Android 4.1'e kavuşacak HTC telefonlar açıklandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hiç bir firma eski telefonlarına yatırım yapmaz, moralinizi bozup durmayın. :)
Bu arada bu konuyla ilgili bütün başlıklar yanlış açılıyor, HTC hangi telefonlarına JB vereceğini açıklamadı ve elevate yazışmalarında da açıklanmayacağını söylediler. Hangilerini JB "verilmeyecek" bunu söylediler ve burada söyledikleri de mantıklı.
Şu an açıklanan tek şey, OneX ve OneS in JB alacğaı, o kadar.

Samsung, Galaxy S2'ye yatırım yapıyor ama? Galaxy S2 ile aynı dönemde HTC'nin amiral gemisi olan Sensation nerelerde? 768 MB RAM'i, 1.2 GHz dual-core işlemcisi mevcut. Sözde firmalar Google'ıın talimatıyla en az 18 ay yazılım güncelleme garantisi veriyordu. Samsung'un 2 modeli hariç diğer modelleri, diğer firmaların da bütün cihazları böyle bir destek görmüyor. Böyle boş düşüncelerle de kendimizi avutmayalım.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Benimki daha yeni hehhe :D

Benim telfonum suan jb ve One V gayet iyi kaldiriyor 4.1.2 yi cok memnunum.
bende onu diyorum ya işte firmalar zaten para vermiyor güncelleme için neden vermiyor açıklama yapsalar ah bi.

Proton

Doçent
Reaksiyon puanı
18
bende onu diyorum ya işte firmalar zaten para vermiyor güncelleme için neden vermiyor açıklama yapsalar ah bi.
Heralde yakında çıkacak oyunlar 4.1.2 ister :D Duurmu iyi olanlarıda yeni telefona filan yönlendirecekler heralde .Hayal gücüm çok geniştir :)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
HTC'yi destekliyorum fakat Desire HD'ye ICS sürümünü vermedi, kalbimi kırdı.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Samsung, Galaxy S2'ye yatırım yapıyor ama? Galaxy S2 ile aynı dönemde HTC'nin amiral gemisi olan Sensation nerelerde? 768 MB RAM'i, 1.2 GHz dual-core işlemcisi mevcut. Sözde firmalar Google'ıın talimatıyla en az 18 ay yazılım güncelleme garantisi veriyordu. Samsung'un 2 modeli hariç diğer modelleri, diğer firmaların da bütün cihazları böyle bir destek görmüyor. Böyle boş düşüncelerle de kendimizi avutmayalım.

Boş düşüncelerle kendimizi avutmayalım lafını bana yazdıysanız, Bold yaptığım kısmı bir daha okuyun kendi cümleniz.
Kimse eski telefonlarını fazla güncellemez. S2 için JellyBean gelecek Kasım'da falan filan diye dolaşıyor haberler, haberden ötesi yok. Çıksa da çok bir anlamı yok. Oturup enine boyuna tartışalım mı, bu telefona JellyBean gelmesi demek ne demek? Yani ruh hastası gibi bunu kafaya takıyor insanlar. JellyBean olunca ne olacak? Hiç bir fikti yok, işte en yeni en iyi, öyle..
Sonra iPhone kullananlara artislik olsun diye alıyorlar derler, kendi nedenini bilmezken bir yazılımı istiyor bunda sorun yok ama. :)

tamam bir bildiği vardır mutlaka ama o bildiği ne işte yani güncelleme neden vermiyor telefon üreticisi açıklarsa sebebini insanlar da kabul edebilir bunu.

512MB RAM'i olanlara vermeyeceğiz dedi HTC. Sence bundan başka bir sebep cümlesine gerek var mı? KAldıramıyor işte cihazlar bu kadar. :)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Boş düşüncelerle kendimizi avutmayalım lafını bana yazdıysanız, Bold yaptığım kısmı bir daha okuyun kendi cümleniz.
Kimse eski telefonlarını fazla güncellemez. S2 için JellyBean gelecek Kasım'da falan filan diye dolaşıyor haberler, haberden ötesi yok. Çıksa da çok bir anlamı yok. Oturup enine boyuna tartışalım mı, bu telefona JellyBean gelmesi demek ne demek? Yani ruh hastası gibi bunu kafaya takıyor insanlar. JellyBean olunca ne olacak? Hiç bir fikti yok, işte en yeni en iyi, öyle..
Sonra iPhone kullananlara artislik olsun diye alıyorlar derler, kendi nedenini bilmezken bir yazılımı istiyor bunda sorun yok ama. :)

