Android, iOS'un Rekorunu 1 Yılda Kırdı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
android geçmişmi geçmiş ıos yapmıyor diye androiddemi yapmasın android uydu alıcısı bile var

Peki bişi sorabilirmiyim? bu android'in sahibi kim? google dimi yanlış bilmiyorsam?

Peki bu google sadece kendi ürettiği android cihazlar ile gelsin Apple'ı geçsin o zaman gelip burda tartışma yapın.

Yahu android işletim sistemli tablet telefon fark etmez yüzlerce firma milyonlarca cihaz var öyle bir konuşuyorsunuz ki...

Mantık dışı değilmi bu karşılaştırma acaba? ios'un sahibi olan Apple'dan başka hiç bir firma ios işletim sistemli cihaz üretmiyor fakat android işletim sistemini kullanmayan marka yok sonuç olarak 1 vs 1 değil 1 vs 100 lerce marka.

Öyle benim babanemde geçer.

Google telefon tablet falan üretmiyormu? üretiyor tabi lg, motorola gibi firmalarla anlaşıp tamam onada okey üretsin apple'ı geçsin? işte bu adil bir karşılaştırma olur.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Peki bişi sorabilirmiyim? bu android'in sahibi kim? google dimi yanlış bilmiyorsam?

Peki bu google sadece kendi ürettiği android cihazlar ile gelsin Apple'ı geçsin o zaman gelip burda tartışma yapın.

Yahu android işletim sistemli tablet telefon fark etmez yüzlerce firma milyonlarca cihaz var öyle bir konuşuyorsunuz ki...

Mantık dışı değilmi bu karşılaştırma acaba? ios'un sahibi olan Apple'dan başka hiç bir firma ios işletim sistemli cihaz üretmiyor fakat android işletim sistemini kullanmayan marka yok sonuç olarak 1 vs 1 değil 1 vs 100 lerce marka.

Öyle benim babanemde geçer.

Google telefon tablet falan üretmiyormu? üretiyor tabi lg, motorola gibi firmalarla anlaşıp tamam onada okey üretsin apple'ı geçsin? işte bu adil bir karşılaştırma olur.

elinden alan mı var oda üretsin yada üretenlere yazılımsal destek sağlasın

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
IOS ucuz yaptı da alan mı olmadı. Güya 5C (ucuz İphone sloganlı) bir model çıkardılar fiyatı ise 5S' ten 500-600 TL aşağı civarda. 5S zaten 2000 TL civarında. Bu mu ucuz. Bu fiyat ve mantıkla amaçları sadece tekel olmak. İyi ki Android varda bunlara kalmıyoruz.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
elinden alan mı var oda üretsin yada üretenlere yazılımsal destek sağlasın

Apple'ın ürettiği kendine özel bir işletim sistemini neden gidipte diğer firmalara dağıtsın ki?

Android üretildi açık bir işletim sistemi isteyen alıp kullanıyor google'da desteğini sağlıyor Android böyle büyüdü böyle gelişti gelişecek.

İos sadece Apple'ın ürettiği cihazlara koyuldu ve satıldı, tek bir firma ile bu işletim sistemi büyüdü arada ki fark bu kadar büyük işte.

Ne yani siz şimdi apple'ın sahibi olsanız gidip ios işletim sisteminizi açıp diğer firmalaramı vericeksiniz? oldu, güldürmeyin lütfen :mrgreen:

Hem zaten benim anlamadığım olay ise şu apple üretiyor alan alıyor almayan çamur atıyorda Apple'a yarışmak için neler neler yapıyor diğer firmalar apple bişi yapıyormu?

Yıllarca tek el kullanım rahatlığı sunan telefonlar tasarladı 3,5'' - 4'' daha sonradan kullanıcılar daha büyük ekranlar istedi 2 adet telefon çıkarttı 6 ve 6+.

6 Tam benlik ne büyük ne küçük oyun ve film için ideal ama yıllardır kullanıp o 4'' alışanlar istiyor ve apple 2016'da İphone 6s çıkartıyor 4''.

