Falcaocu efekeskin0
Doçent
selamlar , ben bilgisayar alıcam vatandan. anakart bu GIGABYTE H310M H 2.0 Intel H310 Socket 8.-9. Nesil 1151 DDR4 2666MHz Anakart - Vatan Bilgisayar şu an i3 9100f kullanıcam. sonra hangi işlemci takabilirim?
9. Nesil destekli tüm işlemciler h310 ile uyumlu olacaktır. Fakat anakart geldiğinde bios update yapman gerekebilir. Elinde ya 8. nesil bir intel işlemci olacak yada aldığın yerden güncellenip gelmesini isteyeceksin.selamlar , ben bilgisayar alıcam vatandan. anakart bu GIGABYTE H310M H 2.0 Intel H310 Socket 8.-9. Nesil 1151 DDR4 2666MHz Anakart - Vatan Bilgisayar şu an i3 9100f kullanıcam. sonra hangi işlemci takabilirim?
fiyat farkı baya yüksek. şimdi hocam ben bios güncellemek zorunda mıyım ? güncellemeden çalışmaz mı?9. Nesil destekli tüm işlemciler h310 ile uyumlu olacaktır. Fakat anakart geldiğinde bios update yapman gerekebilir. Elinde ya 8. nesil bir intel işlemci olacak yada aldığın yerden güncellenip gelmesini isteyeceksin.
Fakat h310 çipsetini asla önermem. Alacaksan b360 çipsetlerine göz at.
onu sormuyorum , i5 9400f takılıyor mu o yeter bana.9. nesili pek önermem aslında. Güncellik açısından 10. nesili almanız daha iyi olur.
@EFI Shell @Emir Aydın @AlteredTech
H310, B360'lara takılabilir evet fakat denildiği gibi BIOS güncellemesi gerekebilir.onu sormuyorum , i5 9400f takılıyor mu o yeter bana.
I5 10400 almaniz daha iyi olur. B365 anakart alırsanız I5 9400F'i direkt kullanabilirsiniz.onu sormuyorum , i5 9400f takılıyor mu o yeter bana.
onu sormuyorum , i5 9400f takılıyor mu o yeter bana.
sıkıntı yok . benim oynayacağım oyunlar için yeterli . sonra i5 9400f takarım rahatıma bakarım . arkadaş i3 9100f kullanıyor çok memnun benim anlamadığım niye herkes i3 9100f kötülüyor.Takılır, fakat bütçe yetiyorsa bu saatten sonra LG1151 sokete para yatırmayın derim.
Çünkü 4 çekirdek 4 izlek yapısıyla bazı oyunlarda zorlanabiliyor. İleride oyunlar çoklu çekirdek istediğinde de daha fazla zorlanacaktır. Mümkün oldukça çekirdek ve izlek sayısı aynı olan işlemcilerden uzak durmakta fayda var.sıkıntı yok . benim oynayacağım oyunlar için yeterli . sonra i5 9400f takarım rahatıma bakarım . arkadaş i3 9100f kullanıyor çok memnun benim anlamadığım niye herkes i3 9100f kötülüyor.
yok arkadaşım kullanıyor memnun . ben render felan yapmıyorum zaten. oynayacağım oyunlar fortnite ,csgo,zula ,gta5 felanÇünkü 4 çekirdek 4 izlek yapısıyla bazı oyunlarda zorlanabiliyor. İleride oyunlar çoklu çekirdek istediğinde de daha fazla zorlanacaktır. Mümkün oldukça çekirdek ve izlek sayısı aynı olan işlemcilerden uzak durmakta fayda var.
O zaman şimdiden hayırlı olsun ?yok arkadaşım kullanıyor memnun . ben render felan yapmıyorum zaten. oynayacağım oyunlar fortnite ,csgo,zula ,gta5 felan