[Android 10-11][ROOT] Dolby ve Viper4Android kurulum (Uyumlu)

Bu konuyu okuyanlar

Kaan_M

Doçent
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
777
Reaksiyon puanı
1,891
Puanları
93
Yaş
18
Selam forumun güzel sakinleri. İlk konum olacak ve biraz heyecanlıyım. Çok uzatmayacağım hadi konuya girelim.
Konumuz Root yetkili bir android 10-11 cihaz için olacaktır. Mi 5 telefonumda denenmiş, başkaları tarafından farklı telefonlarda da kullanılmış ve yüksek oranda sorunsuz çalışmaktadır. bunların ne olduğuna gelelim; Dolby, tahmin edebileceğiniz şekilde, bir ses programıdır. Ünlü ve kaliteli bir ses yazılımıdır. Viper4Android ise çok sevdiğim, çok özelleştirilebilir bir ses programıdır. Bu programlar sayesinde kulağınızı sese doyurabilir, hatta daha da ötesine geçebilirsiniz :tearsofjoy: . İlk önce kurulumdan başlayalım.

Kurulum:
'selinux switch apk'yi kurunuz, kurulumda play protect uygulamanın zararlı yazılım olduğunu söyleyecektir. Lakin korkmayınız çünkü zararlı yazılım dediği olay zaten bizim yapmak istediğimizdir, gereklidir kurulum için. Uygulamaya girip root izni verdikten sonra 2 tuştan 'permisseve' butonuna basınız.
Ardından 'Magisk Manager'a girip 4. bölümde arama simgesinden 'audio modification library' yazın ve yükleyin. Kurulduktan sonra yeniden başlatmayınız.
Sonra 'Magisk Manager'a gelip 4. bölüme giriniz 'dahili depolamadan yükle' kısmından 'Dolby' kurunuz. Yeniden başlatmayınız
En sonda ise tekrar 'Magisk Manager'dan 4. bölüme giriniz arama kısmından 'Viper4Android' kurunuz. Sonra uygulamaya giriniz ve sürücüyü yükleyiniz. Yeniden başlatılacak otomatik olarak.

Dolby'den hoşunuza giden bir ayar bulmanız, ardından Viper4Android'ten üzerine eklemeler yapmanızı tavsiye ederim.

Widget'lardan Dolby'nin herhangi bir widget'ını ana ekrana ekleyin ardından kaldırın. Boooom sorun ortadan kalktı ;):D .

Yüksek ihtimal son sürüm çalışmayacak çünkü çok yargın bu sorun. Bu yüzden çalışmazsa ayarlardan 'Legacy mode' aktif ediniz.

Benim tavsiyem Android 10 için ekte verdiğim bir önceki sürümdür, Android 11 için ise son sürümdür çünkü bir önceki sürümü hata verir, çalışmaz.

Güç ile ses arttırma tışına basılı tutunuz, çıkan menüde mount kısmından sistem ve data işaretli olsun ardından:
Advanced > File manager > (Kök dizininden) data > adb > modules kısmından modüle tıklayıp alttaki butondan delete yapın. (Eğer açılışta sorun oluşuyorsa diye)

SELinux Switch
Dolby 7.3
Viper4Android 2.7.1.0 (Android 10 tavsiye sürüm)

Yakın zamanda Viper4Android sarmalanma-viper ddc kullanımı için dosya ekleyeceğim.

Yapılan işlem/yanlışlardan dolayı ben veya herhangi bir shiftdelete.net üyesi sorumlu değildir. Çünkü işlemleri yapıp yapmamak sizin elinizde olup doğru yapmak da sizin elinizdedir.
 

Amello

Doçent
Katılım
7 Mayıs 2020
Mesajlar
680
Reaksiyon puanı
596
Puanları
93
Eline sağlık güzel anlatmışsın. Virüs korkusu olan varsa Kaspersky kullanabilir, Kaspersky virüs olarak algılamıyor.
 

wpa_supplicant

Müdavim
Katılım
4 Ekim 2020
Mesajlar
3,392
Reaksiyon puanı
6,544
Puanları
113
Benim tavsiyem Dolby yerine viper4fx kullanmanız, viper4fx bir çok cihazda stabil çalışır.
 

Kaan_M

Doçent
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
777
Reaksiyon puanı
1,891
Puanları
93
Yaş
18
Viper DCC-Sarmalanma:
İçindeki DCC Kernel Preset dosyalarını [Android/data/com.pittvandewitt.viperfx/files klasöründekiler ile birleştirin ya da değiştirin]

DCC klasörüne eklenen dosyalar 'Viper DDC' bölümünde (.vdc uzantılılar), Kernel klasörüne eklenen dosyalar ise 'Sarmalanma' kısmında yer alır (.irs uzantılı)
İçerisinde Dolby'e de ait .irs dosyaları da barındırmaktadır. :cool:

Son 2 dosyada (Viper'e ait dosyalar) zipin içinden çıkarılarak içindeki dosyalar kullanılmalıdır.

24 bit Audio (Magisk) (24 bit ses çıkışını sağlar)
Viper DCC-Kernel-Profiles
Viper DCC için kulaklık modelleri (son sürümde otomatik geliyor) (Miui Türkiye forumuna benim eklediğim bir dosyadır (Buraya zip dosyaları ekleyemiyorum))
 

Kaan_M

Doçent
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
777
Reaksiyon puanı
1,891
Puanları
93
Yaş
18
Up.
 
Üst