarrufu ile ilgili çekirdekler bulunur. Hepsi gerekli yerlerde açılır kapalı ve çoklu işlemli modunda birlikte çalışmazlar yani. Hibrit çekirdek yani.
Bende zaten videoda çalışmayanları nasıl açacağınızı gösterdim mesela bende çekirdeklerin hepsi kapalıydı bir ara hatta tamirciye gidecektim işlemcinin bozulduğunu sanıp ama uygulama sayesinde bunu düzelttim ayrıca çoğu root uygulamalarında bu özellik yok bunu arayan çok kişi var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Galaxy s2 zamanında uğraşıyordum böyle şeylerle. Günümüz telefonlarında gerek yok bence. Ha 3 bin 5 bin liralık giriş seviye cihazlar hariç tabi. Onlara ne yapsan kasar.
Hala 5-6 yıllık telefonu olan ve parası yeni telefon almaya yetmeyen milyonlarca insan var bunların bir nebze rahatlamasını istedim ama dediğiniz doğru günümüz telefonlarında gerek yok

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Bu tarz işlemler biraz gereksiz. Cihazın CPU'su yetersizse zaten yapacağın işlemler bir yere kadar geçerli. Çekirdek hızlarının hepsini köklemek cihazı uçurmayacak. Yeri geldiğinde zaten kendisi otomatik açıyor çekirdekleri.

neptün yüksel

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
100
Bende zaten videoda çalışmayanları nasıl açacağınızı gösterdim mesela bende çekirdeklerin hepsi kapalıydı bir ara hatta tamirciye gidecektim işlemcinin bozulduğunu sanıp ama uygulama sayesinde bunu düzelttim ayrıca çoğu root uygulamalarında bu özellik yok bunu arayan çok kişi var
Yani sen onları açsan bile herhangi bir uygulama chipsette bulunan tüm çekirdekleri kullanarak çalışmaz. Ya yüksek verimlilik çekridekler ile yada güç tasarufu/gündelik çekirdekleriyle çalışır.

Yani ekstra kullanılmayacak bir iş için pil azalır.

Eşek Kaçakçısı

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
27
Yani sen onları açsan bile herhangi bir uygulama chipsette bulunan tüm çekirdekleri kullanarak çalışmaz. Ya yüksek verimlilik çekridekler ile yada güç tasarufu/gündelik çekirdekleriyle çalışır.

Yani ekstra kullanılmayacak bir iş için pil azalır.
Pil süresi bende çok değişmedi 11 saat gidiyorsa 10 saat felan gidiyor

neptün yüksel

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
100
Pil süresi bende çok değişmedi 11 saat gidiyorsa 10 saat felan gidiyor
Ama çekirdeklere boost yaparsan performansı artar tabi. Sana önerim varsa zen mod seç (scheldure yada zamanlayıcı diye geçer) ve tüm çekirdekleri yüzde yüzde çalıştır. Telefon ısınmıyor, pili uzun gidiyor ve çok hızlanıyor.

Zen mod harika bir şey yani. Linux'ta zen zamanlayıcı olsa laptoplar canavar olur, var mı bilmiyorum tabi. Ben bulamadım hiç. Zen adında kernel var ama o başka bir şey.

Eşek Kaçakçısı

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
27
Ama çekirdeklere boost yaparsan performansı artar tabi. Sana önerim varsa zen mod seç (scheldure yada zamanlayıcı diye geçer) ve tüm çekirdekleri yüzde yüzde çalıştır. Telefon ısınmıyor, pili uzun gidiyor ve çok hızlanıyor.

Zen mod harika bir şey yani. Linux'ta zen zamanlayıcı olsa laptoplar canavar olur, var mı bilmiyorum tabi. Ben bulamadım hiç. Zen adında kernel var ama o başka bir şey.
Link veya nasıl yapıldığı varsa atarmısın

Eşek Kaçakçısı

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
27

Orada mısın?

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Mi 10T Pro gibi devasa Vapor Chamber'e sahip telefonlarda gerçekten gözle görülür performans artışı elde edebilirsiniz. Örneğin Snapragon 865, prime çekirdeğini %100 kullanmadan 7 watt'da (A13'ün stabil tükettiği güç), A14'ün verdiği multi-core puanını veriyor.