Android ART Nedir ve Nasıl Açılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Android ART Nedir ve Nasıl Açılır?

Android 4.4 KitKat ile hayatımıza giren ve Android 5.0 Lollipop ile beraber artık tamamen kullanmaya başladığımız ART yapısını detaylı biçimde inceliyor ve Dalvik ile kıyaslıyoruz.

Telefonunuzda ART mı Dalvik mi kullanıyorsunuz? Ayrıca ART yapısı, sizce gelecekte Android'e neler katabilir?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Lg g2 de yok bu ayar sanırım göremedim gelistirici seçeneklerinde tel Android 4.4.2 kitkatta

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Turkcell t50 de bir sure kullandim fakat cogu uygulama uyumsuz oldugu icin tekrar dalvik'e dondum.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
G3 de android l kullanıyorum ama dalvik ile arasında bir fark göremedim aynı hız aynı stabilte.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Android 4.4.4 te ART kullanmak için cihazı üreten firmanın bunu kapatmamış olması gerekiyor. Eğer ART geçiş seçeneği kapatılmışsa geliştirici seçeneklerinde bu ayar çıkmaz. Bilginiz olsun.

Örnek [MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION] söylediği gibi G2'de ve Xperia Cihazlarda ART seçeneğinin olmaması üreticinin bu seçeneği kapatmasından kaynaklanıyor.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Cyanogenmod 11 Sony Xperia Neo V ile denemiştim, telefon baya baya yavaşlamıştı, Dalvik'e geri döndüm. Yazıyı okurken ART nin bir Virtual Machine olduğunu sanıyordum ama araştırıp görünce ByteCode dan Elf dosyası oluşturulduğunu görünce sanal makine olmadığını anladım. Yalnız burada Java'nın yapısından dolayı bir Garbage Collector var ki performansı yine geri seviyelere çekiyor.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
T50 de kullandım bir süre, baktım bir sürü proğram hata veriyor, geri dalvike döndüm.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Nexus 4'te gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Hiç sorun yaşamadım bugüne kadar

Samsungcu Genç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de note4 telefonumu aldığım günden beri ART kullanıyorum ve sorunsuz çalışıyor. Ayrıca galaxy tab3 7.0 tabletimde de cyanogenmod11 unofficial yüklü ve onda da ART açık. Onun da ART ile ilgili bir sorunu yok.