Android 6.0'ın Kod Adı Belli Oldu

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Theverge'de yer alan haberimize göre Android 5.0'ın yani Jelly Bean'dan sonraki sürümün adı büyük ihtimalle 'Key Lime Pie' olabilir. Dünyaca ünlü teknoloji sitesi The Verge'nin güvenilir kaynaklarına göre yeni Android sürümünün adı internete sızdırıldı.

The Verge daha önceki tahminlerinde Android 5.0 yani Jelly Bean işletim sisteminin adını önceden duyurmuş, tahminlerinde ne kadar doğru olduğunu, teknoloji takipseverlerine kanıtlamış olmuştu.
1330901330_key-lime-pie.jpg

Türkçe çevirisinde Misket Limonlu Kek 'e tekammül eden yeni Android sürümünün 2013'te, Google yetkilileri tarafından tanıtılacağı tahmin ediliyor. ASUS'un Google'a ve Mobil İşletim sistemi olan Android'e sonsuz desteği olduğunu bu haberimizde dile getirmiştik. The Verge'nin piyasaya sızdırdığı yeni Android 5.0 yani Jelly Bean'ın ismini tahmin ettiğini hatırlatır, bundan yola çıkarak yeni sürümün 'Key Lime Pie' olarak çıkmasının yüzde doksan ihtimal olduğunu söleyebiliriz.

KAYNAK

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Çoklu program desteği olmadıkça WP8 ve IOS un gölgesinde kalacaktır.
Bilgisayar işlemcileriyle yarışan işlemci ve ramler ile de çoklu program çalıştıramazsa google bıraksın bu işi

alperpusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu arkadaş android iyi hoş da bu sürüm isimleri berbat be :D

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Çoklu program desteği olmadıkça WP8 ve IOS un gölgesinde kalacaktır.
Bilgisayar işlemcileriyle yarışan işlemci ve ramler ile de çoklu program çalıştıramazsa google bıraksın bu işi
fakat windows yazılımı farklı android farklı.. haklısınız karşıt görüşlü değilim ama ilerleyen zamanlarda yapabileceklerine inanıyorum..
yahu arkadaş android iyi hoş da bu sürüm isimleri berbat be :D
Ben artık fıstıklı baklava, keşkül gibi isimler bekliyorum :P
Alfabetik Sıraya Göre Tatlı İsimleri Koyuyorlar :)

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Android farklı da diğerlerinin gerisinde kalarak öyle farklı kalmaya devam ederse popülaritesi azalacaktır.
SG3'ü temel alırsak bu donanımla windows 7 bile kurup çalıştırabilirsiniz hiç zorlanmadan. Ama android şişmeye başlayınca yavaşlıyor niye arkaplanda program çalıştırıyor ama buna rağmen tepki süresi IOS vede WP dan daha düşük, şu haliyle çoklu program desteği koyarlarsa
1- Batarya 1 gün bile gitmez
2- Programlar daha geç açılacaktır
3- Telefon daha sık kitlenecektir vs. liste uzar gider
Bilgisayar ile yarışan bir telefonun yapacağı işi android zar zor yapıyor bence temel yapısını değiştirmeliler ki daha akıcı ve daha çok işlemi yapabilsin.
Google her sürümde bir yenilik yaparak insanları oyalıyor ama bu uzun sürmeyecektir.
Benim nacizane görüşüm bu yönde

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
evet haklısınız genel olarak şişiyor ve donmalar başlıyor.
ama şuna kanaat getiriyorum benim görüşüm yeni sürümleri çıktıkça değişecektir daha kullanılabilir hale gelecektir.
wn8 kadar olmasa dahi buna yakın bir yazılım olacaktır

