Anakart-Ram Çakışması....

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
İyi Akşamlar Arkadaşlar...Öncelikle Hayırlı Kandiller....Sorun şu GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-G41M-Combo (rev. 1.3) (Ga-g41m combo) marka ana kartım var ve işlemcim ARK | Intel® Pentium® Processor E2180 (1M Cache, 2.00 GHz, 800 MHz FSB) de bu...Bugün Vatan bilgisayardan Kingston 4Gb Ddr3 1333Mhz Cl9 Pc Ram - Vatan Bilgisayar marka ve model Ram satın aldım....DDR3 desteği var ana kartın fakat taktım çalıştırmadı bile resetleyip durdu hatta ekrana görüntü gelmedi....Acil Yardıma ihtiyacım var bu noktada bilgilerinizi bekliyorum sizce sorun nedir....Tek başına bu ram var başka ram yok elimde....:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer::hammer::bored:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Anakartta hem DDR3 hemde DDR2 ram slotu mevcut. Doğru slota takdığından eminmisin?

3177.jpg

Mavi olan, DDR3

Ramlar arızalı değilse, doğru slota takdığında çalışması gerekir.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Sayın [MENTION=425956]Mustafa.Demiral[/MENTION] mavi olan ddr3 olarak zaten solda yazıyordu onlara taktım...Zaten ddr2 girişi ile ddr3 girişi aynı değil uymuyorlar yanlış taksam takılmaz...Fakat bilgisayara takıyorum çalıştırıyorum bilgisayarı ekrana görüntü gelmeden peş peşe reset atıyor...Hala çözümü bulamadım farklı bir şeyden olabilir mi...Bugün aldım vatan bilgisayardan RAM'i üstelik değişim iade olmaz falan dedi gitti o kadar para..:hammer:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Sayın @Mustafa.Demiral mavi olan ddr3 olarak zaten solda yazıyordu onlara taktım...Zaten ddr2 girişi ile ddr3 girişi aynı değil uymuyorlar yanlış taksam takılmaz...Fakat bilgisayara takıyorum çalıştırıyorum bilgisayarı ekrana görüntü gelmeden peş peşe reset atıyor...Hala çözümü bulamadım farklı bir şeyden olabilir mi...Bugün aldım vatan bilgisayardan RAM'i üstelik değişim iade olmaz falan dedi gitti o kadar para..:hammer:

Yanlışlık olmasın diye belirttim. :)
Arızalı olmasaydı RAM çalışırdı muhtemelen. [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] büyük ihtimalle biliyordur problemi. :)

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Valla üstad acil ihtiyacım var yardım edecek birine çünkü pc açılmıyor ve emanet şimdi arkadaşa boşuna 129 tl zarara uğratmayayım normalde çalışır evet ama hiç açılmıyor ve reset atıyor ekranda görüntü zaten yok :bored: [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] biliyorsa beklemedeyim...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
rami geri ver ram sorunlu olmalı sağlam olsa çalışırdı.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
@ConfickerBelasi İşlemciden dolayı sorunlu olabilir mi? Yani işlemci desteklemiyor gibi birşey...
Birde arkadaşlar işlemci desteği olmasa da açılmama sorunu olur mu ? Ayrıca anakart üzerinde dual yazıyor RAM kısımlarında...Tek takıldığında çalıştırmıyor olabilir mi ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
@ConfickerBelasi İşlemciden dolayı sorunlu olabilir mi? Yani işlemci desteklemiyor gibi birşey...
Birde arkadaşlar işlemci desteği olmasa da açılmama sorunu olur mu ? Ayrıca anakart üzerinde dual yazıyor RAM kısımlarında...Tek takıldığında çalıştırmıyor olabilir mi ?

onunla ddr3 1333mhz ram kullanlar vardır 800mhz de olsa çalışırdı başka pcde dene belki anakart bile nedeni olabilir...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Biosu sıfırlamayı denedin mi ? Hiç bipleme yok mu öyle fanlar dönüp görüntü mü gelmiyor ? Ram slotlarını tinerle yıka veya anakartını çıkar musluğun altında fırçayla temizle özellikle ram slotlarını iyi temizle sorunun büyük ihtimal düzelir kolay gelsin.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] biosu sıfırlama noktasında ne yapabilirim...Ayrıca fanlar dönüyor hızlı şekilde reset atıyor tekrar aynı kısır döngü gibi...desteklemese bile böyle yapmaması lazım diye biliyorum..Ayrıca görüntü yok bios bile yok hiç görüntü gelmesine izin vermiyor.Şimdi kingston 2 gb ddr3 1333 ram buldum onu taktım sıkıntı yok çalıştırıyor...Şu durumda sence ne olabilir...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