Sadece kullanıcıları büyük ekran istedi diye ve çözünürlüğüne laf atıyorlar diye gitti büyük ekranlı telefonlar çıkardı hemde 2 seçenek sunarak ve çözünürlüklerini arttırarak fakat apple'a karşı olanlar dururmu? hemen samsungla yok efendim lgle yarışmak için büyük ekran çıkartıyor?

Şimdiye kadar herkes apple'a yarışmaya çalışıyor hatta http://forum.shiftdelete.net/haber-makale/400350-devler-apple'a-karsi-birlesti.html

Buyrun bir kaç firma birleşiyorda savaşıcakmışlar apple'a karşı :)

Savaşınızda size iyi zaferler, iyi forumlar...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

IOS ucuz yaptı da alan mı olmadı. Güya 5C (ucuz İphone sloganlı) bir model çıkardılar fiyatı ise 5S' ten 500-600 TL aşağı civarda. 5S zaten 2000 TL civarında. Bu mu ucuz. Bu fiyat ve mantıkla amaçları sadece tekel olmak. İyi ki Android varda bunlara kalmıyoruz.

Tamamen katılıyorum, fiyat olarak çok pahalı ülkemizde ve android cihazlar daha çok tercih ediliyor fiyatlarından dolayı ama son zamanlarda çıkan telefonların fiyatları iphoneların fiyatlarını aratmaz oldular.

Bu fiyatı ülkemize getiren kişilerin düşünmesi gerekiyor, yurt dışında tarifeye ek olarak 199tl'ye iphone alabiliyorken burda 3000 4000bin tlye kadar fiyat fırlıyor sanki aylık 10 bin tl maaş alıyormuşuz gibi...

Oturup düşünmemiz lazım bu kadar pahalı olmasını kim sağlıyor? yoksa ben almak istemezmiyim veya siz 199dolara iphone? kim istemez.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tarifeye ek almazsak 500-800 dolar civarındaydı şimdi sitesinde yazıyorda bakamam, 500-800 dolarda iyi bir fiyat yabancı ülkelerde 500-800tl olarak düşünebiliriz onlarda fiyat katlanmıyor bize göre 1000 dolar maaş alıyorlarsa 500 dolara direk telefon alabiliyorlar biz bir telefon için 5 ay çalışıyoruz.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@Vikings senle bu muhabbet yapılmaz sen önce olaylara objektif bi şekilde bakmayı öğren o zamana kadar sen ve ayponuna mutluluklar

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Apple da ios i versin başka firmalara o da rekabet etsin. Biz mi dedik tek sen kullan diye.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Apple da ios i versin başka firmalara o da rekabet etsin. Biz mi dedik tek sen kullan diye.
Aslında hep bir şekilde bunu düşünürdüm WP sayesinde bir kez daha düşündüm. Sonuçta WP kapalı kaynak ama dışa dönük yani üreticilere kol kanat geren bir işletim sistemi. Bu yüzden gelişimi de zorlu oluyor.

Ama bu sancılı dönemdem sonra iOS'u tahtından def edebilecek tek işletim sistemi diye düşünüyorum.

Android ise paramparça olmuş durumda. Zibilyon tane üretici var. Ama maskeli beşlerin (Samsung, hTC, lenovo, Xiaomi ve LG)'nin bu platformu terk edip kendi işletim sistemlerine yönelmesiyle

Sony(%60 ihtimal),LG => Firefox OS (LG L5 ve Xperia E'nin deneme sürümleri var firefox os ile,geliştiriciler aynı işletim sistemini Xperia SP'ye de uyguladı.)

Samsung => Tizen OS

hTC,SONY(%40 ihtimal)=> Windows Phone'a yönelip android ile bağlarını koparınca android ezik java işletim sistemine sahip telefonlar kadar değersiz duruma düşecek.

Ve bu savaştan galip çıkan olmayacak mantıken. Ama kayıp çok. Microsoft androidden çok para kazandı patent sebebiyle.

Bu batış google ve microsoft'un da zararına dokunur.

