Anakart - Ekran Kartı Uyumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rayzak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rayzak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Pek anlamıyorum bu işlerden, yardıma ihtiyacım var.
Ekran kartım ati x1550 series. Kart 64bit ve artık oyun bile oynayamayacak haldeyim. Yeni bir ekran kartı almaya karar verdim.
Power Supply yetersiz diye düşünerek şu power supply almaya karar verdim;
http://www.vatanbilgisayar.com/eps-5500-500w-guc-kaynagi.html

Alacağım Ekran Kartı;
http://www.vatanbilgisayar.com/hd65...radeon-dx11-ekran-karti-3503.html#genel-bakis

Ve Anakart'ım ;

wjas8o.jpg

Anakart'ım ekran kartımı kaldırır mı? Kart takıldığında herhangi bir sorun yaşarmıyım? Power Supply iyi mi? Ekran kartından yeterli verim alırmıyım? Hayır diyorsanız tavsiyeleriniz nelerdir? Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Merhaba,
Pek anlamıyorum bu işlerden, yardıma ihtiyacım var.
Ekran kartım ati x1550 series. Kart 64bit ve artık oyun bile oynayamayacak haldeyim. Yeni bir ekran kartı almaya karar verdim.
Power Supply yetersiz diye düşünerek şu power supply almaya karar verdim;
http://www.vatanbilgisayar.com/eps-5500-500w-guc-kaynagi.html

Alacağım Ekran Kartı;
http://www.vatanbilgisayar.com/hd65...radeon-dx11-ekran-karti-3503.html#genel-bakis

Ve Anakart'ım ;

wjas8o.jpg

Anakart'ım ekran kartımı kaldırır mı? Kart takıldığında herhangi bir sorun yaşarmıyım? Power Supply iyi mi? Ekran kartından yeterli verim alırmıyım? Hayır diyorsanız tavsiyeleriniz nelerdir? Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Ekran kartı anakartınızla uyumludur. O işlemciyle kullanabileceğiniz en iyi ekran kartı da o. Bu karttan da çok performans beklemeyin. Güç kaynağı da yeterlidir.

rayzak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı anakartınızla uyumludur. O işlemciyle kullanabileceğiniz en iyi ekran kartı da o. Bu karttan da çok performans beklemeyin. Güç kaynağı da yeterlidir.

yine de ati x1550'den daha iyidir herhalde. İdare eder mi peki? 128 bit olması falan oyunlarda daha iyi performans sağlar mı. En düşük ayarlarda dahi olsa yeni nesil oyunları oynatır mı?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
yine de ati x1550'den daha iyidir herhalde. İdare eder mi peki? 128 bit olması falan oyunlarda daha iyi performans sağlar mı. En düşük ayarlarda dahi olsa yeni nesil oyunları oynatır mı?

Ekran kartında herşey bit değil. Ekran kartının gpu'su rop sayısı, shader, bellek ve çekirdek hızları ve sayamacağımız bir sürü bileşen var. Şu an ki ekran kartınızdan daha iyi. Bu kartla yeni nesil oyunlardan performans beklemeyin kaldı ki sizin işlemciniz de yeni nesil oyunlar için yeterli değil. Eski tip oyunları 1280x1024 çözünürlük de oynarsınız. Yeni nesil oyunları da en düşük ayarlar (medium) da oynarsınız.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Kardeşim güncel oyunları oynamak istiyorsan sistemini baştan aşağıya yenilemen gerekmekte.
Ama eski oyunları oynayabilirsin, ekran kartı uyumlu.

rayzak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartında herşey bit değil. Ekran kartının gpu'su rop sayısı, shader, bellek ve çekirdek hızları ve sayamacağımız bir sürü bileşen var. Şu an ki ekran kartınızdan daha iyi. Bu kartla yeni nesil oyunlardan performans beklemeyin kaldı ki sizin işlemciniz de yeni nesil oyunlar için yeterli değil. Eski tip oyunları 1280x1024 çözünürlük de oynarsınız. Yeni nesil oyunları da en düşük ayarlar (medium) da oynarsınız.

Kardeşim güncel oyunları oynamak istiyorsan sistemini baştan aşağıya yenilemen gerekmekte.
Ama eski oyunları oynayabilirsin, ekran kartı uyumlu.
Cevaplarınız ve konuya olan ilginiz için teşekkür ediyorum. Bir sorum daha olacak.
Oynamayı istediğim ve ekran kartım yüzünden oynayamadığım bir oyunun istediği ekran kartı sonucu şöyle, yeni kartımla oynamam mümkün olacak mı acaba?

2u6lmcp.jpg

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Cevaplarınız ve konuya olan ilginiz için teşekkür ediyorum. Bir sorum daha olacak.
Oynamayı istediğim ve ekran kartım yüzünden oynayamadığım bir oyunun istediği ekran kartı sonucu şöyle, yeni kartımla oynamam mümkün olacak mı acaba?

2u6lmcp.jpg

Hangi oyunu oynamak istiyorsan ismini yazarsan daha kolay yardımcı olabiliriz.

rayzak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin almak istediğin ekran kartı ile aynı para

http://www.vatanbilgisayar.com/gt63...idia-geforce-dx11-ekran-karti.html#ozellikler

bunu al, seninkinden bir nebze daha kuvvetli :)
bu arada o oyunlar küçük oyun gibi oynarsın bu ekran kartı ile ben gta 4 açtm :)) Fakat bende 4gb ram ddr3 v.s. var,

Hocam sen oynatır de ben bunu da alırım hiç fark etmez. Ram DDR2 aldığı için pahalıya geliyor benimki 2gb. 4gb çıkarabilirim ileride sorun değil. Madem daha kaliteli diyorsun o halde bunu alırız.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
bunu al daha kaliteli 2 gb olması sana birşey katmıyacak zaten, o bir ticari oyun benim önerdiğimin bellek hızı daha yüksek ve çekirdek hızı da daha yüksek, dieğr özellikleri seninkisiyle aynı yani şimdi daha üstünü varken aynı paraya :)
ekran kartın hayırlı olsun ozaman :)

rayzak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu al daha kaliteli 2 gb olması sana birşey katmıyacak zaten, o bir ticari oyun benim önerdiğimin bellek hızı daha yüksek ve çekirdek hızı da daha yüksek, dieğr özellikleri seninkisiyle aynı yani şimdi daha üstünü varken aynı paraya :)
ekran kartın hayırlı olsun ozaman :)

teşekkürler. Artık pahalı mahalı 2gb DDR2 Ram eklemesi yapmak zorundayım galiba :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
teşekkürler. Artık pahalı mahalı 2gb DDR2 Ram eklemesi yapmak zorundayım galiba :)

işlemcin p4 se hiç ekleme bile 2gb ı 100 liraya yakın yanılmıyorsam, 200-300tl ye güzel bir işlemci ve anakart alırsın zaten güzelden kastım senin ihtiyaçlarını karşılayan.