Android için uygulama yapımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rtekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rtekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle selamlar olsun ! Yeni üye olarak hepinizi selamladıktan sonra konuya giriyorum; android için uygulama yapımıyla ilgili deneyimli kişilerden yardım rica ediyorum. bir tiyatro oyuncusuyum ve androidten az çok anlıyorum. Ancak programlama işlerine daha önce hiç el uzatmadım ve bağlı olduğum tiyatronun bir android uygulamaya ihtiyacı var. Bunu yapabileceğime inanıyorum (tabiki yardımlarınızla :biggrin:) Evet; tecrübeli arkadaşlara sesleniyorum, bana ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz ? Kitap, e-kitap, yazılım, video, ders vs.. her şeyi araştırmaya, gerekeni yapmaya hazırım... :cool:

Ayrıca belirtmek isterim ki; eğer bir seviye verecek olursak ben bir çaylak prg.cıyım ve 1 Level de sürünüyorum
:blushing:

rtekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler sitenizden çok ümitliydim. yok mudur yahu bu konularda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olsunlar. az çok bilgisi olsa da olur paylaşsın benimle ne öğrenirsem kardır !

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
gelecegiyazanlar var turkcell projesi orda dersler var sanırım bak bi oraya istersen

rtekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gelecegiyazanlar var turkcell projesi orda dersler var sanırım bak bi oraya istersen

teşekkür ederim oraycan. araştıracağım :thumbup: bu arada hala destek bekliyorum, öneri,bilgi bekliyorum beyler

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim oraycan. araştıracağım :thumbup: bu arada hala destek bekliyorum, öneri,bilgi bekliyorum beyler

buna ve java eğitim derslerinede bakabilirsin programları kurmanda yardımcı olur.

türkiyede programcılar pek yardım sever değildir genelde kaymağı kendileri yemek isterseler :w00t:

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Java öğrenmek için dersler var videolu. Forumdada vardı sanırım onunla ilgili bir konu. Yalnız baştan söyleyeyim java deyip geçme. Öğrenmesi kolay değildir. Yani 2 video izleyip uygulama yazarım sanma. Kolay gelsin.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
buna ve java eğitim derslerinede bakabilirsin programları kurmanda yardımcı olur.

türkiyede programcılar pek yardım sever değildir genelde kaymağı kendileri yemek isterseler :w00t:

şurada hakkı ile sorulan soruya ne kadar uğraşıp cevap veriyorum bilmem. bu resmen hakarettir. programcılar sizin köleniz değildir. hülasa, insanların "sözüm meclisten dışarı" mabadından gelen her muhabbetlerine iştirak etmek zorunda da değillerdir. ortada soru yok, bir şey yok. ne edelim oturup size dünyayı 10 kere 20 kere 30 kere fetih mi edelim. okumadan, bakmadan anlatmayla "kusura bakmayın" bir cacık olmaz. önce okuyacaksınız. armut piş ağzıma düş yapmayacaksınız.

sorun Türkiye'deki herhangi bir meslek grubundan ve onun fikriyatından ziyade beleşçilik ve kolaycılık anlayışıdır.

rtekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Java öğrenmek için dersler var videolu. Forumdada vardı sanırım onunla ilgili bir konu. Yalnız baştan söyleyeyim java deyip geçme. Öğrenmesi kolay değildir. Yani 2 video izleyip uygulama yazarım sanma. Kolay gelsin.
teşekkür ederim |Elusive|. Kolay olacağını düşünmemiştim zaten :yes:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şurada hakkı ile sorulan soruya ne kadar uğraşıp cevap veriyorum bilmem. bu resmen hakarettir. programcılar sizin köleniz değildir. hülasa, insanların "sözüm meclisten dışarı" mabadından gelen her muhabbetlerine iştirak etmek zorunda da değillerdir. ortada soru yok, bir şey yok. ne edelim oturup size dünyayı 10 kere 20 kere 30 kere fetih mi edelim. okumadan, bakmadan anlatmayla "kusura bakmayın" bir cacık olmaz. önce okuyacaksınız. armut piş ağzıma düş yapmayacaksınız.

sorun Türkiye'deki herhangi bir meslek grubundan ve onun fikriyatından ziyade beleşçilik ve kolaycılık anlayışıdır.

