Android hakkında birkaç soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hippy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hippy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar biraz geç kaldım biliyorum ama daha yeni bir Android telefon alabildim. General Mobile Discovery aldım, gayet memnunum. Ama birkaç sorum var.

-Şu 3G diye bahsedilen şey sadece mobil kotası için mi etki yapıyor? Yani mesela Wi-Fi (ya da wireless işte her ne deniyorsa) ile bağlanırsam, 3G'yi açsam bir hız farkı yaratır mı, yoksa sadece internet paketinden kullandığımda mı hızlandırır?
-Optimize etmek tam olarak nedir? Bilmem kaç mb ram boşaltıldı diyor, ben gereksiz uygulamaları kapatan bir şey olarak düşünüyorum. Doğru mu?
-Telefonun 8 megapiksel kamerası var. Bu bayağı iyi bir şey ama ben arkadaşımla birlikte 3 - 3,5 dakikalık bir video çektiğimde boyutuna baktım ve 460 mb diyor. Yüksek kalite olduğundan dolayı olabilir diye düşündüm ben. Kaliteyi ortaya düşürdüğümde de yine işte 200 mb falan oluyor. Arkadaşım bana "Youtube'daki 1080p videolar bile 460 mb'a kadar çıkmaz bence ortada bir sorun var" dedi. Sizce yüksek kalitede 3 - 3,5 dakikalık bir video çekersem video boyutunun 460 mb olması normal mi?

Farkındayım sorularım çok teknoloji cahili gibi sorular, pek teknoloji takip eden biri değilimdir ama umarım bana yardımcı olursunuz. Daha Android gibi şeylerde öğrenmem gereken çok şey var... Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler. :yes:

borandroid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2. seçenekte bildiğim kadarıyla gereksiz - o an kullanılmayan uygulamaları kapatıyor ve 8 mp kamerada videoların o kadar yer kaplaması normal bence

Hippy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım teşekkürler. Peki 3G denilen şey kablosuz bağlantıyı da hızlandırır mı? Arkadaşım bana 3G'nin çok şarj yediğini söylemişti bu yüzden kapalı tutuyorum.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşın bir şey bilmiyor. 10 saniyelik 1080p video 20 mb yi geçiyor 3 dakikalık 1080p 360 mb yi bile geçer gayet normal.
3g ile Wifi yi istesen de aynı anda kullanamazsın ki zaten mobil veriyi açsan bile Wifi ağına bağlıysan veri kullanılmaz. Ayrıca açık olmasa Wifi ile aldığın internete hiç bir faydası olmaz hiç alakası yok aksine Wifi açıkken 3gyi açık tutarsan boşu boşuna şarjını sömürür.

Hippy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani 3G sadece veri kullanımına etki ediyor öyle mi, internet paketi falan yaptırırsam yani?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Aynen öyle wifi ile alakası yok.