Devler her zaman devdir bu doğru ama devler devliklerini oynadıkları bölümlerde devliklerini kaybedebilir. Bu en iyi o sektöre kilidin vurulup satılmasıyla sonlanır (bakınız ericsson ve nokia) en kötü ise işiniz tamamen biter (motorola). Tamamen başkasının malı olursunuz.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Aslında hep bir şekilde bunu düşünürdüm WP sayesinde bir kez daha düşündüm. Sonuçta WP kapalı kaynak ama dışa dönük yani üreticilere kol kanat geren bir işletim sistemi. Bu yüzden gelişimi de zorlu oluyor.

Ama bu sancılı dönemdem sonra iOS'u tahtından def edebilecek tek işletim sistemi diye düşünüyorum.

Android ise paramparça olmuş durumda. Zibilyon tane üretici var. Ama maskeli beşlerin (Samsung, hTC, lenovo, Xiaomi ve LG)'nin bu platformu terk edip kendi işletim sistemlerine yönelmesiyle

Sony(%60 ihtimal),LG => Firefox OS (LG L5 ve Xperia E'nin deneme sürümleri var firefox os ile,geliştiriciler aynı işletim sistemini Xperia SP'ye de uyguladı.)

Samsung => Tizen OS

hTC,SONY(%40 ihtimal)=> Windows Phone'a yönelip android ile bağlarını koparınca android ezik java işletim sistemine sahip telefonlar kadar değersiz duruma düşecek.

Ve bu savaştan galip çıkan olmayacak mantıken. Ama kayıp çok. Microsoft androidden çok para kazandı patent sebebiyle.

Bu batış google ve microsoft'un da zararına dokunur.

Devler her zaman devdir bu doğru ama devler devliklerini oynadıkları bölümlerde devliklerini kaybedebilir. Bu en iyi o sektöre kilidin vurulup satılmasıyla sonlanır (bakınız ericsson ve nokia) en kötü ise işiniz tamamen biter (motorola). Tamamen başkasının malı olursunuz.
Ekleyecek hiç bisey bulamadım. Güzel bi yazı.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Markanın başarısıyla. Yazılım başarısı karşılayırılıp. Dandroidin bir şey kazandığını göstermek nasıl bir haber ablayışıdır. Cahil kafası bu kadar olur haber baştan aşagı yanlış.
100 marka sadece bir markya karşı Öne geçmiş. Bunuda androide mâl etmeyin

brnbrs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Markanın başarısıyla. Yazılım başarısı karşılayırılıp. Dandroidin bir şey kazandığını göstermek nasıl bir haber ablayışıdır. Cahil kafası bu kadar olur haber baştan aşagı yanlış.
100 marka sadece bir markya karşı Öne geçmiş. Bunuda androide mâl etmeyin

Bende bunu söylemeye çalıştım ama kabullenemiyorlar nedense. [emoji19]

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bende bunu söylemeye çalıştım ama kabullenemiyorlar nedense. [emoji19]

arkadaş İosu geçince Geçtiklerini sanıyorlar.
Kâr oranlarını karşılaştır en basiti aradaki farkı anlayacaklar

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
iOS satışları arasından iPhone'lar dışındaki telefonları elemek demişsin iOS'in iPhone dışında telefonu var da biz mi bilmiyoruz bu bir.
Android ucuz ve iPhone Samsung vs. replikalarinda bile bulunuyor bu başarı değil tam tersine başarısızlıktır. Başarılı olduğu için değil fiyatları ve cihaz yelpazesi yüzünden satılıyor.

İşte ben bu rekabeti seviyorum :) iOS'u pahalı olduğu için alanlar iOS'un çok daha pahalı olmasına sebep oluyor. Android'in ucuz modelleri olduğu için alanlar daha iyi modellerin ucuzlamasına sebep oluyor.

Sonuçta iOS'çular kazık üstüne kazık yerken, Android'çiler git gide daha da ucuzlayan cihazlarla karşılaşıyorlar ;)

Diğer yandan da WP ucuzluyor. Neyse, zaten iOS'u sevenler kazığı hazmedenlerdir, iOS dışındaki işletim sistemlerinin ucuz olmasının sebebi de bu ;)

brnbrs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşte ben bu rekabeti seviyorum :) iOS'u pahalı olduğu için alanlar iOS'un çok daha pahalı olmasına sebep oluyor. Android'in ucuz modelleri olduğu için alanlar daha iyi modellerin ucuzlamasına sebep oluyor.