Eğer ki lafın bana ise güzel abicim zaten ben sizden tavsiye istedim en başta. Kitapları olur dersleri olur bu tür şeylerin yararlısı olur gereksizi olur. beni doğru bir şekilde yönlendirmeniz için sizlerden rica da bulundum. Bunda kızılacak yada terslenecek bir şey göremiyorum ben. Sen neden celallendin bu kadar cidden anlamış değilim olaki ben yanlış anlamışsam da cevabım için affola :cool:

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
lafım sana değil. gideceği yere gitti muhtemelen. senden de ricam konuyu açarken tamamen bold yazmaman.

rtekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lafım sana değil. gideceği yere gitti muhtemelen. senden de ricam konuyu açarken tamamen bold yazmaman.

ilgi alaka için teşekkür ederim o halde :thumbup1: aynen ondan bende vazgeçtim zaten tek tamamen bold kullandığım yazı bu ilk ve sondu

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0

hocam üstüne alınman için demedim ben şuan üniversitesi öğrencisiyimm sen üniversite öğrencileri tembel desen ben gelip burda böyle tepki vermem.
şuan bende yazılım öğreniyorum en çok yardım eden kişide bir yazılımcı arkadaş. ama bu iş kolay olmadığı için genelde hiç tecrübesi olmayana bulaşmazlar çok denk geldim.
ama şunada katılıyorum araştırmadan yattığı yerden şıp diye öğreniliceğini zannediyorlar.
ben java öğrenmeye başladım 1 tane foruma gidipte konu açmadım araştırıyorum ama bu benim kişiliğim . başkası araştırmayı sevmeyebilir cevap bekler.

neyse hocam bunda alınıcak bişey yok hani üstüne alınman biraz kötü bi durum oldu benim için.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
çünkü sen tanımlayıcı bir tane bile sıfat kullanmadan bütün programcıları paragöz bencil ilan ettin.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
javanın yapısını öğrendikden sonrası gerisi kolay. ben javadan bihaber başlamıştım biraz zorlandım. fakat örnek çok bir şekilde kavrıyor insan.
google android yazılımcı sitesinde sdk'yı indirebilirsin. artık paket halinde dağıtıyorlar eclipse ayrı sdk ayrı indirmene gerek yok. tek dosyada hepsi hazır.
mevcut android telefonunu usb debugging modunda bağlayınca da yazdığın kodlar anında telefona gidiyor.

bolca türkçe kaynak da var konu hakkında. benim yaşadığım en büyük sorun android'in fazla hızlı gelişmesi. geliştikçe eski örnekler geçerliliğini yitiriyor.
android 2.3 zamanında aldığım android kitabının hiç bir anlamı kalmadı şu an. internettedeki örneklerde de aynı sorunlar söz konusu.
dolayısıyla bazı konularda türkçe kaynaklar eski kalabiliyor. google'ın ingilizce dökümanlarından faydalanmak zorunda kalabilirsin.

rtekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
javanın yapısını öğrendikden sonrası gerisi kolay. ben javadan bihaber başlamıştım biraz zorlandım. fakat örnek çok bir şekilde kavrıyor insan.
google android yazılımcı sitesinde sdk'yı indirebilirsin. artık paket halinde dağıtıyorlar eclipse ayrı sdk ayrı indirmene gerek yok. tek dosyada hepsi hazır.
mevcut android telefonunu usb debugging modunda bağlayınca da yazdığın kodlar anında telefona gidiyor.

bolca türkçe kaynak da var konu hakkında. benim yaşadığım en büyük sorun android'in fazla hızlı gelişmesi. geliştikçe eski örnekler geçerliliğini yitiriyor.
android 2.3 zamanında aldığım android kitabının hiç bir anlamı kalmadı şu an. internettedeki örneklerde de aynı sorunlar söz konusu.
dolayısıyla bazı konularda türkçe kaynaklar eski kalabiliyor. google'ın ingilizce dökümanlarından faydalanmak zorunda kalabilirsin.