512MB RAM'i olanlara vermeyeceğiz dedi HTC. Sence bundan başka bir sebep cümlesine gerek var mı? KAldıramıyor işte cihazlar bu kadar. :)

Bakın haklı olduğunuz yerler var ama haksız olduğunuz yer flagship cihazlarının güncelleme almaması. Sen o sene çıkardığın telefonu 2 yıl boyunca desteklemiyorsan kusura bakma ama kötü bir firmasın. İnsanlar gidip 1500-2000 lira para sayıyor bu cihazlara. Güncelleme istemek hakları. Şimdi HTC çıkıp ben alt ve orta seviye cihazlara güncellemeyi vermiyorum ama orta-üst seri ile One ve Sensation serisi alacak deseydi doğru bir hamle olacaktı. Ama Sensation unutuldu gitti. Orta-üst muamma. Aynısı Sony için de geçerli. 2011 cihazlarının hiçbirine güncelleme vermiyorum ne demek ya? LG'yi hiç söylemeyim zaten.

En yeni Android için en iyidir evet. Sadece Project Butter bile Jelly Bean'i istemek için yeter.

Ayrıca Galaxy S2'ye Jelly Bean gelse ne olur ki gibi düşüncenize en güzel cevabı Samsung verecek. 3 gün önce Galaxy S2 için test yazılımı sızdı ve bu yazılımda Touchwiz UX arayüzü ve Galaxy S3 ile gelen neredeyse bütün özellikler mevcut. Şimdi sizde bu telefon olsa memnun kalmaz mıydınız? Sizce diğer firmalar doğru mu yapıyor güncelleme vermeyerek? Son olarak not düşeyim bundan sonra güncelleme alır mı almaz mı bilmiyorum ama Galaxy S2 şu anda Galaxy Nexus'un aldığı kadar major güncelleme aldı.

http://shiftdelete.net/galaxy-s2-icin-android-4.1.2-sizdirildi-41147.html

[video=youtube;bYQkiQjKqkg]http://www.youtube.com/watch?v=bYQkiQjKqkg[/video]

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
[MENTION=59351]bLaCkSouL[/MENTION]
Sizde sensation telefon mu var? Bende xe var ve evet dediğiniz gibi 1500 2000 fiyata aldım telefonu ve jbyi haklı olarak bekliyorum. Adamlar bi one serisi çıkardı sözde amiral gemi sensation xeyi bitirdi nerdeyse...

Bir daha telefon alacak olursam nexus alırım güncelleme felan beklemem.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@bLaCkSouL
Sizde sensation telefon mu var? Bende xe var ve evet dediğiniz gibi 1500 2000 fiyata aldım telefonu ve jbyi haklı olarak bekliyorum. Adamlar bi one serisi çıkardı sözde amiral gemi sensation xeyi bitirdi nerdeyse...

Bir daha telefon alacak olursam nexus alırım güncelleme felan beklemem.

Hayır, bende Galaxy S2 var. Açıkçası ben bile Samsung'un ICS faciasından sonra Jelly Bean ya hiç gelmez ya da milleti susturmak için üstünkörü bir güncelleme verirler diyordum. Yine de benim güncelleme alan bir cihaz kullanıyor olmam haklı olduğum gerçeğini değiştirmez. Android telefon üreten firmalar yaptıkları satışları kesinlikle hak etmiyorlar ve tüketiciye değer vermiyorlar. Sonra da çıkıp neden Apple bu kadar çok satıyor, neden bizim cihazlarımız tercih edilmiyor diyorlar. Bence Samsung bile Apple ile sıkı bir rekabet içerisinde olmasa, marka yaratmak için bu kadar yatırım yapmasa diğer firmalardan farklı olmazdı. Siz gidip bir Apple ya da Nexus cihazı aldığınızda en az 2 yıllık yazılımsal desteği garanti ediyorsunuz. Samsung'un son hareketlerinden de anlaşıldı ki Galaxy S serisi için aynı şey geçerli olacak. Tabi beklemeyi sorun etmezseniz. Bence tüketiciler bu cihazlara yönelmeli ve destek vermeyen firmalara bunu iyi bir ders niteliğinde öğretmeli. Güncelleme vermiyorsan satış da yapamazsın.

