Android kulaklık tuşları çalışmıyor

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
merhaba arkadaşlar, abiler

benim tel samsung s5660 gio.
ilk başta stock rom vardı. sonra ben androidi kurcalamaya başlayınca olanlar oldu ve şimdi cyanogenmod 10.1 yüklü.
her şey iyi ama:
kulaklıktaki ses tuşları vs çalışmıyor. bunun için ne yapabilirim. dün romu yedekleyip başka bir romda denedim. tüm tuşlar çalışıyor.
ama cm10.1 de tuşlarda tık yok :) bunun için bir uygulama vs var mı?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
cm 10.1 sorunlu henüz adam akıllı jb rom yok zaten önerim cm 9 kur kurtul :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
cm 10.1 sorunlu henüz adam akıllı jb rom yok zaten önerim cm 9 kur kurtul :)
tek sorun bu değilde öbürlerin yazmayayım dedim :) tuşlar geç açılıyor vs. katlanıyorum :D
custom romlardan şöyle bu tarz sorunları olmayan önerebileceğin romlar var mı?

bu kulaklık tuş sorununu çözmenin başka yolu yok diyorsun yani :(
müzik dinlemek işkence böyle. hele yolda yürürken.
okula vs giderken rahatlayayım diye dinleyeyim diyorum .daha beter sinirlerimi bozuyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bir de bu romlardaki official unofficial olayı nedir?

cocuklukhali

Asistan
Reaksiyon puanı
0
System/usr/keylayout içinde qwerty.kl diye bir dosya var onu metin düzenleyici bir programla açıp ses tuşlarıyla alakali komut ekleseniz olabilir. (kod u bilmiyorum). Ama başka romdayken o dosyayi kopyalayıp bu roma aktarirsaniz büyük ihtimal olur.
Not:herhangi bir sorumluluk kabul etmem. Denemedim sadece olur diye tahmin ediyorum. Denemek size kalmış

cocuklukhali

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eta3u9yq.jpg
Xperia z de kod bu ama gio yu bilmiyorum bunu yazmanizi tavsiye etmem. Birde Official cm nin kendi çıkardığı. Unofficial cm nin kaynak kodunu paylaştıktan sonra onu kendine göre duzenleyenlerin yaptığı diye biliyorum. Ama olmayabilir :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
tek sorun bu değilde öbürlerin yazmayayım dedim :) tuşlar geç açılıyor vs. katlanıyorum :D
custom romlardan şöyle bu tarz sorunları olmayan önerebileceğin romlar var mı?

bu kulaklık tuş sorununu çözmenin başka yolu yok diyorsun yani :(
müzik dinlemek işkence böyle. hele yolda yürürken.
okula vs giderken rahatlayayım diye dinleyeyim diyorum .daha beter sinirlerimi bozuyor.

bir de bu romlardaki official unofficial olayı nedir?
Aroma iyidir herhalde . Official adı üstünde resmi rom ve resmi olmayan rom :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=361406]sabrimete[/MENTION] teşekkür ederim. biraz araştırıp bi deneyeceğim.

cocuklukhali

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=361406]sabrimete[/MENTION] teşekkür ederim. biraz araştırıp bi deneyeceğim.

Farklı rom dan aktarma işi kesin olur gibi geliyor. Genede backup alsaniz iyi olur. Ben qwerty.kl dosyasını vodafone 945 de yandaki kırmızı (google aramayı açan) tuşu açma/kapama yapmak için kullanmistim

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
dosyayı inceledim. o kodlar var.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
O zaman bilemiyorum. İnşallah bulursunuz. Bulursaniz buraya da yazar mısınız? Merak ettim...
şimdi baktımda CM 7.2 ye CM9 ve CM10 dan çok daha iyi diyorlar. backup alıp bi onları deneyeceğim. bu arada o dosyayı da kopyalarım.

[MENTION=361406]sabrimete[/MENTION]
şimdi netten

>CM7.2 apocalypse
>CM7.2 democracy
>CM9 ice cream sandwitch

romlarını indirdim. hangisi daha stabil, sorunsuz? hangisi kursam daha faydalı olur

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben eski bir gio kullanıcısıyım yardımcı olabilirim istersen

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben eski bir gio kullanıcısıyım yardımcı olabilirim istersen
neden olmasın :)
yukarıda yazdığım romlardan hangisi daha stabil bilemiyorum. tek tek denemek içinde vaktim yok.
CM7.2 apocallypse ye iyi diyorlar ama bilmiyorum. bu konularda yardım lazım.

bir de şu CWM deki mount olayı nedir? fix-patch yüklerken mi kullanılır?

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
452
Gio kullanırkan 10'a yakın farklı rom denemiştim. Basit ve sade olarak light orange v7 vardı. Gerçekten çok hızlıydı ancak o da bi süre sonra sapıttı..

CM romlar arasında en stabili ve de kullanışlısı da CM 7.2... 9 ve üstü romlar ya uyumsuz ya da kaldırmıyor Gio. Yükleyeceksen 7.2 tabanlı CM romları tavsiye ederim.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
neden olmasın :)
yukarıda yazdığım romlardan hangisi daha stabil bilemiyorum. tek tek denemek içinde vaktim yok.
CM7.2 apocallypse ye iyi diyorlar ama bilmiyorum. bu konularda yardım lazım.

bir de şu CWM deki mount olayı nedir? fix-patch yüklerken mi kullanılır?
Açıkçası CM 7.2 romlarının hepsi yakın performans verir ama benim en memnun olduğum aralarında Supreme ve Miracle idi ayrıca CM9,10 falan bunların hepsi sorunlu gio için şarj çok gider oyun performansı berbat bunlar sadece görsellik için dediğim gibi Supreme ve Miracle hoşuma gitti ama hepsi yakın performansı verir ama favori romum kesinlikle ama kesinlikle Froyo idi hem 480p video çekebiliyorsun hem de gereksiz şeyleri sildin mi mis gibi performans veriyor mount olayı patch ya da iyileştirme yüklerken girdiğin menü bu menüden sistemi,sd cardı falan unmount ya da mount yapabiliyorsun unmount yaptıktan sonra yüklemek istediğin patch i yükleyebiliyorsun

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Gio kullanırkan 10'a yakın farklı rom denemiştim. Basit ve sade olarak light orange v7 vardı. Gerçekten çok hızlıydı ancak o da bi süre sonra sapıttı..

CM romlar arasında en stabili ve de kullanışlısı da CM 7.2... 9 ve üstü romlar ya uyumsuz ya da kaldırmıyor Gio. Yükleyeceksen 7.2 tabanlı CM romları tavsiye ederim.
teşekkür ederim. 7.2 yi kuracam o zaman. bi insin de :) şu kulaklık sorunsuz çalısa gerisi önemli değil aslında. :)

light oreange v7 nin görünümü müthişmiş :)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
452
1 ghz işlemci ve 512 mb ram olsaydı halen kullanıyor olabilirdim :) gerçekten efsane telefondur...

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
rom indi şimdi yüklüyorum :) bakalım ne olacak.
ikisini de deneyeceğim. (lightorange v7 ve CM7.2)
hangisi hoşuma giderse :)