Anakart tavsiyei

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan husolin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

husolin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli arkadaşlar. Bende bir emektar var ve özellikkleri ise; asus M2N anakart, 3800 amd işlemci ve 2gb DDR2 633mh...vs özellikleri var. Şimdi bilgisayarımı yavaş yavaş yükseltmeyi planlıyorum. İlk olarak anakarttan başlyıp belli zaman sonra işlemci ve devamında ram filan diyip yükseltmeyi planlıyorum. Toptan değiştiremiyorum biraz maliyetli ve bu esnada bilgisayarsız kalmak istemediğimden anakarttan başlayım diyorum. Şimdilik bu işlemci ve ram leri destekleyecek bir anakart önerirmisiniz(max. 300tl). veyahutta başka önerileriniz varsa duymaktan mutluluk duyarım. Şimdiden herkese teşekkürler.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hocam anakartın ve işlemcin AM2

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2N/

şu an piyasadaki amd işlemciler AM3 ve AM3+ soketli. anakartlar da aynı şekilde. dolayısıyla anakartını yenilersen işlemcini ve ramini de yenilemen gerekecek. 300 TL bütçe ile de bunu yapman mümkün değil.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Önü açık bir anakart'a para yatırıp işlemci ve ram parçalarına biraz daha cimri davranarak geleceğe yatırım yapabilirsin. İlerleyen zamanlarda bütçe ayırdıkça işlemci ve ramini de yükseltir gidersin.

Net olarak bütçeni belirtirsen sana parça tavsiyelerinde bulunabilirim. 300 TL net bütçen midir ?

husolin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilginize teşekkür ederim. ayırdıgım butce anakart ıcın 250-300 tl dir.sonra zamanla diğer parcaları alırım dıye dusunuyordum.Bısey sormak ıstıyordum.asusun (yanlıs hatırlamıyorsam) hem AM2 ve AM3 destek veren kartlarıda varmıs.ve varsada gelecek ıcın ıyı yatırım olurmu.zamanla işlemci ve ram alacam.belkı ram de kartla aynı anda alırım o sorun olmazda onemlı olan işlemcinin baya butcelı olması:(

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ilginize teşekkür ederim. ayırdıgım butce anakart ıcın 250-300 tl dir.sonra zamanla diğer parcaları alırım dıye dusunuyordum.Bısey sormak ıstıyordum.asusun (yanlıs hatırlamıyorsam) hem AM2 ve AM3 destek veren kartlarıda varmıs.ve varsada gelecek ıcın ıyı yatırım olurmu.zamanla işlemci ve ram alacam.belkı ram de kartla aynı anda alırım o sorun olmazda onemlı olan işlemcinin baya butcelı olması:(
o dediğin AM2+ soketli anakartlar. hem AM2 hem de AM3 işlemcileri çalıştırabiliyor. ancak artık AM3+ işlemciler ve anakartlar çıktı. FX işlemcilere uyumlu. bundan sonra AM3 işlemci (athlon-phenom) çıkmaz. dolayısıyla geleceğe dönük olmaz. sana tavsiyem biraz daha para biriktirip komple değişim yap. zaten FX işlemciler henüz istenen seviyede değiller. bu sıralar güncel AMD sistem toplamak için ideal zaman değil.

husolin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim.Şimdilik beklemek daha iyi oplacak anlaşılan.