Anakart Montajı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ufon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,toplama parçalarım geldi,aldığım mağaza toplamadan göndermiş.Lütfen yardım edin anakart bana,ben ona bakıyorum.İşlemciyi kolay taktım fan kablosunuda taktım anakartı kasaya yerleştirdim vidaladım.Yanlız,powerden gelen birsürü kablo kafamı karıştırdı onlardan sadece 24 pinli olanı nereye takacağımı biliyorum gerisini bilmiyorum.Anakart: msı 970A-G46,işlemci:amd fx 6100.Kasadan gelen kablolarda kafamı karıştırdı yardım lütfen..

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Anakartına iki tane güç girişi var JPWR-1 (24 pin) ve JPWR-2 (8 pin) bu ikisin de bağlantılarını yapman gerekecek. Daha ayrıntılı ve sağlıklı bir montaj için anakartın yanında verilen kitapçığı okuyun.

Güç kaynağından çıkan o bir sürü dediğin diğer bağlantılar; hdd, cd/dvd vb. ek cihazlar için kullanılır.

sadikBZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında şöyle bir şey rahatça söylesem yanlış demiş olmam diye düşünüyorum.
Karşında duran hiçbir kabloyu yanlış bir kartın yanlış bir soketine takamazsın.
Harddisk kablosu ve anakart üzerindeki soketi tektir. Yani o kablonun ucu başka bir yuvaya girmez.
DVD sürücüde aynı
diğer uçlar vardır. Mesela power düğmesi gibi. ama onların üzerinde de yazar nereye takman gerektiği. Anakart üzerinde ikili soket pinleri vardır ve bu kısımda power düğmesi kablosu,reset kablosu gibi yerlere takarsın. En fazla yanlış kabloyu yanlış sokete bağlarsın onda da power'a bastığında değilde reset'e bastığında çalışır. Bu hatalara göre soketlerdeki kabloları değiştirirsin sorun çözülür.
Şu aşağıdaki videoya da bi bak istersen. Başka sorun varsa yardım etmeye çalışırım.
[video=youtube_share;oBT2dc6oM4Q]http://youtu.be/oBT2dc6oM4Q[/video]

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,bu kadar hızlı ilgiye ve desteğe minnettarım.Anakart üzerindeki,8 pinli jpwr2 yuvaya uyacak,8 pinli kablo malesef powerde yok ama iki ayrı olarak 4 pinli kablo var onlar olabilirmi? bide pcıe isimli 6 pinli var o ekran kartı içinmi?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bazı güç soketleri iç içe yani yanyana birbirine takılıp sökülebiliyor. O şekilde takılmaz ise olmaz muhtemelen. Ancak illa 8 pinli olacak diye bir şey yok. bazı anakartlarda 8 li yuvaya 4 lü power soketi takılabiliyor idi. senin kartının kitabına bir bakayım. bi sn.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yok illa 8 pinli power connectöre ihtiyacın var. kitabında uyarı var uygun power supp kullanın diyor. Eğer enerji bağlantılarını tam ve düzgün bağlayamaz isen karta zarar verebilirsin bunu unutma.

cURBWvz.png

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yandık ozaman :( bende şans yok siyah ve sarı renkte,2 adet 4 pinli fiş var.Bunlardan birtanesi yuva olarak uyuyor ayrıca 8 pinli yuvaya oturma çıtı kenara konmuş aklıma herhalde sadece 4 pinli yeter gelmişti.Acaba bunun bir telafisi varmı mesela,ek olarak satılan 8 pin kablo bulup eski ide hardisklere elektrik veren,4 pinli kalın sokete bağlayıp ordan çalıştırma şansımız varmı ? hiç power alacak durumum yok zaten kasayıda 500 w olduğu için tavsiye ile almıştım cooler master k280 marka.

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sanırım,4 pin ile sağlıklı olmasada çalışmaya izin veriyormuş ve 4-8 çevirici kablolar varmış artık onlardan arayacağız.Yardımlar için tşkler..