Sonuçta iOS'çular kazık üstüne kazık yerken, Android'çiler git gide daha da ucuzlayan cihazlarla karşılaşıyorlar ;)

Diğer yandan da WP ucuzluyor. Neyse, zaten iOS'u sevenler kazığı hazmedenlerdir, iOS dışındaki işletim sistemlerinin ucuz olmasının sebebi de bu ;)
Sizin cihazlarınız git gide ucuzlarken 1 güncellemeyi bile 3 ay bekliyor ayrıca Apple donanımla değil işletim sistemiyle tanındı farkındaysan 1GB RAM ile sizin dandroidinizin 3GB ramli cihazları karşılaştırılıyor. Bu da bu işletim sisteminin hantallığını gösterir. Biz verdiğimiz paranın arkasında duran bir firmanın cihazını kullanıyoruz peki ya siz? Siz Apple'ın garanti konusundaki hizmetinin zerresini kullandığınız firmadan alamazsınız ufak sorunlarımız bile yeni cihaz değişimi alabiliyor. Siz bir yerlerinizi yırtıp değiştirebiliyorsunuz işte biz hem cihazımızı hem de müşteri memnuniyetini seviyoruz bilmem bu anti Apple'cı tavrını düzeltir mi ama bizde ortam böyle. :)

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Sizin cihazlarınız git gide ucuzlarken 1 güncellemeyi bile 3 ay bekliyor ayrıca Apple donanımla değil işletim sistemiyle tanındı farkındaysan 1GB RAM ile sizin dandroidinizin 3GB ramli cihazları karşılaştırılıyor. Bu da bu işletim sisteminin hantallığını gösterir. Biz verdiğimiz paranın arkasında duran bir firmanın cihazını kullanıyoruz peki ya siz? Siz Apple'ın garanti konusundaki hizmetinin zerresini kullandığınız firmadan alamazsınız ufak sorunlarımız bile yeni cihaz değişimi alabiliyor. Siz bir yerlerinizi yırtıp değiştirebiliyorsunuz işte biz hem cihazımızı hem de müşteri memnuniyetini seviyoruz bilmem bu anti Apple'cı tavrını düzeltir mi ama bizde ortam böyle. :)
Yeni üye oluyorsun hemen fanboylukla başlıyorsun. Olmaz böyle. Biraz objektif değerlendir bazı şeyleri artık.. Sene 2015 oldu.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Apple iyi boşta telefona müzik atamiyorsun.illa PC lazım falan uğraşacan. Adam müzik satıyor ve çoğu kişide gidip alıyor iTunes üzerinden ya da spotify a para kaptırıyor. Bu yönünü sevmiyorum.

brnbrs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yeni üye oluyorsun hemen fanboylukla başlıyorsun. Olmaz böyle. Biraz objektif değerlendir bazı şeyleri artık.. Sene 2015 oldu.
Rütbem yeni üye olabilir ama uzun suredir forumdayım ayrıca fanboy değilim iki işletim sistemini kullanıyorum şuan bırakta bu konuda benim sözüm geçsin? Bilip konuş Apple cihaz kullanmışlığın yok anca çamur at.
Apple iyi boşta telefona müzik atamiyorsun.illa PC lazım falan uğraşacan. Adam müzik satıyor ve çoğu kişide gidip alıyor iTunes üzerinden ya da spotify a para kaptırıyor. Bu yönünü sevmiyorum.
Olabilir zaten müzik kopyalamak telif hakkına giriyor. Yapmıyor musun diyeceksin evet bende yapıyorum iTunes'dan çok rahat bilgisayardaki müziği albüm resmi vs. ekleyerek orijinal gibi kullanıyorum. Bu kadar stabil bir sistem için göz ardı edilebilecek bir sorun bence sonuçta her gün müzik yüklemiyoruz ben biriktiriyorum 10 tane falan olunca yüklüyorum ve çok memnunum.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Rütbem yeni üye olabilir ama uzun suredir forumdayım ayrıca fanboy değilim iki işletim sistemini kullanıyorum şuan bırakta bu konuda benim sözüm geçsin? Bilip konuş Apple cihaz kullanmışlığın yok anca çamur at.

