Anakart Problemi - Bios

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://resim.donanimhaber.com/m_35806280/tm.htm#
Merhaba arkadaşlar,
Gigabyte GA-8I915PL-G anakart makineye format atıyorum, format attıkdan sonra DVD-RW(sata) ı çıkartıyorum. fakat dvd çıkarttığımda windows sürekli RESET atıyor.
@BIOS ile update yaptım fakat sorun hala devam ediyor.
Not:IDE DVD-RW taktığımda windows kuruluma başlamıyor, bios dan IDE görünmüyor.

denediğim başarısız çözüm yollar:
-üzerinde diğer donanımları çıkarttım(ekran kartı, floppy ...),
-farklı ram denedim
-@Bios update yaptım,
-Anakart driver larının en güncellerini internetten indirdim
-.......vb

yardımlarını bekliyorum,
teşekkürler.....

rolmodel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bios ayarlarını default yaptıktan sonra, sürücünü sıralamadan sil. mesela 1-floppy 2-hdd 3- dvd rom gibi.

rolmodel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sorunun başlarken dvd rom'u arıyorsa, tek çaresi biostandır. formatın tam anlamıyla tamamlanmamışsa ve işletim sistemini cd/dvd den kurduysan eksik kalan birşeyleri tamamlamak için işletim cd sini arıyordur.

Not: Gerekirse, bilgin olsun.. anakartın üstündeki pili çıkartır 5/10 dakika beklersen bios sıfırlanır.. tabii saat ve takvimde.

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows tamamen kurulduktan sonra ve driverları kurdukdan sonra çıkartıyorum DVD yi. DVD takılı iken herşey normal çalışıyor, ama dvd içerisinde windows cd yok yani dvd den bişey okuma ihtiyacı yok.

rolmodel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
heşeyi kurduktan sonra çıkartıyorsan, biosta hala başlarken dvd rom var gözüküyor demektir. sakince biosu gözden geçir. mutlaka gözünden kaçmıştır.

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki Bios da iken özellikle neyi kontrol etmem gerekir? (bios pilinide çıkartmayı denedim ama oda olmadı)

rolmodel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pcyi kapatıp açmak isyemiyorum, ama tahminen

başlatma sırası yani
1-floppy
2-dvd rom
3-hdd
gibi sıralanıyor

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pcyi kapatıp açmak isyemiyorum, ama tahminen

başlatma sırası yani
1-floppy
2-dvd rom
3-hdd
gibi sıralanıyor

Bunun farklı versiyonlarını denedim.(floppy-dvd-hdd) veya (hdd-dvd-floppy) veya (hdd-disable-disable).....vb
ama bu da çözüm olmadı.

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet bu şekilde benimde, ama yine olmuyor, bilgisayarı açtığımda 1kez logo geliyor load olmaya başlamadan Reset atıyor :(

rolmodel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pc kapalıyken açtığın zaman tam olarak ne zaman ve hangi sorunla karşılaşıyorsun ?
işletim sistemin nedir?

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win XP sp2, DVD-RW çıkarttığımda bilgisayar açılırken RAM saydıkdan sonraki ilk Windows Load ekranında iken RESET atıyor.
Eger DVD çıkartmazsam gayet iyi çalışıyor. çalışırken DVD içerisinde herhangi bi cd de yok.

rolmodel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet bu şekilde benimde, ama yine olmuyor, bilgisayarı açtığımda 1kez logo geliyor load olmaya başlamadan Reset atıyor :(

Açıldıktan sonrada kafasına göre istediği zamanda kapanıyorsa sorunun çözümü aşağıdadır.
http://www.vatanbilgisayar.com/high...0w-guc-kaynagi/productDetails.aspx?I_ID=35124

---------- saat 02:00 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:58 eklenmişti ----------

Win XP sp2, DVD-RW çıkarttığımda bilgisayar açılırken RAM saydıkdan sonraki ilk Windows Load ekranında iken RESET atıyor.
Eger DVD çıkartmazsam gayet iyi çalışıyor. çalışırken DVD içerisinde herhangi bi cd de yok.
dvd rom ile açtıktan sonra bilgisayarım'dan dvdrom u gör ve sağ tıkla, devredışı bırak ondan sonra çıkartmayı dene.

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denemediğim bir tek PowerSupply kaldı ama, bu bilgisayar format atmadan önce ve format attıkdan sonra(DVD ile) gayet iyi çalışıyor. Bence çözümün powerSupply olması küçük bi ihtimal ama şimdi onuda deniyorum, elimde powersupply da war:( bakalım inş olur, 10dk sonucu bildiririm.

---------- saat 02:17 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:01 eklenmişti ----------

Maalesef powersupply de çözüm olmadı, bundan sonrasında çözüm ne olabilir :(

---------- saat 02:18 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:17 eklenmişti ----------

Maalesef powersupply de çözüm olmadı, bundan sonrasında çözüm ne olabilir :(

rolmodel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dvdrom un kablosunu anakarttanmı çıkartıyorsun yoksa sadece elektirik kablosunumu çekiyorsun.

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her iki türlü şeklide denedim, ama oda olmadı :(
-DVD kabloları anakartta takılı ama dvd ye takılı değil => reset
-DVD kabloları anakartta takılı değil => reset :(
-Sadece dvd elektrik çekili=>reset :(

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

rolmodel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anakartın varsa (biliyorsan) şase yaptırarak fabrika ayarlarına döndürme,
bios pilini çıkartıp 5/10 dakika bekleyerek bios resetleme,
DOĞRU, GÜNCEL bios update'den başka tavsiye edecepim birşey yok şimdilik, malum uyku saati geldi, kafa fazla çalışmıyor. iyi geceler. inşallah sorunun çözüme kavuşur.

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam ben biraz daha deniyeyim, bulursam çözümü burayada yazarım yarın:( inş bulurum.

rolmodel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sorunun çözüldüğünde buraya yazarsan mutlaka başka biriside yararlanır.

kumsaatinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm,
Sorun çözüldü, çözüm ise: önce bios u UPDATE ettim sonra harici USB DVD-RW ile format attım, problem çözüldü. Yardımları için ROLMODEL e teşekkürler.

Herkese iyi çalışmalar.

milebis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biostan İDE görunmuyor yazmışsın arkadaşım . Birde jumper ayarlarına bak dvd romun arkasındakı ufak jumperin yerini değiştirmeyi dene ;)