byuCk
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 1
Arkadaşlar ram neredeyse tamamı dolu. Üstelik açık uygulama yok? Yok mudur bunun çözümü? Ram rahatlatmak için taktiklerinizi bekliyorum arkadaşlar...
Android'i Windows işletim sistemi gibi düşünürseniz yanılırsınız, Android'de Ram açma filan hikayedir, anlık yer açarsınız 2 dakika sonra o ram yine kullanılmaya başlar, Android işletim sistemi asla Ramsiz kalmaz merak etmeyin, 512 mb ram dolu bile olsa, siz yeni bir program açmaya kalktığınızda o program açılır, bunu da kullanılmayan bir programı kapatarak yapar, oysa Windows işletim sisteminde ramin tamamı kullanılıyorsa başka program açamazsınız, PC resmen kilitlenir.
Esas olarak ram boşalttığını iddia eden programların tamamı, fazladan boşa işlem yapıp sistemi gereksiz yere meşgul etmektedir. Üstelik bu şekilde işlemler yaparak şarjı da daha fazla kullanır, düşünün program açılıyor bu program kapatıyor, 2 dk sonra program tekrar açılıyor bu program bunu kapatmak için sürekli tekrar tekrar işlem yapıyor, bu uygulamalar ŞARJIN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR.
Çalışmasını istemediğiniz programları kapatıp bir daha açmamanın tek yolu o programın root bölümüne müdahale etmektir, bunları yapmak için telefonu da Root işleminden geçirmek ve Gemini App Manager adlı programla her programa tek tek müdahale edip bir sefere mahsus gerekli işlemleri yapmak gerekir, bu sayede kapatılan bir program bir daha açılmaz.
Fakat internet bağlantısı açıldığı anda otomatik olarak açılması gereken programlar vardır, onlar açılmaya devam eder, ama dediğim gibi bu bir sorun değildir, Windows gibi düşünmeyin, 512mb Ram full dolu bile olsa yeni bir program açmaya kalktığınızda, sistem önceki işlemleri kapatır, işte o andaki kasma tabir edilen yavaşlama Ramin yetmemesinden değil, kapatma işleminin gerçekleşmesinden yani sistemin meşgul olmasından kaynaklanır.
Tittanium backup dışında sistem programlarını kaldırabileceğim program var mıdır?
Tittanium backup dışında sistem programlarını kaldırabileceğim program var mıdır?
Malesef o civarda 265-300 arası gidip geliyor..Telefon boştayken biles3 kullanıcısıyım ve ram kullanımım 300mb dan aşagıda oldugunu ben aldıgımdan beri gormedim ya sizinkiler ne alemde merak ediyorum...
Arkadaşlar ram neredeyse tamamı dolu. Üstelik açık uygulama yok? Yok mudur bunun çözümü? Ram rahatlatmak için taktiklerinizi bekliyorum arkadaşlar...