Ben de sizin gibi Nexus cihazı almayı planlıyorum. Artık insanlar biraz akıllandı ki LG telefonu yetiştiremiyor satın alanlara. Bu sebeple buraya gelmesi de gecikecek gibi. Sanırım 2-3 aya ülkemize gelir ve birkaç ay içerisinde fiyatlar normal seviyeye düşer. Ben de gider alırım.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Hayır, bende Galaxy S2 var. Açıkçası ben bile Samsung'un ICS faciasından sonra Jelly Bean ya hiç gelmez ya da milleti susturmak için üstünkörü bir güncelleme verirler diyordum. Yine de benim güncelleme alan bir cihaz kullanıyor olmam haklı olduğum gerçeğini değiştirmez. Android telefon üreten firmalar yaptıkları satışları kesinlikle hak etmiyorlar ve tüketiciye değer vermiyorlar. Sonra da çıkıp neden Apple bu kadar çok satıyor, neden bizim cihazlarımız tercih edilmiyor diyorlar. Bence Samsung bile Apple ile sıkı bir rekabet içerisinde olmasa, marka yaratmak için bu kadar yatırım yapmasa diğer firmalardan farklı olmazdı. Siz gidip bir Apple ya da Nexus cihazı aldığınızda en az 2 yıllık yazılımsal desteği garanti ediyorsunuz. Samsung'un son hareketlerinden de anlaşıldı ki Galaxy S serisi için aynı şey geçerli olacak. Tabi beklemeyi sorun etmezseniz. Bence tüketiciler bu cihazlara yönelmeli ve destek vermeyen firmalara bunu iyi bir ders niteliğinde öğretmeli. Güncelleme vermiyorsan satış da yapamazsın.

Ben de sizin gibi Nexus cihazı almayı planlıyorum. Artık insanlar biraz akıllandı ki LG telefonu yetiştiremiyor satın alanlara. Bu sebeple buraya gelmesi de gecikecek gibi. Sanırım 2-3 aya ülkemize gelir ve birkaç ay içerisinde fiyatlar normal seviyeye düşer. Ben de gider alırım.
Samsung ics konusunda bazı telefonları hiçe saydı ama telafiyi galaxy serisinden yapacak bence. Her yeni sürüm adı geçtiğinde samsung kolları sıvadı deniyor. Kaç gündür htc jb alacakları açıkladı diye başlık geliyor ama içerik alakasız. Adamlar s2ye 4.1 sızdırmış, geleceği kesin ama bizim telefona illa bahane bulurlar. 4.1 gelse bile tutup sense 3.6da bırakırlar. Yazılım desteği konusunda resmen hayal kırıklığı çıktılar, ondan sonra üst üste zarar ediyorlar. Adamlar full hd ekranlı telefon yapıp sd slotu koymuyor, saçmalık resmen.

KrizaGold

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Desire C'nin 4.1 almamasından ziyade 4.0'ın var olması dolayısıyla sahiplerinin şükretmeleri lazım, zira 1 ay önce Desire HD telefonumda haala Android 2.3.5 vardı. İşlemcisi 1 GHZ Ram'i 768mb olmasına rağmen. Bende sattım gitti :) Desire C'de 600mhz işlemci ve 512mb ram var ve 4.0 :S

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260

rom atanlar var ama.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Samsung ics konusunda bazı telefonları hiçe saydı ama telafiyi galaxy serisinden yapacak bence. Her yeni sürüm adı geçtiğinde samsung kolları sıvadı deniyor. Kaç gündür htc jb alacakları açıkladı diye başlık geliyor ama içerik alakasız. Adamlar s2ye 4.1 sızdırmış, geleceği kesin ama bizim telefona illa bahane bulurlar. 4.1 gelse bile tutup sense 3.6da bırakırlar. Yazılım desteği konusunda resmen hayal kırıklığı çıktılar, ondan sonra üst üste zarar ediyorlar. Adamlar full hd ekranlı telefon yapıp sd slotu koymuyor, saçmalık resmen.

