Anakart Hakkında! (Vista Uyum)

mangacemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar sistemimin gerekli gereksiz özelliklerini yazıyorum. (Ama sorun anakartla ilgili)
Özellikler:
İşlemci: Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66Ghz 2.66Ghz
Ram: 512 Mb
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 6200 TurboCache (256 Mb)
Anakart: GIGABYTE Intel(R) 955X/945 Series Motherboard Utility (CDnin üzerinde yazan bu)

Sorunum: Arkadaşlar ben bilgisayarıma Vista işletim sistemini kurduğum zaman Anakart driverlerını yükleyemiyorum. (Herhalde Anakartım Vista'ya uyumlu değil) Görüntü gayet güzel ve akıcı oluyor ama anakartı yükleyemediğim için ses çıkmıyor.
Anakartımın Vista'ya uyması için bir güncelleme falan var mı? Yoksa yeni bir anakart mı almam gerekiyor?

Lütfen yardım edin.. İşin içinden çıkamıyorum....
(Konuyu yanlış yere açtıysam Özür Dilerim)

Phaleros

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle anakartının tam olarak modelini bulmalısın.

Bu konuda Bios a bakarak da öğrenebilirsin, olmazsa CPUZ programının motherboard tab ında bilgi vardır.

Sonra da
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_List.aspx

sayfasından kendi anakartını seçip vista driverlarını indirmelisin.
Senin anakartın muhtemelen GA-8xxxx serisindendir.

HeLLxXx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiç fazla uğraşmana gerek yok bir tane Everest programı indir onda anakartın marka model herşeyi yazar ayrıca internet adresi de vardır ordan girip bak bakalım vista içn driver üretmişlermi?

Ama zaten eski anakartlar vistada tanınıyor.Ses te büyük ihtimalle ac97 falandır. Ses için mutlaka driver bulunur benim anakart 5 yıllık benimkinin dahi vista driverleri mevcut.

Bu arada 512 ram ile bilgisayar aşırı kasar hiç tavsiye etmem minimum 1gb olması gerekli vista için :(:)

mangacemal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu ay içinde 2 GB ram alcam zaten... Şu an Home Basic kullanıyorum.Microsoft'un sitesinde Home Basic için sistem gereksinimlerinde 512 mb ram (en az) yazıyordu.Ben de o yüzden yükledim.(Biraz geç açılıyor ama açılır açılmaz her şeyi tak diye yapıyor.Büyük bir kasılma görmedim.Neyse.)Ram alınca Ultimate yükleyeceğim zaten...
Tavsiyen için teşekkür ederim..

emobaba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakartın sitesinden vistayı kurmadan bütün driverleri indir sonra kur ve driverleri yükle ama 512 reme vista yüklemeni önermem