sana da çok teşekkür ederim ilgi alaka için hala araştırma kısmındayım bir kaç kitaptan olmadı kurstan başlıcam mecburen. :cool:

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Programcı değilim, sadece senin gibi bende meraklı bir insanım.
Benimde diğerleri gibi tavsiyem java öğren. Zaten javada oluşturup android için derliyorsun (basit bir dille kurulum dosyasına çeviriyorsun)
Java dediğin dilin kitabını 1 haftada okusan bile kodları içselleştirmen biraz uzun zaman alacak. Bu uzun zaman içerisinde de bol bol hedefin olan tarzlarda programları incele. Bir not defterine programında olması gereken özellikleri önem sırasına göre sırala. hedeflerin öncelikle en basiti olsun, tiyatronu tanıtan bir sayfa ve güncellenebilen duyurulardan ibaret bir program olarak başla işe.
Her şeyi yapsan bile tüm bunların üstüne birde programın için buton arka plan kısaca tema düzenlemen lazım ki o bile ayrı bir uzmanlık alanı.
Bir düşün sen tiyatrocusun, birisi buraya yazsa
ben kendimden başka birini oynayamam level 1 im, tiyatro sanatçısı olmak istiyorum ne yapmalıyım
, kaç tiyatrocu bu soruyu ciddiye alıp cevap verir:) Sorun cevap vermek değil, sorduğun sorunun cevabı o kadar uzun ki oturup yazmaya üşeniyor millet :)

rtekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Programcı değilim, sadece senin gibi bende meraklı bir insanım.
Benimde diğerleri gibi tavsiyem java öğren. Zaten javada oluşturup android için derliyorsun (basit bir dille kurulum dosyasına çeviriyorsun)
Java dediğin dilin kitabını 1 haftada okusan bile kodları içselleştirmen biraz uzun zaman alacak. Bu uzun zaman içerisinde de bol bol hedefin olan tarzlarda programları incele. Bir not defterine programında olması gereken özellikleri önem sırasına göre sırala. hedeflerin öncelikle en basiti olsun, tiyatronu tanıtan bir sayfa ve güncellenebilen duyurulardan ibaret bir program olarak başla işe.
Her şeyi yapsan bile tüm bunların üstüne birde programın için buton arka plan kısaca tema düzenlemen lazım ki o bile ayrı bir uzmanlık alanı.
Bir düşün sen tiyatrocusun, birisi buraya yazsa , kaç tiyatrocu bu soruyu ciddiye alıp cevap verir:) Sorun cevap vermek değil, sorduğun sorunun cevabı o kadar uzun ki oturup yazmaya üşeniyor millet :)

hahaha :lol: inan, gece gece iyi güldürdün :mrgreen: şimdi şöyle bir baktım da haklısın :thumbup1: elimde olanlarla bir yerlere gelmeye çalışcam artık dediğin gibi her biri ayrı emek, ayrı uzmanlık. Bir anda olacak şeyler değil. Dikkate alıp yazdığın ve mizanseni ters açı yapıp olayı algılattığın için teşekkür ederim :thumbup: (senden iyi yönetmen olur :yes:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
rtekin bende bu aralar merak sardım bu işe.İnternette 16 videodan oluşan bi ders var bi kaç sitede karşılaştım ama 2011 de yapılmış, eclipste değişimler olmuş ilk 3 dersten sonra bıraktım. 1 ay olmuş son mesajından bu yana ne gibi kaynaklar buldun? yada bulamadın :biggrin:

rtekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rtekin bende bu aralar merak sardım bu işe.İnternette 16 videodan oluşan bi ders var bi kaç sitede karşılaştım ama 2011 de yapılmış, eclipste değişimler olmuş ilk 3 dersten sonra bıraktım. 1 ay olmuş son mesajından bu yana ne gibi kaynaklar buldun? yada bulamadın :biggrin:

Valla araştırmam sonucunda vardığım en iyi kanı bu işin tek başına kolay kolay yapılamayacağını anlamak oldu :D en iyisi kurs almak diye düşündüm ve şimdilik askıya aldım bu işi. İşlerime odaklandım :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
java ile yazıp google play store'a 29 dolara yayınlayıp para kazanabilirsin