Samsung gerçekten benim gönlümü kazandı. Forumlarda günde 3-5 mesaj girilen Galaxy S2 konularına şimdi günde 200-300 mesaj giriliyor. Resmen yeniden doğdu cihaz. Hiçbir özelliği esirgememeleri de iyi oldu. Zaten itici ve çirkin bir arayüzle gelen telefon aylar sonra güzel bir arayüze kavuşacak bu güncelleme ile.

Full HD olan telefonda da SD slotu yine o kadar önemli değil. O telefona adamlar 2020 MAh pil koymuş. İncelemesine baktım tam şarj ile 6 saat video oynatabiliyor. Normalde 8 saat video oynatabilen Nexus 4'ün internette gezinme için sağlayabildiği süre ortalama 5 saat. Bu cihazı düşünemiyorum bile. Full HD ekran koyuyorsan en az 3000 MAh pil lazım.

Desire C'nin 4.1 almamasından ziyade 4.0'ın var olması dolayısıyla sahiplerinin şükretmeleri lazım, zira 1 ay önce Desire HD telefonumda haala Android 2.3.5 vardı. İşlemcisi 1 GHZ Ram'i 768mb olmasına rağmen. Bende sattım gitti :) Desire C'de 600mhz işlemci ve 512mb ram var ve 4.0 :S

Sonra da 4.0'dan daha az RAM kullanan Jelly Bean'i de 512 MB RAM'i olan cihazlara vermiyorlar. Hem gelip 512 MB RAM'le çalışmaz diyorlar sonra gidip 512 MB RAM'e sahip yeni cihaz yapıp içine koyuyorlar. Desire C de öyle bir modeldi. 512 MB RAM'i olan cihazlara HTC 4.0 vermedi ve sonra Desire C'yi piyasaya sürdü. Nexus S gibi bir telefon hem 4.0'ı hem de 4.1'i gördü. Ama hala firmalar bahane üretiyorlar. Keşke 4.2'yi de görse de ibret olsa diyeceğim ama Google'dan ses çıkmadı. Yine de cihaz iyi destek aldı. İnkar edilemez.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Samsung gerçekten benim gönlümü kazandı. Forumlarda günde 3-5 mesaj girilen Galaxy S2 konularına şimdi günde 200-300 mesaj giriliyor. Resmen yeniden doğdu cihaz. Hiçbir özelliği esirgememeleri de iyi oldu. Zaten itici ve çirkin bir arayüzle gelen telefon aylar sonra güzel bir arayüze kavuşacak bu güncelleme ile.

Full HD olan telefonda da SD slotu yine o kadar önemli değil. O telefona adamlar 2020 MAh pil koymuş. İncelemesine baktım tam şarj ile 6 saat video oynatabiliyor. Normalde 8 saat video oynatabilen Nexus 4'ün internette gezinme için sağlayabildiği süre ortalama 5 saat. Bu cihazı düşünemiyorum bile. Full HD ekran koyuyorsan en az 3000 MAh pil lazım.

