Anakartım bu işlemciyle uyumlu mu ?

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Reaksiyon puanı
189
AMD'yi pek sevmediğimden ürünlerini pek bilmem ama sanrım soket farkı var...

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
am2+ yıda destekliyor çoğu am3 ler ancak benim kartımı destekliyormu bilmiyorum.

Bilen birisi cevaplarca sevinirim

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Evet kullanabilirsin AMD bu yüzden bir numara:) AM2 ve AM2+ Anakartlar 940 soket yapısına sahiptir ama sadece AM2+'lar ileri dönük desteklidir dolayısı ile AM3 işlemciler 938 pin olduğu için AM3 işlemcinizi M2+ Anakartlarda kullanabilirsiniz fakat Am2 işlemcilerinizi Am3 lerde kullanamayız sebep pin sayısıdır. Ayrıca AM3'leri AM2lere uymasına rağmen kullanamayız çünkü (+) ibaresi ileri dönük güç vs desteği olduğunun göstergesidir. Umarım yeterince açık anlatabildim.

---------- Post added at 16:05 ---------- Previous post was at 16:04 ----------

http://www.pclabs.com.tr/2011/02/15...x4-amd-phenom-ii-x4-840-islemci-incelemesi/1/

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet kullanabilirsin AMD bu yüzden bir numara:) AM2 ve AM2+ Anakartlar 940 soket yapısına sahiptir ama sadece AM2+'lar ileri dönük desteklidir dolayısı ile AM3 işlemciler 938 pin olduğu için AM3 işlemcinizi M2+ Anakartlarda kullanabilirsiniz fakat Am2 işlemcilerinizi Am3 lerde kullanamayız sebep pin sayısıdır. Ayrıca AM3'leri AM2lere uymasına rağmen kullanamayız çünkü (+) ibaresi ileri dönük güç vs desteği olduğunun göstergesidir. Umarım yeterince açık anlatabildim.

---------- Post added at 16:05 ---------- Previous post was at 16:04 ----------

http://www.pclabs.com.tr/2011/02/15...x4-amd-phenom-ii-x4-840-islemci-incelemesi/6/

Sizin bu cevabınızdan tüm am3 işlemcileri am2+ kartımda kullanabileceğim sonucunu çıkardım ben.

Peki bir sorum olacak.Bu işlemci neden cpu-upgrade sitesinde ve asusun sitesinde kartımla uyumlu olarak gösterilmiyor ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
güç ihtiyacına bakarsın karşılıyosa kullanırsın tabi. Kartında uyumlu göstermeyebilir çünkü senin kartın çıktığında o işlemci daha doğmamıştır :) yok kafama yatmadı dersen yeni bir AM3 anakart al eskisine talibim:P

Anakart soketine bakarsan, senin almayı düşündüğün işlemci.
cpuz_std_high.jpg_600.jpg

http://www.pclabs.com.tr/2009/02/11/am3-soketli-phenom-ii-x4-810-incelemesi/

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Sizin bu cevabınızdan tüm am3 işlemcileri am2+ kartımda kullanabileceğim sonucunu çıkardım ben.

Peki bir sorum olacak.Bu işlemci neden cpu-upgrade sitesinde ve asusun sitesinde kartımla uyumlu olarak gösterilmiyor ?
muhtemelen x4 840, anakart çıktıktan sonra piyasaya sürülmüştür. internet sitesindeki liste de güncellenmemiştir. :)

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güç ihtiyacına bakarsın karşılıyosa kullanırsın tabi. Kartında uyumlu göstermeyebilir çünkü senin kartın çıktığında o işlemci daha doğmamıştır :) yok kafama yatmadı dersen yeni bir AM3 anakart al eskisine talibim:P

http://galeri.pclabs.com.tr/cache2/amd-phenom-ii-x4-810/cpuz_std_high.jpg_600.jpg

Bukadar sormamın sebebi online alışveriş yapacağım için sorun olursa ileride iade prosedürleri ile uğraşmak istemediğimden yanlış anlamayın.

---------- Post added at 16:19 ---------- Previous post was at 16:18 ----------

cpuz_std_high.jpg_600.jpg

http://www.pclabs.com.tr/2009/02/11/am3-soketli-phenom-ii-x4-810-incelemesi/

Bu arada resimdeki x4 810 :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Yinede nasılsa anakartıma uyuyor diyerek yıllarca aynı anakartı kullanmanı tavsiye etmem çünkü en son model bir AM3 işlemcide kullansan mecburen DDR2 ram kullanacaksın, son model işlemcini DDR3'le beraber kullanamayacağın içinde tam performansını alamayacaksın doğal olarak.