onunla ddr3 1333mhz ram kullanlar vardır 800mhz de olsa çalışırdı başka pcde dene belki anakart bile nedeni olabilir...
Anakart olsa şuan ddr3 1333 ram çalıştırmada da aynı sorunu çıkardı galiba ama yapmadı...Ram sıkıntılı olabilir mi sence?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@Seyhoo biosu sıfırlama noktasında ne yapabilirim...Ayrıca fanlar dönüyor hızlı şekilde reset atıyor tekrar aynı kısır döngü gibi...desteklemese bile böyle yapmaması lazım diye biliyorum..Ayrıca görüntü yok bios bile yok hiç görüntü gelmesine izin vermiyor.Şimdi kingston 2 gb ddr3 1333 ram buldum onu taktım sıkıntı yok çalıştırıyor...Şu durumda sence ne olabilir...

Ram arızalı. Ram hücrelerine bilgiyi alamıyor chipset verdiği sinyalden geri dönüş olmayınca chipset biosa re-start komutu veriyor ve hep başa dönüyor ramdan yanıt bekleniyor.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
@Seyhoo bende Ram dan şüphelendim umarım Ramdir. Çünkü reset atıyor ve komut almıyor üstelik şimdi kutusunu kontrol ettim önceden ambalaj yırtılmış ve bant yapıştırılmış...Ayrıca başka bi pc daha vardı ona taktım rami dııııııt diye ötmeye başladı ve açmadı oda çalışıp reset attı...Ramdan kaynaklı olmasa anakart yada işlemci destekliyordur değil mi @Seyhoo Çakışmada bu durumu yapmaz mı?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@Seyhoo bende Ram dan şüphelendim umarım Ramdir. Çünkü reset atıyor ve komut almıyor üstelik şimdi kutusunu kontrol ettim önceden ambalaj yırtılmış ve bant yapıştırılmış...Ayrıca başka bi pc daha vardı ona taktım rami dııııııt diye ötmeye başladı ve açmadı oda çalışıp reset attı...Ramdan kaynaklı olmasa anakart yada işlemci destekliyordur değil mi @Seyhoo

Zaten anakartında speaker yani beeper olsaydı aralıksız öterdi. Speaker falan bulursan onu tak öyle dene zaten arkadaşının kasaya taktığında ötmüş. Ramin kesin olarak arızalı. Garantisi falan varsa götür ama yapacak birşeyin yoksa fırınla. İşlemciyle falan alakası yok sil onu kafandan.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] arkadaşımın taktım şimdi onunda ddr3 destekli ve bip bip ötmeye başladı...Teşekkür ederim bilgilerin için fatura hala masamda yeni bugün alındı zaten...Vatandan aldım ve arızalıysa değişmek zorunda bildiğim garantisi herşeyi var...Umarım düşündüğümüz gibidir üstad...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@Seyhoo arkadaşımın taktım şimdi onunda ddr3 destekli ve bip bip ötmeye başladı...Teşekkür ederim bilgilerin için fatura hala masamda yeni bugün alındı zaten...Vatandan aldım ve arızalıysa değişmek zorunda bildiğim garantisi herşeyi var...Umarım düşündüğümüz gibidir üstad...

Önemli değil. İade şansın var daha güzel ve sorunsuz bir ram önerebilirim.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Önemli değil. İade şansın var daha güzel ve sorunsuz bir ram önerebilirim.
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] çok makbule geçer arızalı ise kendi sorunları...Önerebileceğin neler var peki?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Crucial 4GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram - Vatan Bilgisayar

Bunu öneririm. Crucial kaliteli bir bellek üreticisi. Yakında SSD modelleride piyasaya sürülecek. CL8 tepkimesine sahip olması diğer belleklerden ayıran bir özellik. Çok hızlı ve sağlam bir ramdir tavsiye ederim.
1600 destekler değilmi sıkıntı yaşamam..Burda ki stoklarda da var görünüyor..Teşekkürler [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] ilgin ve bilgilendirmelerin için....

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Senin attığın yeni gelmiş herhalde.
Evet yeni stok görünüyor..Özellik olarak fark yok şekil farklı gibi anlam veremedim :bored: Teknik özelliklere şimdi girip bakıyorum fark ne diye...Bu arada yarın bilgi veririm burdan neler yaşandı diye...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://www.gskill.com/en/product/f3-1333c9s-4gns QVL menüsünde benim kart yok görünüyor [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]:( yada benmi göremedim...Evet farklılık yok sitesinde sadece slot ve anakart destekleri farklı...