Anakart Önerisi

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anakart olarak Asus P5B kullanıyorum ama son zamanlarda bilgisayarın kasılmaya başlamasından dolayı ve 8gbramde sorun çıkardığını okuduğum için anakartımı değiştirmeye karar verdim. Grafik programlarıyla fazla uğraştığım için sorun çıkarmayacak bir anakart arıyorum.

Anakart için ayırdığım bütçem 200lira.

İstediğim bazı özellikler,
16gb ram desteklemeli
Pentium D Dual Core 915 işlemcimi kullanabileceğim(işlemci düşük kalacak ama 2-3ay sonra onuda değiştireceğim)
DDR2 destekli

15 gün sonra istanbula gittiğimde karar verdiğim anakartı alacağım.

Sizin öneriniz nedir? ve arasındaki farkları yazarsanız iyi olur.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ddr3 ile ddr2 farklıdır.

Eğer ikisininde yuvası olan nadir anakartlardan biri yoksa kullanamazsın. (bu anakartlarda da Hem DDR2 hem DDR3 aynı anda kullanılmaz)

Pin sayıları aynı olabilir ancak ortadaki kerti farklıdır dolayısıyla takamazsın bile..

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ddr3 ile ddr2 farklıdır.

Eğer ikisininde yuvası olan nadir anakartlardan biri yoksa kullanamazsın. (bu anakartlarda da Hem DDR2 hem DDR3 aynı anda kullanılmaz)

Pin sayıları aynı olabilir ancak ortadaki kerti farklıdır dolayısıyla takamazsın bile..

Tamamdır o zaman ilk mesajımı güncelliyorum.

arkay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de aynı anakartı almayı düşünüyorum ama marka konusunda kararsız kaldım sizce MSI mı almalıyım yoksa gigabyte mı?

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gigabyte derim bide grafik tasarım yapıyosan daha çok işlemciye önem versen iyi olur dört çekirdekli bi işlemci veya yeni çıkanlar varya i7 i5 bunlardan birini alsan iyi olur ramde dikkat etmen gereken büyüklüğü değilde mhz si daha önemli zira 8 gb fazlasıyla yeter ama mhz değeri düşükse kasılmalar olur tabi eminim senin işlemcininde payı vardır kasılmada

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şuan 4gb 800mhz kingston ramim var zaten ama maksimum(64bitte bile) 2.9gb kullanabiliyorum bu da benim işimi zora sokuyor bu nedenle değişim kararı aldım.

başka anakart önerisi olan var mı?