Sonra da 4.0'dan daha az RAM kullanan Jelly Bean'i de 512 MB RAM'i olan cihazlara vermiyorlar. Hem gelip 512 MB RAM'le çalışmaz diyorlar sonra gidip 512 MB RAM'e sahip yeni cihaz yapıp içine koyuyorlar. Desire C de öyle bir modeldi. 512 MB RAM'i olan cihazlara HTC 4.0 vermedi ve sonra Desire C'yi piyasaya sürdü. Nexus S gibi bir telefon hem 4.0'ı hem de 4.1'i gördü. Ama hala firmalar bahane üretiyorlar. Keşke 4.2'yi de görse de ibret olsa diyeceğim ama Google'dan ses çıkmadı. Yine de cihaz iyi destek aldı. İnkar edilemez.
Htc batmaya mahkum bu şekilde, pil konusunu başta işlemci olmak üzere diğer bileşenlerin ne kadar batarya kullandığını tahmin edemediğim için önce sd slotu dikkatimi çekti. Sonuçta yeni nesil tüm telefonlar sarj aletine mahkum olduğu için alışıldı artık.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bakın haklı olduğunuz yerler var ama haksız olduğunuz yer flagship cihazlarının güncelleme almaması. Sen o sene çıkardığın telefonu 2 yıl boyunca desteklemiyorsan kusura bakma ama kötü bir firmasın. İnsanlar gidip 1500-2000 lira para sayıyor bu cihazlara. Güncelleme istemek hakları. Şimdi HTC çıkıp ben alt ve orta seviye cihazlara güncellemeyi vermiyorum ama orta-üst seri ile One ve Sensation serisi alacak deseydi doğru bir hamle olacaktı. Ama Sensation unutuldu gitti. Orta-üst muamma. Aynısı Sony için de geçerli. 2011 cihazlarının hiçbirine güncelleme vermiyorum ne demek ya? LG'yi hiç söylemeyim zaten.

En yeni Android için en iyidir evet. Sadece Project Butter bile Jelly Bean'i istemek için yeter.

Ayrıca Galaxy S2'ye Jelly Bean gelse ne olur ki gibi düşüncenize en güzel cevabı Samsung verecek. 3 gün önce Galaxy S2 için test yazılımı sızdı ve bu yazılımda Touchwiz UX arayüzü ve Galaxy S3 ile gelen neredeyse bütün özellikler mevcut. Şimdi sizde bu telefon olsa memnun kalmaz mıydınız? Sizce diğer firmalar doğru mu yapıyor güncelleme vermeyerek? Son olarak not düşeyim bundan sonra güncelleme alır mı almaz mı bilmiyorum ama Galaxy S2 şu anda Galaxy Nexus'un aldığı kadar major güncelleme aldı.

http://shiftdelete.net/galaxy-s2-icin-android-4.1.2-sizdirildi-41147.html

[video=youtube;bYQkiQjKqkg]http://www.youtube.com/watch?v=bYQkiQjKqkg[/video]

Anlaşamadığımız nokta şu sanırım. Güncelleme vermek demek, yeni jenerasyon bir yazılım vermek demek değil. Burada hesaba katamayacağımız bir sürü parametre var. Ben temel olarak işin finansal boyutuna bakıp daha eski bir telefona yatırım yapmaktansa yenisini satmaya çalışma olarak düşünüyorum niyeti, ama bilemeyeceğimiz onlarca konu var. Misal, Sensation yapılırken JB'de ne olacağı nasıl kodlar olacağı belli değildi ve HTC Sensation'ı yaparken kullandığı bir takım donanımların JB ile sorun yaşadığını farketmiş olabilir? Tamam bu fazla iyi niyetli saf bir bakış böyledir demiyorum ama olabilir ve eğer böyleyse bununla ilgili bir açıklama yapamaz kimse. O zaman HTC dandik donanım kullanmışa çıkar bunun halktaki anlamı, o nedenle de açıklayamazlar.
Güncelleme vermek demek, telefonu stabil şekilde gelişime tabii tutmak demek ve bunun tek anlamı da yeni jenerasyon bir şeye geçmek demek değil. Buna tezat oluşturan örnekler olabilir şu an berbat bir klavyeyle isteksizce ve yorgunken yazıyorum ama benim HTC'de gözlemlediğim her daim bir ana versiyon değişikliğini sağlaması oldu. Yani One X ve One S JB 4.2 almazlarsa şaşırmam. ONe X+ alır, One X almaz hiç garipsemem. DNA de mesela 4.2 alır ama sonraki gelecek olanneyse onu alamayabilir. HTC'nin kendi politikasıdır. bu.

Ancak dediğim gibi güncelleştirme sunmayı her daim yeni versiyon vermek olarak anlamamak lazım.

S2 eğer gerçekten S3'le aynı özellikleri taşıyacak noktaya gelirse Samsung salaktır. :)
Müşterilerii mutlu etmek elbette bir firmanın amacı ancak asıl amaçları kar etmek, bunlar ticari kuruluşlar.