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yinede nasılsa anakartıma uyuyor diyerek yıllarca aynı anakartı kullanmanı tavsiye etmem çünkü en son model bir AM3 işlemcide kullansan mecburen DDR2 ram kullanacaksın, son model işlemcini DDR3'le beraber kullanamayacağın içinde tam performansını alamayacaksın doğal olarak.

Tavsiyen için teşekkürler.

Son olarak bu fiyat seviyesinde daha iyi bir işlemci var mıdır ? Yoksa bu alınabilir bir işlemcimidir.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
evet resimdeki 810muş :) buarada 810da senin anakartın sitesinde yok.. Ama farkeden birşey yok işlemci uyumlu kullanabilirsin.

---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:23 ----------

Çoktandır fiyatları ve işlemcileri takip etmiyorum ama 250TL civarı daha iyisi olduğunu sanmıyorum anca 2. kovalarsın yada tam fiyatını bilmiyorum ama 300tl civarlarında Phenom II X4 965 3.4GHz Soket Am3 Black Edition alabilirsin.

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
260 lira civarı phenom II x4 955 black edition var. fiyatı çok uygun. tavsiye ederim. yeni amd pc kuran pek çok kişi bu işlemciyi alıyor. :)

http://www.teknofiyat.com/?search=amd+955&altlimit=&ustlimit=

Bu işlemciyi araştırdım ancak fanından çok şikayet edenler var sesine tahammül edilemediğini söylüyorlar.
Ekstradan birde fan almak gözümü korkutuyor.
50-60 tl ye güzel bir fan tavsiyesinde de bulunursanız bu işlemciyide düşünebilirim.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Bu işlemciyi araştırdım ancak fanından çok şikayet edenler var sesine tahammül edilemediğini söylüyorlar.
Ekstradan birde fan almak gözümü korkutuyor.
50-60 tl ye güzel bir fan tavsiyesinde de bulunursanız bu işlemciyide düşünebilirim.
stok fan konusunda piyasadaki x4 ve x6 tüm phenom işlemciler aynı. hemen hemen hepsinde aynı şikayet var. yerinizde olsam önce işlemciyi alır, stok fan ile bir süre kullanır ve memnun kalmazsam cpu fan alırdım. ama 50 lira civarı fiyata da çok iyi cpu fanlar var:

http://www.vatanbilgisayar.com/sogu...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45697

alacağınız cpu fanda en az 3 adet bakır boru (heat pipe) olsun. :)

cpu fan almasanız bile bu paraya 955 varken başka AM3 işlemci alınmaz. :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hiçbir işlemciyi hele de phenomları stok fanla kullanmanızı tavsiye etmem.

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
stok fan konusunda piyasadaki x4 ve x6 tüm phenom işlemciler aynı. hemen hemen hepsinde aynı şikayet var. yerinizde olsam önce işlemciyi alır, stok fan ile bir süre kullanır ve memnun kalmazsam cpu fan alırdım. ama 50 lira civarı fiyata da çok iyi cpu fanlar var:

http://www.vatanbilgisayar.com/sogu...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45697

alacağınız cpu fanda en az 3 adet bakır boru (heat pipe) olsun. :)

cpu fan almasanız bile bu paraya 955 varken başka AM3 işlemci alınmaz. :)

HD 5570ekran kartım var.
Bu işlemciyide takarsam 400 watt high-power marka power bana yeter mi yenisini almam gerekir mi ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
400 w yeterli olması lazım. 5570 harici güç girşi yok bildiğim kadarıyla pci slotundan güç alıyor ve çok güç çeken bir kart değil. 955 de max 125 w çeker zaten. :)

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnşallah yeterli olur.Teşekkürler yardımlarınız için.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
high power gerçek 400wattır, 5570'in güç beslemesi de yokmuş yani PSU yetmesi lazım. Bu arada high power çok süper bir cihazmış hiçmi ses çıkarmaz arkadaş:)

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen öyle. Bende yeni kullanmaya başladım gerçekten çok ama çok sessiz.Başımı power a dayarsam ancak çalıştığını hissedebiliyorum :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
biraz fazla ısınıyor ama korkmuyor değilim:) Ama sessiz olmak için bazı şeylerden de feragat etmek şart tabi. Sadece power suppy çalışsa ses duyulmaz o kadar sessiz. 500lük var bende de yeni kullanmaya başladım.