Anadolu Yurdum'u "Gergedan" çarptı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
’Kilosu 60 bin dolar olan Gergedan boynuzundan yapıldığı’’ öne sürülen cinsel ilaç, TV’ kanalını yaktı.

136916556837948.jpg

Cinsel gücü arttırdığı iddiasıyla pazarlanan ve ‘’Kilosu 60 bin dolar olan Gergedan boynuzundan yapıldığı’’ öne sürülen ilaç, TV’ kanalını yaktı. RTÜK, reklamı incelerken, kanalın izinsiz yayın yaptığını da belirlendi ve uydu yayını iptal edildi.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında ‘’Anadolu Yurdum’’ adlı kanalda yayınlanan ilaç reklamı ele alındı. TV kanalı 6 Mart 2013 günü yayınladığı ‘’Keloğlan’’ adlı filmi aniden keserek ‘’Canlı’’ logosu ile reklama geçti. Reklamda ilacı imal ettiğini öne süren ve Almanya’dan henüz döndüğünü belirten ‘’Ömer Hoca’’ adlı bir kişi ile telefon bağlantısı kuruldu.

‘’ 18’LİK KOMANDO OLURSUN’’

‘’Ömer Hoca’’ Almanya’da gurbetçilerle buluşup konferanslar verdiğini ve ilacı yetiştiremediklerini söyledi. ‘’Dünyanın en pahalı hammadesi olan, Gergedan boynuzunu hammadenin içine koyduk’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Türkiye’deki erkeklerin yüzde 60’ı cinsel isteksizlik yaşıyor. Biz ilk kez büyütücü tablet de ürettik. Bunu kullanan, Gergedan gibi olur, ilişkiyi bir saat sürdürür. Bu işin ayıbı, yaşı olmaz, 70 yaşında da olsan, 18’lik komandoya dönersin. Maça 3-0 önde başlıyorsun gardaşım… Adını tarihe yazdıracaksın, kalıcı iz bırakacaksın. Kadınlarımız için de, istek arttırıcı damla ürettik. Çayına, meyve suyuna 7-8 damla katacaksın, sonra kadın sabit bir yerde otursun, ben bu işi bırakacağım. Avrupa’da 400 lira olan bu ürünü biz 59 liraya veriyoruz. Benim parayla pulla işim olmaz’’

Sağlık Bakanlığı da RTÜK’e gönderdiği yazıda ‘’Bu tür ürünlerin, tüketiciye fayda sağlamadığı ve dolandırıcılığa yönelik olduğunu” bildirdi. RTÜK, TV kanalının, lisansı olmadığı halde uydu yayını yaptığını belirledi. Telefon bağlantısının da, ‘’Canlı’’ olmadığı ortaya çıktı. Kanala, ‘’Yanıltıcı reklam ve tüketicinin çıkarlarına zarar verdiği’’ gerekçesiyle ceza uygulandı. Türksat’a da başvurularak, TV’nin yayının tamamen kesilmesi kararlaştırıldı.

Gazeteport

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu uydu alıcıılar içinde yanıltıcı reklam diye ceza kesseler ne güzel olur

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Abi niye kapatıyorlar kanalı ya..
Nerden alıcam şimdi bu ilacı ben.. :P

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=63117]friendly[/MENTION] Abi bizim burda yerel radyo kanalında sürekli "ekşın gergedan" diye bi hap reklamı dönüyor, ayarlarız istersen :w00t:

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
:D 60tl bile vermem gayet halim vaktim yerimde ^^

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
iyi olmuş artık böyle reklamlardan fenalık geldi hangi kanalı açsam ömer hoca diye bir zat var artık doğru dürüst reklam izleyemez olduk böyle reklamlara artık bir dur denilmesi lazım önceden bal vardı şimdide bu çıktı hepsinin iflahlarını kessinler müstehap bunlara

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Yerel kanalların hepsinde bu iğrenç Reklam dönüyor açamıyoruz o kanalları tamam Reklam yaş kazan ama böyle bir Reklam 45 dakika aralıksız yayınlanirmi yaw.