Ayrıca Samsung'un güncelleme/geliştirme kapasitesi ile HTC'yi bir tutmamak lazım. Telefonu alırken insanların dikkat ettikleri konuları iyi belirleyip firmayı da buna göre seçmeleri gerekiyor. Samsung bir süpermarket zinciri ise HTC belli başlı ürünler sunan ve bir kaç şubesi olan bir gurme marketi gibi, kapasiteleri kaynakları çok farklı. Ben bunu bilerek aldım HTC'yi zira misal Exynos'ların driverlarını adam akıllı sunmadığı için CM geliştiricilerinden "bırakıyoruz lan samsung geliştirmeleri" lafını yiyen bir firma yerine, uygulama geliştiricilere AOSP ROM vermeyi ve bootloader kilidi açmayı kendi eliyle veren bir firma bana daha çok hitap ediyor. Tercih meselesi bu tabii ki.

Bazı noktaları açığa kavuşturmak lazım.
AMOLED ekranlar video oynatma konusunda çok başarılıdırlar pil ömrü açısından ama web gezinmesinde tam tersine çok kötüdürler. Eğer ki DROID DNA 6 saat 1080p video izlettyise o telefonun pili başarılıdır. Quartet oynar gibi rakamlara bakıp yorum yapmayalım, en verimli ekranı taşıyor o telefon. Çıktığında ben de anlam verememiştim, testler gelince anlaşıldı, oldukça başarılı olmuş.

ICS JB'den daha az RAM kullanmıyor. Salt Android'in halini iyi araştırın, yok öyle bir şey.

Ayrıca Nexus projesine ait telefonlar en çok güncelleme alacak telefonlardır, bundan daha doğal bir şey yok.
Tercihlerinizi saygıyla karşılıyorum, ancak elma ile armutu kıyaslamaya gidiyorsunuz sürekli.

HTC'nin neden battığıyla ilgili sebebin de güncelleme olmadığı da çok güzel yazılmış. Defalarca Samsung'un ICS faciası dediniz, ama Samsung ICS döneminde satışları alt üst etti ;)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=291218]thekillingroad[/MENTION]

Elbette yazdığınız gibi donanım güncelleme konusunda önemli. Ancak HTC için bunun etkileyici faktör olduğunu sanmıyorum. Yine yazdığınız gibi ve bence doğru olan önerme güncelleme vermeyim, yoluma devam edeyim şeklinde. Doğru, çoğu firma bu şekilde düşünüyor ancak çıkardığın telefona yapmadığın yatırım ardından sana memnuniyetsiz müşteri olarak geri dönüyor ve o insanlar bir daha o markadan cihaz almamaya başlıyorlar. Örneğini de arada yazan arkadaşta gördük. Takip ettiğim yabancı siteler, türk siteleri, forumlar vb. yerlerde görüyorum ki insanlar güncelleme desteğini istiyorlar. Yurt dışında satılan kontratlı, hat kilitli cihazlar operatörler yüzünden güncelleme almıyor diye kontrata yanaşmayan insanlar var artık. Google bile bu sebeple Nexus 4'ü hiçbir operatör ile anlaşmadan satıyor. Bunca yazılanın sonucu şudur. HTC, Sony ve LG gibi firmalar bu durumun önemini anlamazlarsa çok fazla müşteri kaybedecekler ve Sony ve LG gibi başka dayanağı olmayan HTC gibi firmalar ne yazık ki havluyu atacaklar.

"S2 eğer gerçekten S3'le aynı özellikleri taşıyacak noktaya gelirse Samsung salaktır."
Bu söyleminizde ciddi misiniz? Neden salak olsun bu firma. Adamlar 25 milyon adet Galaxy S2 sattı. Bu güncellemeyi Galaxy S2 aldı diye gidip Galaxy S3 ya da Galaxy Note 2 alan adamın rahatsız olacağını sanmıyorum. Ama Samsung'a şöyle bir artısı olacak. Gidip Samsung almayı düşünen adam bakacak ki adamlarda destek var. Kafası rahat olacak. Önceden Galaxy S2 kullanan milyonlarca memnun kullanıcı da başka kapılara yönelmeyecek. Şimdi yaptıkları minnacık yatırıma değmedi mi bu sonuç?

