Android ram rahatlatma

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ram neredeyse tamamı dolu. Üstelik açık uygulama yok? Yok mudur bunun çözümü? Ram rahatlatmak için taktiklerinizi bekliyorum arkadaşlar...

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Valla çeşitli programlar var ama cıhhhh uygulamaları kapatıyorum 1 dk geçmeden çalışan uygulamalara bakıyorum yine aynı şeylerr.aynı dert bende de var

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bir çözümü yok mu yani? Hangi program mesela?

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ram booster,advanced task killer gibi uygulamalar var fakat anlık işe yarıyo bunlar

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bize kalan ram 100 mb bile değil yahu... Bir de 512 ram diye aldık...

Kardeşim peki telefonu root yaptıktan sonra silmek istediğim programları nasıl sileceğim?

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Google Playden "Advanced Task Manager" programını indirin ve programa girince en alttaki butona (Sonlandır) tıkla. Ramde artış olacak. Ayrıca ayarlardan telefonu her açtığında arkada ıvır zıvır herşeyi sonlandır olarak ayarlayabilirsin. İyidir o program

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Android stabil değil diye boşuna demiyorum ki :) Ram booster tavsiyem

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Android'i Windows işletim sistemi gibi düşünürseniz yanılırsınız, Android'de Ram açma filan hikayedir, anlık yer açarsınız 2 dakika sonra o ram yine kullanılmaya başlar, Android işletim sistemi asla Ramsiz kalmaz merak etmeyin, 512 mb ram dolu bile olsa, siz yeni bir program açmaya kalktığınızda o program açılır, bunu da kullanılmayan bir programı kapatarak yapar, oysa Windows işletim sisteminde ramin tamamı kullanılıyorsa başka program açamazsınız, PC resmen kilitlenir.

Esas olarak ram boşalttığını iddia eden programların tamamı, fazladan boşa işlem yapıp sistemi gereksiz yere meşgul etmektedir. Üstelik bu şekilde işlemler yaparak şarjı da daha fazla kullanır, düşünün program açılıyor bu program kapatıyor, 2 dk sonra program tekrar açılıyor bu program bunu kapatmak için sürekli tekrar tekrar işlem yapıyor, bu uygulamalar ŞARJIN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR.

Çalışmasını istemediğiniz programları kapatıp bir daha açmamanın tek yolu o programın root bölümüne müdahale etmektir, bunları yapmak için telefonu da Root işleminden geçirmek ve Gemini App Manager adlı programla her programa tek tek müdahale edip bir sefere mahsus gerekli işlemleri yapmak gerekir, bu sayede kapatılan bir program bir daha açılmaz.

Fakat internet bağlantısı açıldığı anda otomatik olarak açılması gereken programlar vardır, onlar açılmaya devam eder, ama dediğim gibi bu bir sorun değildir, Windows gibi düşünmeyin, 512mb Ram full dolu bile olsa yeni bir program açmaya kalktığınızda, sistem önceki işlemleri kapatır, işte o andaki kasma tabir edilen yavaşlama Ramin yetmemesinden değil, kapatma işleminin gerçekleşmesinden yani sistemin meşgul olmasından kaynaklanır.

Reaksiyon puanı
2,148
Android'i Windows işletim sistemi gibi düşünürseniz yanılırsınız, Android'de Ram açma filan hikayedir, anlık yer açarsınız 2 dakika sonra o ram yine kullanılmaya başlar, Android işletim sistemi asla Ramsiz kalmaz merak etmeyin, 512 mb ram dolu bile olsa, siz yeni bir program açmaya kalktığınızda o program açılır, bunu da kullanılmayan bir programı kapatarak yapar, oysa Windows işletim sisteminde ramin tamamı kullanılıyorsa başka program açamazsınız, PC resmen kilitlenir.

Esas olarak ram boşalttığını iddia eden programların tamamı, fazladan boşa işlem yapıp sistemi gereksiz yere meşgul etmektedir. Üstelik bu şekilde işlemler yaparak şarjı da daha fazla kullanır, düşünün program açılıyor bu program kapatıyor, 2 dk sonra program tekrar açılıyor bu program bunu kapatmak için sürekli tekrar tekrar işlem yapıyor, bu uygulamalar ŞARJIN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR.

Çalışmasını istemediğiniz programları kapatıp bir daha açmamanın tek yolu o programın root bölümüne müdahale etmektir, bunları yapmak için telefonu da Root işleminden geçirmek ve Gemini App Manager adlı programla her programa tek tek müdahale edip bir sefere mahsus gerekli işlemleri yapmak gerekir, bu sayede kapatılan bir program bir daha açılmaz.

Fakat internet bağlantısı açıldığı anda otomatik olarak açılması gereken programlar vardır, onlar açılmaya devam eder, ama dediğim gibi bu bir sorun değildir, Windows gibi düşünmeyin, 512mb Ram full dolu bile olsa yeni bir program açmaya kalktığınızda, sistem önceki işlemleri kapatır, işte o andaki kasma tabir edilen yavaşlama Ramin yetmemesinden değil, kapatma işleminin gerçekleşmesinden yani sistemin meşgul olmasından kaynaklanır.

http://www.swfcabin.com/swf-files/1298832300.swf

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Herhangi bir sorun yok sorun araştırmadan almanızda. Ramin bir kısmını sistem kullanır. 768 ramli alsaydınız 350-450 arası ram kalır. 1 GB ise 600 700 arası . Tabi bu romunuzda göre değişir.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşa katılıyorum otomatik açılan programları sık sık kapatmak sarjı fazladan harcar ama diğer konuya katılmıyorum , eğer daha önce açılan bir uygulamayı gerek task manager vs programlar olsun kapatmamak sarjı yine harcayacaktır.

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
android inde bu tür sorunları var.en gıcık olduğumsa 1 programı 4 kere kapatıyorum tekrar açılıyor bu ne rezilliktir :=)

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tittanium backup dışında sistem programlarını kaldırabileceğim program var mıdır?

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
link2sd işimi gördü. Bir de şarj sorununu çözsem...

Litityum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony nin tek sevmediğim yönü cihazın bir sürü Yüklü silinmeyen gereksiz(Benim kullanmadığım) programla gelmesi. Programlar Gelsin fakat silinsin buna razıyım.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tavsiye için teşekkürler arkadaşlar...

metalciyiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s3 kullanıcısıyım ve ram kullanımım 300mb dan aşagıda oldugunu ben aldıgımdan beri gormedim ya sizinkiler ne alemde merak ediyorum...

selim752

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ram neredeyse tamamı dolu. Üstelik açık uygulama yok? Yok mudur bunun çözümü? Ram rahatlatmak için taktiklerinizi bekliyorum arkadaşlar...

advanced task killer , easy task killer fln var yani hiç sorun değil bn advanced kullanıyorum prog. işaretleyip neyin kapanıp kapanmayacağını seçip widget olarak koyarsın ekrana olur biter....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adamlar ram boost indirin diyo ya siz kafayı mı yediniz boost etmenin overclock olduğunu bilmiyo musunuz ram'ine işlemcisine ne kadar zarar veriyo bi bilseniz. Boost ettiğinizde ram ve işlemcinin %100'ünü kullanır. Buda zararın zararı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim tabletimde 1 Gb ram var program falan da kurulu değil ama boş ram miktarı 150-20 arası gidip geliyor bazen 0 a düşüyor tekrar yükseliyor yok mudur bi çözüm ?