Anakart Uyumlu Ram

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Herkese iyi forumlar
http://i.hizliresim.com/l3zV9b.png
pc özellikleri bu şekilde ben bu anakart modeline uygun 4 gb lık bir ram arıyorum şuan kullandıgım ram le birlikte 8 gb yapacagım araştırma yaptım ama pek bir sonuca varamadım % 100 uyacak bir ram lazım 150 tl ye kadar bütçem var ayrıca ekran kartıda bakıyorum onun için tam kesin bir bütçem yok ama uygun olursa veya her ekran kartı olurmu o açıdan sorayım.

Hi-Level 4GB 1333MHz DDR3 Soğutuculu Ram (HLV-PC10600D3/4G) Fiyatı
bu ram i buldum uyar demiş bir kaç kişi bazı forumlarda fakat sorayım dedim.

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Anakartınız 1333 Mhz (o.c) ile RAM desteği var benim şahsi fikrim dual channel olarak çalışması için şuan ki RAM le aynısını bulabiliyorsan bulup onu almanız.

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Anakartınız 1333 Mhz (o.c) ile RAM desteği var benim şahsi fikrim dual channel olarak çalışması için şuan ki RAM le aynısını bulabiliyorsan bulup onu almanız.
şuanki ram im ne bilemiyorum üzerinde yazan herhangi birşey yok sayılar var sadece onlarıda arattırdım bulunmuyor bir şey bu ramin üzerine her hangi bir ram ekleyemiyormuyuz ki ?

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Programdan SPD sekmesinin fotografını atabilirmisiniz?

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Part numarasından aynı RAM den bulursan al. Yoksa 4 gb ddr3 1333 Mhz RAM alabilirsin ama bazı anakartlar sıkıntı çıkarabiliyor aynı marka olmadımı tam emin olmamakla birlikte böyle bir kaç yerde sıkıntı çıkardı gibisinden bişiler okumuştum. Bir de şuan ki RAM içinde sanırım XMP devrede değil ondan dolayı 1066 MHz olarak çalışıyorlarmış ben de niye aradığımda sürekli notebook RAM çıkıyor diye düşünüyordum.:D

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
hmm cok sağol yorumların için peki bu anakarta uygun modelleri nasıl bulabilecegimki işte onu bulamadım ben :D yani bu ram büyük ihtimal cok eski ve 0 bulmak zor 2. el zaten almam onun yerine 2x4 gb uyumlu bir ram alırım

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Part numarasından aynı RAM den bulursan al. Yoksa 4 gb ddr3 1333 Mhz RAM alabilirsin ama bazı anakartlar sıkıntı çıkarabiliyor aynı marka olmadımı tam emin olmamakla birlikte böyle bir kaç yerde sıkıntı çıkardı gibisinden bişiler okumuştum. Bir de şuan ki RAM içinde sanırım XMP devrede değil ondan dolayı 1066 MHz olarak çalışıyorlarmış ben de niye aradığımda sürekli notebook RAM çıkıyor diye düşünüyordum.:D
arattırdıgımda şu şekilde ramler cıkıyor
KVR1333D3N9 yazıyor o part numarası yazmıyor hiç

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
hmm cok sağol yorumların için peki bu anakarta uygun modelleri nasıl bulabilecegimki işte onu bulamadım ben :D yani bu ram büyük ihtimal cok eski ve 0 bulmak zor 2. el zaten almam onun yerine 2x4 gb uyumlu bir ram alırım
Denersiniz şuan bir tane 4 gb 1333 MHz RAM alın problem çıkarmazsa yenisini almaya gerek yok eğer sıkıntı olursa yeni aldığınız RAM in aynısından bir tane daha alırsınız.

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Denersiniz şuan bir tane 4 gb 1333 MHz RAM alın problem çıkarmazsa yenisini almaya gerek yok eğer sıkıntı olursa yeni aldığınız RAM in aynısından bir tane daha alırsınız.
anladım deneyeyim dediginiz gibi sağolun yardımlar için