AOSP geliştiricilerinin yakınmalarını ben de görüyorum. Adamlar haklılar elbette. Ancak Samsung da haklı. Çünkü bir donanıma sürücü yazmak kolay bir iş değil. Optimizasyonlar önemli ve siz bu sürücülerin kaynak kodlarını yaydığınız an diğer firmalar alıp bunları kullanabilir. Birçok firmanın çekincesi hep budur. Nvidia'nın ve AMD'nin Linux dünyasına yıllardır bu sebeple kan kusturmasının da sebebi budur. Ayrıca bootloader kilidini HTC kendi eliyle vermiş olabilir. Yine de bu durum Samsung'un bütün cihazlarını bootloader kilidi koymadan sattığı gerçeğini dğeiştirmez.

Evet ICS JB'den daha az RAM kullanıyor. Bunun sebebi de Project Butter. Siz de açıp okuyabilirsiniz. Yine de burada bahsi geçen mebla bir cihaza güncelleme verip vermemek gibi bir kararı etkileyecek kadar büyük değil. Ayrıca orada yazdığım şeyin ana fikrini kaçırmışsınız.

ICS döneminde Samsung'un ne kadar satış yaptığını takip etmedim. Ama bir gerçek var ki Galaxy S2 bu firma için bir dönüm noktası oldu ve ICS gelene kadar 9 ay boyunca bu telefon Gingerbread kullandı. Sonuç olarak yaptığı ismi daha çok Gingerbread sürümüne borçlu. Ayrıca yaptıkları satış miktarı ICS'nin Galaxy S2 üzerinde bir facia olduğu gerçeğini değiştirmez.

Amoled ve LCD pil konusuna gelince de belirteyim. Verdiğim örneklerin hiçbirinde Amoled ekran mevcut değil. Nexus 4 True IPS+ LCD ekran kullanıyor. HTC de büyük ihtimalle bir IPS türevi kullanıyordur. Ayrıca bir diğer faktör çözünürlük değerleri. Pil tüketimine çok büyük etkisi var. Örneğin iPad 2'de 1024x768 çözünürlüklü ekran varken pili 6400 Mah civarı birşeydi. iPad 3'te ise 2548x1536 çözünürlüklü bir ekran mevcuttu ve pili 11000 Mah seviyesindeydi. Buna rağmen sağladığı kazanç %20-30 arasında değişiyordu. Hesabını siz yapın.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aaah ah, bela mısınız @bLaCkSouL çok dandik bir klavyeyle başbaşa kaldım ve o kadar güzel yazıyorsunuz o kadar çok devam etmek istiyorum ki bu konuşmaya, acayip eziyet çekiyorum. :)

Sondan gelelim hemen, ben tamamen Galaxy Nexus olarak düşünmüşüm, pardon, Amoled oradan geldi. Evet DROID DNA IPS3 kullanıyor, yaptığınız hesabı yanlışlayamam bu durumda ancak kullanıcı tecrübelerini bir inceleyin derim, gerçekten şaşırtıcı şekilde iyi pil ömrü. Çözünürlük konusunda da kesinlikle katılıyorum ve bu nedenle ben aslında bir 1080p cihaz istemiyorum, ama bizler istemedikçe flagshipler kafayı yemişçesine sapıtıyor.

