Anakart Tavsiyesi

ggforces

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Asrock B450M Steel Legend, B450 Gaming X ya da B450 Asrous Elite. Sizce bu ücünden hangisini almalıyım?

Sistemim: R5 1600, Rx 570, 3.2k mhz ram

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
O bütçelerde ben de Görkem Say gibi MSI B450 A pro MAX öneririm.

ggforces

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Açıkcası Asrock olanı Boss Bilişim satıyor koskoca Türkiye'de. Bu durum canımı sıktı, pek güven vermiyor site.
MSI B450-A Pro MAX öneririm.
O bütçelerde ben de Görkem Say gibi MSI B450 A pro MAX öneririm.
Teşekkür ederim ama adreslenebilir rgb desteğinin olmasını istiyorum, elimdeki kasanın fanları adreslenebilir. Aynı fiyatlarda (max 850 tl) bir anakart öneriniz varda adreslenebilir desteği olan yazarsanız sevinirim.

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454
Açıkcası Asrock olanı Boss Bilişim satıyor koskoca Türkiye'de. Bu durum canımı sıktı, pek güven vermiyor site.

Teşekkür ederim ama adreslenebilir rgb desteğinin olmasını istiyorum, elimdeki kasanın fanları adreslenebilir. Aynı fiyatlarda (max 850 tl) bir anakart öneriniz varda adreslenebilir desteği olan yazarsanız sevinirim.
AsRock B450M Pro 4 (ihtiyaca göre ATX modeli de alabilirsiniz) Boss bilişimden haberdarsınızdır.
Teknobiyotik'te satılıyor.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Eğer Ryzen 5 1600 ile kullanılacaksa hep B450 Aorus Elite "Belki" tercih edilebilir. Soğutma ve güç yönetimi bakımından kalitesiz bir anakart. Ama diğer yönden bayağı dolu ona lafım yok. Kullanmış biri olarak tavsiye etmiyorum.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Eğer Ryzen 5 1600 ile kullanılacaksa hep B450 Aorus Elite "Belki" tercih edilebilir. Soğutma ve güç yönetimi bakımından kalitesiz bir anakart. Ama diğer yönden bayağı dolu ona lafım yok. Kullanmış biri olarak tavsiye etmiyorum.
Gigabyte yazılım konusunda da berbat adam fanlari kontrol edecem diye alıp yazılımın fani görmeme ihtimali bile var. Gigabyte tan uzak dur tavsiyem. Ben de hiç memnun değilim. :s

ggforces

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
AsRock B450M Pro 4 (ihtiyaca göre ATX modeli de alabilirsiniz) Boss bilişimden haberdarsınızdır.
Teknobiyotik'te satılıyor.
Asrock'un Steel Legend'ını bir site satana kadar en iyi seçenek B450M Pro4 sanırım. Eskiden baktığım ama unuttuğum bir anakarttı, hatırlattığınız için çok teşekkür ederim.

Bu arada Gigabyte için yazılımsal sorunları var yazmıştı yukarıdaki kullanıcı. Aynı sorun Asrock'da da çıkar mı acaba?

MOBİL KRALI

Asistan
Reaksiyon puanı
65
MSI B450-A Pro MAX diğer ikisinden daha iyi iş görür.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Anakartın aydınlatması yok ama ARGB destekliyor.
Varmış gerçekten :) okudum ama atlamışım demek ki. İyi bir tercih olur o zaman.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asrock'un Steel Legend'ını bir site satana kadar en iyi seçenek B450M Pro4 sanırım. Eskiden baktığım ama unuttuğum bir anakarttı, hatırlattığınız için çok teşekkür ederim.

Bu arada Gigabyte için yazılımsal sorunları var yazmıştı yukarıdaki kullanıcı. Aynı sorun Asrock'da da çıkar mı acaba?
Asrock kulanmadım hiç ama böyle bir sorun duymadım hiç sanmıyorum çıkacağını, belki her anakartta bir iki ufak tefek yazılım sorunu çıkabilir belki çıkmaz ama gigabyte komple felaket neredeyse düzgün çalışan yazılımı yok gibi birşey :)

Bu arada şunu da belirtelim fayda var Asrock B450M Steel Legend daha iyi bir anakart AsRock B450M Pro 4 ten. Fiyat farklı çok değilse ve güvenilir olduğundan emin olursanız Asrock B450M Steel Legend alın derim. Yoksa AsRock B450M Pro 4 alın.

Son düzenleme:

ggforces

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Varmış gerçekten :) okudum ama atlamışım demek ki. İyi bir tercih olur o zaman.

Asrock kulanmadım hiç ama böyle bir sorun duymadım hiç sanmıyorum çıkacağını, belki her anakartta bir iki ufak tefek yazılım sorunu çıkabilir belki çıkmaz ama gigabyte komple felaket neredeyse düzgün çalışan yazılımı yok gibi birşey :)

Bu arada şunu da belirtelim fayda var Asrock B450M Steel Legend daha iyi bir anakart AsRock B450M Pro 4 ten. Fiyat farklı çok değilse ve güvenilir olduğundan emin olursanız Asrock B450M Steel Legend alın derim. Yoksa AsRock B450M Pro 4 alın.
Teşekkürler, Boss Bilişim'in internette tonla "ürün gönderilmedi, kargoya bile verilmedi" şikayeti olunca direkt vazgeçtim almaktan. Başka bir site satarsa (incehesap, itopya neden satmıyor anlayamadım hâlâ) Steel Legend'ı tercih edeceğim.

Son olarak acaba darboğaz falan olur mu? Ayrıca bu sistemi 550w +80 sertifikalı FSP marka psu besleyebilir mi?

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Sistemin uyumu ideal darboğaz olmaz. Ve 550w fazlasıyla yeterli sorun çıkarmayacaktır. O zaman AsRock B450M Pro 4 tercih edin bence çünkü başka bir site satsa bile bu fiyattan satmaz sisteminize bakınca bu fiyat seviyelerinin üstü de sisteminiz için çok lüxe kaçar. AsRock B450M Pro 4 fazlasıyla yeterli bir anakart.

Seni benim kadar güldüren varmı @VECTORRR daha yorumu yazmadan gülücük atmışsın :)))

Son düzenleme:

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454
Technopat Sosyal'de bir sürü incelemesi var, okuyabilirsiniz. Yabancı kanallarda da bulabiliyorsunuz incelemelerini.
Bir sorun yok, hatta BIOS'unda hiçbir kısıtlama yapılmamış.