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bir android developer olarak androidi bilmeden diger mobil isletim sistemleri ile karsilastirma yapanlara hic bir sey demiyorum. apple iPhone ios gunumuz mobil os. mimarisinin golgesinde kaldi dedi, kisa zaman sonra apple koklu bir ios degisimine kesin olarak gidecek, windows 7 metro arayuzu ile bir seyler yapmaya calisiyor ama mobil os isinden anlamiyor vesselam, ekipteki arkadaslara windows 8 verildi, 40 kisiden 32 si bir hafta sonra alternatif android telefonlardan aldi, quad core en iyi android uzerinde calisiyor, multi tasking mimarisini karsilastirmali gormeniz gerek, ios ve wm os. androidin yaninda hikaye kaliyor, bir cok telefon firmasinin ayni mobil os. a evet demesi farkli, apple ve Microsoft un kendi uretimlerini onaylamasi farkli, nokiaya dayatmayla windows phoneli telefonlar urettir, nokia pazarinin basic alicilari da bu telefonlari alsin, kalk windows phone cok satti de. Bir hikaye yazsam microsoftun pda isinde kac kez battigini konu alan bir hikaye yazardim :-D ben sunu bilirim, uretilen urunun satilmasi= eksiksiz marketing, android tek kelime ile harika bir mobil os. Mimarileri incelemek lazim, ondan sonra karsilastirma yaparsak daha gercekci oluruz.

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
başlıkta 6.0 yazmışın heyecanlandım 5 çıkmadan 6 mı çıkıyo diye düşündüm :D

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
başlıkta 6.0 yazmışın heyecanlandım 5 çıkmadan 6 mı çıkıyo diye düşündüm :D
5 çıktı yayınlandı bile galaxy nexus kullanmakta..
agustos eylül arası da s3 ve diger bazı modeller alacak
6.0 da android in gelecek olan sürümünün kod adı

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
5 ne ara çıktı ya :)

jelly bean 4.1 değil miydi ?

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
5 çıktı yayınlandı bile galaxy nexus kullanmakta..
agustos eylül arası da s3 ve diger bazı modeller alacak
6.0 da android in gelecek olan sürümünün kod adı

jelly bean 4.1 olarak çıktı.
Bundan sonraki sürüm 5.0 olarak çıkacak. Sürümün adı K ile başlayan yiyecek ismi olacak orası kesin ama ismi ne olur şimdilik muamma.

Bu kaynakdaki haber zaten çok eski. Ozamanlar jelly bean'ın 5 olarak çıkacağı tahmin ediliyordu ama tutmadı.

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
jelly bean 4.1 olarak çıktı.
Bundan sonraki sürüm 5.0 olarak çıkacak. Sürümün adı K ile başlayan yiyecek ismi olacak orası kesin ama ismi ne olur şimdilik muamma.

Bu kaynakdaki haber zaten çok eski. Ozamanlar jelly bean'ın 5 olarak çıkacağı tahmin ediliyordu ama tutmadı.
aslında eski bende farkındayım ama :)
4,0 ıcs kullanılırken 5,0 jelly bon dendi ama bildi sonuçta gelecek olan isim jeli bon oldu
6.0 olarakda bunu söyledi yani biz 5 e uyarlayacağız :)

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
her ay mı yeni sürüm çıkarıyolar napıyolar bunlar :D:D bi stabilleşemediler gitti :D

WolfeXtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
1
oruçlu oruçlu tatlı tatlı haberler sunulu mu? resmen canım android çekti :D

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=14790]annttiigs[/MENTION]
neden 4,1 4.2 diye devam ettiriyorlar acaba merak ediyorum :)
herhalde 4,0 dan 4.1 gecis ıcs nin güncellenmiş ve değiştirilmiş hali
acaba 4.2 de gene jeliboncugumu baz alacaklar yoksa bambaşka bir sürümmü bizlere suncaklar:)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
@annttiigs
neden 4,1 4.2 diye devam ettiriyorlar acaba merak ediyorum :)
herhalde 4,0 dan 4.1 gecis ıcs nin güncellenmiş ve değiştirilmiş hali
acaba 4.2 de gene jeliboncugumu baz alacaklar yoksa bambaşka bir sürümmü bizlere suncaklar:)

Değişikliğin büyüklüğüne göre numaralandırıyorlardır heralde ama bu konuyu ayrıntılı bilemiyorum. Sonuçta 2.1, 2.2 ve 2.3 arasındaki geçiş bence gayet büyük geçişlerdi ama bir 1.6'dan 2.1'e geçiş gibi değillerdi tabi...

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ayda bir çıksa ne yazar güncelleme ne zaman geliyor telefonuma 2-3 ay sonra