Neden salak dedim. Bir telefonu güncellemeyle yenisinin aynısı yapan salaktır, bu kadar basit yani bu söylediğim. Aradaki donanımsal farklar vs herşeyin bilincindeyim de, siz hiç bir önceki nesliyle tamamen aynı speclere aynı featurelara sahip başka bir ürün gördünüz mü? Müşteri memnuniyetinde ince bir çizgi vardır, müşteriyi aynı zamanda sizden tekrar bir şey satın almaya yönlendirmeniz gerekir.
Samsung'un yaptığı, iki major update vermek sıradışı olan, S2 için. Bu benim için ve aslında bir çok kullanıcı için de inanın bir şey ifade etmiyor pek. Önemli olan şey sorunsuz kullanmak. Ama kağıt üstünde değerlendirme yapacaksak evet HTC'nin "yeni versiyon" update etme başarısı sammy'den düşük,z aten aksini iddia etmedim hiçir zaman, bu gerçek. Ama ben yine de HTCnin tarzında updateleri tercih ederim.
Güncelleme neden değiştirmez bir şey, söylediğiniz gibi ICS S2'yi berbat ettiği halde, ICS ile gelen başka bir telefonu 30milyon sattı Samsung'un. :) Bir anektod daha, bugün Asus kadar deli çabuk güncelleme veren yok, tabletlere ne gelse şakkadanak basıyor adamlar, ama yine de Transformed Pad'ler Samsung'un yanına yaklaşamıyor satışta, zira biz internette deli gibi "update isterik" diyen yerli yabancı kullanıcılar görsek de bu kişilerin gerçek pazardaki payları hayalet rakamlardan ibaret, insanlar başka şeylere bakıyorlar.
Yatırımın memnuniyete dönüşmesi harika bir sonuçtur haklısınız, ama şimdi S2'nin S3 ile aynı özelliklere geldiğini gören kişiler için S4'ün soru işareti taşımaya başlamasına sebeptir. S4 yine deli gibi satar samsung'da bu pazarlama varken bileği bükülmez artık da, bu soru işaretinin varlığını değiştirmez. :) demek istediğim bu. Bir de Samsung sırtını dayayacağı onlarca pazara güvenerek aşırı patinajda bir süredir, buna bir dur diyip karlılığı göz önünde bulunduracaklardır mutlaka.

Samsung bootloader ve S-ON/OFF yapmıyor haklısınız, benim merak ettiğim gerçek hayat tecrübesi olarak Sammysii custom romla servise gönderenlerin ne cevap aldığı, bunu merak ediyorum. HTC "freaky software" nedeniyle bozulan telefonları garantiye almak istemediği için bootloader ve s-on kullanıyor, bunun da basit açıklaması samsung kadar geniş davranamayacağı garantide, devlerin favori aleti olmuş telefonları hesap kitap yapmadan değiştirmek istemiyorlar.

Samsung'un sunduğu şeylerin daha geniş olduğunun farkındayım. Benim konuya ilk dalarken söylemek istediğim, HTCnin upgrade konusundaki tavrında bir sakatlık olmadığı, zira herkes böyle. Aksine giden iki firma var Asus ve Sammy ve ASUS örneği de gösteriyor ki öyle deli gibi udpate basmayla düzelmiyor satışlar. Kaldı ki safi satın alma mantığı olarak bakarsak adamlar bize bir paket satıyor, buna extra bir şey koymak pek mecburiyetleri değil, telefonların tamamı bitmeden piyasaya sürüldüğü için benim sağlıklı bulduğum beklenti, versiyon değil roblem çözücü update olması. İnanın ProjectButter dışında umursadığım bir şey yok JB ile ilgili, hakkaten umrumda değil. :)

ICS-JB-ProjectButter denkleminde bir ufak not ekleyeyim, söylemek istediğimi tam anlatabilirim sanırım.
Sense. :) Sense gibi bir yük bindridiğiniz zaman, RAM önemli duruma geliyor, TouchWiz çerez gibi bir şey Sense'in yanında o nedenle HTC daha katı davranıyor JB verilecek cihazlar konusunda.

Bunlar hep tercih meselesi elbette. Ben mesela bugüne kadar çıkardıkları ürünlere bakıyorum da, bir Samsung telefonla mutlu olmam pek olası değil, keza siz de verdiği güncelleme desteğinden memnunsunuz ki ben ondan da memnun olmazdım zira güncellemenin başarısı konusunda hızı kadar iyi değiller. Siz de pil tercihi ve güncelleme konularından ötürü (ve belki sense i de beğenmiyorsunuzdur) HTC tercih etmezsiniz. :)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Güncelleme var.

DROID DNA test edildi GSM ARENA tarafından.
Pil ömrü Galaxy S3'ten uzun çıktı.

:)

nevercry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında güncellemenin gelmemesine sevinmeli 4.04 ve üzeri sürümlerde sıkıntı olduğu kesin bir durum örneğin hd oyunların kasması gibi 2.3.5-6 da kasma yok ginger en iyisi sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...