Olabilir zaten müzik kopyalamak telif hakkına giriyor. Yapmıyor musun diyeceksin evet bende yapıyorum iTunes'dan çok rahat bilgisayardaki müziği albüm resmi vs. ekleyerek orijinal gibi kullanıyorum. Bu kadar stabil bir sistem için göz ardı edilebilecek bir sorun bence sonuçta her gün müzik yüklemiyoruz ben biriktiriyorum 10 tane falan olunca yüklüyorum ve çok memnunum.
Uzun süredir İpad 2 kullanıyorum. Neyin ne olduğunu bende biliyorum ancak senin gibi fanboyluk yapmıyorum. Sen taraf tutuyorsun ve bu da benim değil senin bilgisiz olduğunu gösterir. Sen doğru eleştiri yapmıyorsun. Senin sözün burada kimseye geçemez çünkü tanınmış veya ünlü bir kişi değilsin öyle umuyorum ki ömrünün sonuna kadarda olamayacaksın. Sen Fanboy geldin Fanboy gideceksin.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Stabil diyip diyip duruyorsunuz. Adam dalga geçiyor sözle. Macbook çıkartıyor 500gb sata koyuyor. Pc uçuyor ama oyun yükleyemiyorsun. Gecen sene de iTunes şöyle saglam boyle sağlam diyorlardı gördük. Bilgisayarı olmayanlar napacak? Adamlar 20 liradan müzik atıyor telefona. Durumu olan alsın mis gibi telefonlar yapıyor adamlar. Gık demiyor yıllarca ama cidden pahalı. Akıl mantık almıyor yani. 3.5 bin liraya son model PC topluyorsun artık.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Android'in yavaşlığından yakınıyorsanız htc ya da Google nexus kullanmadığınız belli.

Diğerleri cihaz kategorisine girmiyor gözümde.

Ayrıca ben şu ana kadar bir tane htc cihazının hantal olduğunu görmedim. Bir desire 310/601/820 de stabilse, htc one m8/e8/m7/d.eye de stabilse iş bitmiştir.

Çünkü bazı Android'li firmaların amiral gemilerinde bile stabilite sorunu var ve büyük ihtimal siz buraya değinmrk istediniz.

Htc sırf sense içindeki uygulamaları(zoe,blinkfeed) sayesinde ün kazandı. Bu uygulamalar da Samsung'un bloatwaresine benzemez.

Genel konuşmamalısınız bence.

Reaksiyon puanı
16,128
onu bunu bırakın da apple'ın tekelini kırmak için samsung gt-s5360'a ios7 kuracam iphone keyfi yaşarmıyım ? denicem...

Reaksiyon puanı
16,128

brnbrs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Android'in yavaşlığından yakınıyorsanız htc ya da Google nexus kullanmadığınız belli.

Diğerleri cihaz kategorisine girmiyor gözümde.

Ayrıca ben şu ana kadar bir tane htc cihazının hantal olduğunu görmedim. Bir desire 310/601/820 de stabilse, htc one m8/e8/m7/d.eye de stabilse iş bitmiştir.

Çünkü bazı Android'li firmaların amiral gemilerinde bile stabilite sorunu var ve büyük ihtimal siz buraya değinmrk istediniz.

Htc sırf sense içindeki uygulamaları(zoe,blinkfeed) sayesinde ün kazandı. Bu uygulamalar da Samsung'un bloatwaresine benzemez.

Genel konuşmamalısınız bence.
Evet nexus kullanmadım ama konu da bu yüzden uzuyor işte diğer üreticilerin telefonlarını da hesaba kattıkları için adil bir haber olmamış. Sadece google'ın ürettiği vs. Apple'ın ürettiğini kıyaslar ise adil olurdu.

VolkanBolat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böyle bir karşılaştırma gerçekten saçma ya Apple sadece kendi ürünlerinde ios var başka hangi marka da var 100 TL lık çakma telefonlarda bile android var :D