Android Liderliğe Gidiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AzatCan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Steve gittikten sonra Apple'ın eski Apple olmadığını iPhone 5'te gördüm, en azından kendi şahsi fikrim.Bu yazıda kısmen görüşlerimi destekler nitelikte.

secota

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iphone büyüdü ipad küçüldü bunlar Steve Jobs'ın istemediği şeylerdi

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
iste duymak istedigimiz sozler.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
blackberry os mi bence symbian bile ondan iyi peh
bu arada şu anki lider kim

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şu an da lider Android zaten.

En radikal senaryolardan biri bunların dile getirdiği. Nokia'nın Windows'u toparlaması ile bu seviyelere çıkmasını bekleyen bir kesim var. Bir de, şu an elimi sürmeyeceklerden biriyim ama BlackBerry10OS ile de bir tırmanma ihtimali mevcut yine. Zaten o tırmanma da olmazsa Blackberry kapatır dükkanı.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Şu an da lider Android zaten.

En radikal senaryolardan biri bunların dile getirdiği. Nokia'nın Windows'u toparlaması ile bu seviyelere çıkmasını bekleyen bir kesim var. Bir de, şu an elimi sürmeyeceklerden biriyim ama BlackBerry10OS ile de bir tırmanma ihtimali mevcut yine. Zaten o tırmanma da olmazsa Blackberry kapatır dükkanı.
Kesinlikle katılıyorum. Blackberry eğer yeni sistemi ile tırmanışa geçemezse nokia ile aynı kaderi paylaşır. Nokia daha şanslı çünkü giriş seviyesi telefonlarda payı hala belli oranda mevcut.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

Android işletim sistemini onlarca hatta yüzlerce model kullanıyor, IOS'u tek bir model..

Ne zaman çıkarlar derler belli bir marka veya model altında Android kullanan akıllı telefon sayısı IOS sayısını geçti, o zaman tamam derim, Android lider olmuş.

En basitinden Galaxy serisi vs Iphone serisi veya Neo vs Iphone gibi :)

edit: yüzdeler yanlış olmuş :)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle katılıyorum. Blackberry eğer yeni sistemi ile tırmanışa geçemezse nokia ile aynı kaderi paylaşır. Nokia daha şanslı çünkü giriş seviyesi telefonlarda payı hala belli oranda mevcut.

Kesinlikle, ve Nokia'nın hem belli bir pazar payı var hem de şu an Lumia ile oldukça toparlandı. Bir de Finlandiya'da insanlar ekonomik ve kültürel açıdan oldukça milliyetçi olduklarından hala inadına Nokia kullananların sayısı da azınmzanmayacak seviyede.

Ancak, kesinlkle Finlandiya'da da rahat değil artık Nokia, özellikle gençler arasında.
Geçen yılın son çeyreği;
Nokia %35
Samsung %31
Apple %22

Bir neden de, Nokia'nın meego için binlerce Fin'i istihdam ettikten sonra bir anda Windows Mobile'a geçip o insanları işten çıkartması oldu. Çok kızgınlar.

Bir dip not daha, Nokia'dan ayrılan meego ekibi, yeni bir marka çıkartma hazırlığında hatta ilk telefonlarını da sürdüler piyasaya sanırım. Tüm android uygulamalarını çalıştırabildiğini söylemişlerdi telefonun.. Biraz toparlarlarsa bir anda süpriz bir oyuncu güçlü bir şekilde girebilir pazara. :)

Blackberry'nin öte yandan saçma sapan masrafları var şu kendi server yapısından ötürü. Ha güzel de oturtuyor milleti operatörler sayesinde kucağa, ama buun yaşatmak için bu oturtulan kişi sayısının da çok yüksek olması lazım.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
onu boş verde o haber ne zamanın haberi acaba ?

Google Nexus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Android" işletim sisteminin bu kadar yükselişe çıkması beni gerçek manada çok mutlu ediyor. Bir de "Android"li tabletlerde "Microsoft Surface" gibi klavye olsa muhteşem olur, kimse "Android"in tabletlerini bile geçemez. Çünkü "Microsoft Surface"de klavye olması çok başarılı olmuş. Aynı şeyi "Nexus 10" tabletinde de görmeyi çok isterim...

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
"Asus"un klavyesi "Microsoft Surface" kadar başarılı olmamış.
"Microsoft Surface"daki klavyeyi gördünmü?
Çok asil gözüküyor.
"Nexus 10" tabletinde de öyle olsa güzel olur...

Surface'in iki klavyesi var. Touchpadli olanı ve olmayanı. Touchpadli olanı Asus'un klavyesine çok benziyor. Zaten Asus'unki de öyle. Ayrıca Asus'un klavyesinin içerisinde pil mevcut. Tabletin kullanım süresini %60-%70 oranında arttırabiliyor. İşlevsellik olarak Asus'un önde olduğunu düşünüyorum.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31

Android işletim sistemini onlarca hatta yüzlerce model kullanıyor, IOS'u tek bir model..

Ne zaman çıkarlar derler belli bir marka veya model altında Android kullanan akıllı telefon sayısı IOS sayısını geçti, o zaman tamam derim, Android lider olmuş.

En basitinden Galaxy serisi vs Iphone serisi veya Neo vs Iphone gibi :)

edit: yüzdeler yanlış olmuş :)

Yani kusura bakma da işletim sistemleri karşılaştırılmış, telefonlar ya da markalar değil. Yarın bir gün mobil telefon markalar karşılaştırması yapar IPhone öne çıkar. Yani insanlar elmaları elmalarla, portakalları portakallarla karşılaştırıyorlar.

Google yazılımda marka olmaktan ötesini yapmak istemior, Motorola'yı satın aldı ama mobil telefon tarafını gittikçe bu yüzden daralttı. Belirli bir markanın sivrilmesini başta kendisi istemiyor çünkü kendisi de iyi biliyor ki çeşitli markalara yazılım sağlayıp onların hepsini birden arkasına alınca daha güçlü olacağını biliyor. Bu yüzdenki Android Galaxy serisi ile Ipone serisi karşılaştırılamıyor.

Yüzdeler yanlış olmuş demişsin de 2016'daki tahmini yüzdeler bunlar, illaki yanlış olacak zaten.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Karşılaştırma OS'ler üzerine yürüyor, markalar değil. Apple kendi kapalı eko-sisteminin avantajını gördüğü gibi, dezavantajını da görecek elbette. Bu da dezavantajlardan biri.

Normal tüm cep telefonları pazarına bakarsak, 2011 sonu itibariyle,

Nokia 422 milyon
Samsung 313 milyon
Apple 89 milyon
LG 83 milyon
ZTE 56 milyon

Buradan bakınca Nokia lider, ancak tüm genel telefonlar içerisinde Android'in pazar payı nedir gibi bir sorunun cevabını bulamadım. Smartphone'lar içerisinde 2011 pazar payı %48-55 arası değişen kaynaklar var, yani orada lider. Ama genel mobil telefon pazarındaki durumu bilmiyorum.