Android mi windows phone mu?

zero33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaslar ben suan android isletim sistemli bir telefona sahibim hatta rom falan da attım, ama yeni telefon almayı düsünüyorum google dan arastırdım android kullananlar wp yi, wp kullananlar da androidi kötüleyip duruyor

uygulama sayısı bakımından sıkıntı yok zaten oyun oynamıyorum telefonda, internette dolasıp müzik falan dinliyorum en fazla, istedigim uyuz eden gereksiz kasmalar yasamamak ve pil ömrünün iyi idare etmesi

sormak istedigim android e devam mı edeyim yoksa wp söylediklerime uygun mudur

ayrıca telefon öneriniz varsa yazmaktan cekinmeyin, yorumlarınız icin simdiden tesekkurler :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Windows un marketi Android kadar zengin değil . Ama Anroidden stabil bir işletim sistemi . Androidde stabiliteyi sağlamak için kullanılan yüksek donanım işlemcilere grafik birimlerine ihtiyaç duymuyor (İOS GİBİ ) ama İos tabiki şuan işletim sistemi bazında WP den 4-5 gömlek üstün.
Uygulamalar zamanla WPde de artacaktır ama dediğim gibi beklemen gerekebilir . Ama oldukça stabil bir işletim sistemi

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
telefonu müzik dinlemek için kullanıyosanız yeni bir telefon yerine güzel bir mp3 çalar ve kulaklık almanız müzik zevkinizi doruklara çıkarabilir :)

Oekry

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben Android diyorum Nexus 5 alabilirsin mesela. :)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Eğer telefonla günlük iş yaparım canım sıkılınca küçük oyunlar oynarım diyorsanız WP yeterlidir ama telefonun içini dışına getiriyim zevkime göre ayarlayım diyorsanız android

zero33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
suanda lumia 925 in fiyatı 1.100 falan, bu paraya değer bi android telefon da varmı acaba arkadaslar cok arada kaldım android evet rom vb özelliklerle gelistirilebiliyo fakat o da biyere kadar lumia serisine cok fazla donanım eklememisler ama wp de cok bisey istemiyomus diye duydum

t.simsek93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım android ios ikilemesinden sonra şu anda wp kullanıcısıyım..
Sana tavsiye edeceğim Wp olur. Ama günün birinde uygulama diye tutturursan 2 yıla kadar bi şey bekleme derim.
Onun haricinde bana göre kırma bir işletim sistemi andoid le ios kırması diyebiliriz.
Bir iki yıla kadar da wp ios kadar aranan ve bu işletim sistemini kullanan cihazlar iPhone'nada kafa tutmuş olacak. Yani zamana ihtiyacı var...
Gönül rahatlığıyla wp diyebilirim sanaa(Tabi uygulama gerekmez diyosan)...

zero33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tesekkür ederim yorumun icin uygulama sıkıntım yok en fazla facebook twitter skype yüklerim oyun falanda taş çatlasın 2 tane ama lumialar cok ısınıp cabuk batarya tüketiyormus cok inanasımda gelmedi 2k mah pili var... sizde hangi modeli var hocam

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonu basit amaçlar için kullanıyorsan Windows Phone iyi ama sen ROM atacak kadar kurcalıyorsun aletleri gibi gözüküyor. Yani Windows Phone'da sıkılabilirsin. O yüzden iyi bir android tavsiye ederim.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Pcde kullanabiliyoruz windowsu,telefonda niye olmasın .Tavsiyem lumia 925 veya 1020

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım Müzik Konusunda Windows Phone Güçlü.Stabilite Açısından'da Öyle.1100 TL'Ye Alabileceğin En İyi Telefon Bence Lumia 925.Hem Kamerası Çok İyi 8.7 MP Purewiew Teknolojili.Alüminyum Gövdeli.İncelik Bakımından 8.5 mm Hem Hafif Diyebilirim 139 gr.Uygulama Açısından'da Her Gün Uygulama Sayısı Arttığını Göreceksin.Hem Bu Ay GTA San Andreas Mobile Geliyor.Hem Windows Phone'lara da Geliyor.Nokia Navigasyon Çok İyi.Ne Diyelim Artık Sen Kara Ver.Bence Lumia 925.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Şu anda Windows 8 pro yüklü bilgisayar kullanıyorum, gerçekten çok hoşuma gidiyor Windows 8 pro. Kullandığım telefon daha symbian işletim sistemli. Yeni bir telefon alacak olsam kesinlikle Windows phone olur. Ben şahsen ilerki zamanlarda Android'i geçeceğine inanıyorum...

88febo88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Wp senin ihtiyaçlarını karşılar. Eğer fiyat aralığı belirtirsen telefon önerebilirim.

mucho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim kişisel görüşüm her işletim sisteminin kendi içinde bir avantajlı noktası var. Bütün hepsini eline al kurcala ve en hoşuna giden şeyi al. Artık rekabet doruk noktaya çıktı şu şundan daha iyi denebilecek bir durum yok. Ben Apple hayranı olmama rağmen Şuan LG G2 ile android kullanıyorum ve bu işletim sistemi bana daha yakın geliyor. WP8 ise en beğenmediğim sistem oldu. Ama dediğim gibi sistemin kötü olduğundan değil benim zevkime hitap etmediğinden dolayı.

Actions

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer benim gibi düşünüyorsan android senin için daha uygun olacaktır. Nedenlerimi şimdi sıralayayım.

1)Android sürekli geliştirilmekte olan bir işletim sistemi ve çoğu önde gelen markanın kullandığı bir işletim sistemi. 5 6 dev markanın geliştirdiği sistemin gelişme hızını bir kaç ,pek de tutulmayan, markanın yakalamasını bekleyemeyiz. Android ilerisi için çok büyük bir platform olacak bence.

2)Android kullanıcı tabanlı bir sistem. Dilediğin gibi rom yükleyip telefonu şekilden şekle sokabilirsin. Hele ki bunlarla uğraşmayı da seviyorsan bu senin için bir zevk bile olabilir. Mesela ben telefonun görünümünden çok çabuk sıkılan, sürekli değişiklik seven birisiyim. WP yada Ios almış olsam onların bana verdiği arayüz ve bir kaç temaya bağlı kalacağım. Android'te geliştirmelere izin vermesi çok faydalı ve avantajlı benim içinh mesela.

3)Bilgisayardan yaptığın şeyleri telefondan da yapabilmene daha olanak veren bir sistem android. En basitinden androidde office yaz 15 20 program çıkacaktır.

4)Uygulama bolluğu. En az Ios kadar program çıkartılıyor. Hatta daha fazla. İlerde kendin program bile yazabilirsin. Buna imkan sunan tek platform.

Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım faydalı olmuşumdur

zero33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, sanırım wp dünyasına ilk adımı bi kaç hafta içinde aticam :) görsel olarak biraz fakir olabilir ama ben o performans için görseli bi yana bırakabilirım sonuçta az karton temalı xp kullanmadik :p ayrıca windows un marketinin az uygulamaya sahip olmasının nedeni viruslu uygulama bulundurmamasi bence çünkü play de viruslu appler de var