Anadolu Sigortayı Atatürk değil Bayar kurdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
228
Son zamanlarda medya organlarında yayınlanan İş Bankası iştiraklerinden Anadolu Sigorta şirketine ait reklamlarda şirketi Atatürk’ün kurduğu yönündeki propagandanın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Vakit’e konuşan eski Cumhurbaşkanlarından Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali “Anadolu Sigorta’yı büyükbabam Celal Bayar kurmuştur. Büyükbabama haksızlık yapılıyor” dedi.

Son zamanlarda medya organlarında sıkça yayınlanan Anadolu Sigorta reklamlarının içeriğine Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Naskali’den itiraz geldi.
İş Bankası iştiraklerinden olan Anadolu Sigorta reklamlarında Atatürk’ün kurduğu yönündeki propagandanın gerçeği yansıtmadığını söyleyen Prof. Naskali, dedesine haksızlık yapıldığını ifade etti.
Televizyon ve gazetelerde sık sık yayınlanan reklamlarda Atatürk’ün 1924’teki Erzurum depreminden sonra bölgeye yaptığı gezi canlandırılarak “Anadolu’nun gururlu insanı, bir daha kimseye muhtaç olmasın diye o günden sadece altı ay sonra Atatürk’ün talimatıyla Anadolu Sigorta kuruldu” ifadelerine yer veriliyor.

ANADOLU SİGORTA’YI BÜYÜKBABAM KURDU

Anadolu Sigorta’nın televizyonlarda gösterilen reklamıyla ilgili Vakit’e konuşan Celal Bayar’ın torunu ve akademisyen Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, reklamın gerçeği yansıtmadığını ifade ederek “Anadolu Sigorta’yı büyükbabam Celal Bayar kurmuştur.
Atatürk’ün talimatıyla değil ama elbette Atatürk’ü bilgilendirerek, Atatürk’ün onayını alarak kurmuştur” dedi. Anadolu Sigorta’nın kuruluş sürecini anlatan Prof. Dr. Naskali, “Büyükbabam, 1924’te İş Bankası’nı kurduktan 8 ay sonra Anadolu Sigorta’yı kurmuştur.
Atatürk’ün talimatıyla değil ama elbette Atatürk’ü bilgilendirerek, Atatürk’ün onayını alarak kurmuştur. İş Bankası’nın kuruluşu da böyle olmuştur:
Hint Müslümanların Atatürk’e gönderdiği para ile Atatürk’ün kayınpederi Muammer Bey, Atatürk’ün de ortak olacağı bir dış ticaret şirketi kurmak istemiş. Büyükbabam Atatürk’ün ticaret işine karışmasının mahsurlu olacağını söyleyerek bu para ile bir banka kurmayı teklif etmiş ve Bakanlık görevinden ayrılarak İş Bankası’nı kurmuştur” şeklinde konuştu.

AMBARGOLU TARİH, REKLAMLARA DA YANSIYOR

Resmi tarih söylemlerinin etkisinin ders kitaplarından televizyon reklamlarına kadar birçok alana yansıdığına işaret eden Prof. Naskali, “Resmi söylem, 27 Mayıs 1960 darbesinin etkisini üzerinden atamadığı için topluma hâlâ ambargolu bir tarih dayatıyor” diyerek “Anadolu Sigorta’nın ve daha birçok kurumun sayfasına girin, Bayar’ın adını telaffuz edemediklerini, bu kurumları Bayar’ın kurduğunu söyleyemediklerini görürsünüz” ifadelerini kullandı.
O dönemle alakalı anlatılan bir hikayeyi de aktaran Prof. Naskali, Anadolu Sigorta’nın hayat sigortası yaptığı ilk kişinin dedesi Celal Bayar olduğunu söyledi.

Naskali, “Anadolu Sigorta kurulduktan sonra, ticari işlerin yanı sıra sigorta şirketinin hayat sigortası da yapmasına karar veriliyor.
Tabii bütün bunlar o dönem için çok yeni şeyler. Hayat sigortası yaptıracaklara teşvik ve emsal olsun diye hayat sigortası yapılan 1 numaralı kimse büyükbabam oluyor. Usul gereği bir doktor muayenesinden geçiyor.
Doktor büyükbabamı sağlıklı buluyor. Büyükbabam o yıllarda günde birkaç paket sigara içiyor. Doktora, sigara içtiğini söylüyor, doktor da ‘Sigarayı azaltın, mümkünse bırakın’ diye tavsiyede bulunuyor.
O günlerde Atatürk Meclis’te Büyük Nutku irad edecek. Meclis salonunda sigara içilmiyor. Büyükbabam nutku kesintisiz dinleyebilmek için sigarayı o gün bırakıyor. Ve o günden sonra da hiç sigara içmiyor”dedi.

KAYNAK>>>HAber7
 

NETWORK

Profesör
Katılım
19 Ekim 2006
Mesajlar
2,717
Reaksiyon puanı
115
Puanları
0
Ataturk'u sevmeyen ne kadar cok kısı varmıs ...
Ataturk olmasa gorurdum sızlerı..
 

PRoMeTuS

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
zaten Anadolu sigortada Atatürkün kurduğunu söylemiyor ki :D
Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu söylüyor.. Haber çarpıtma amacıyla yayınlanmış gibi duruyor....

ayrıca o reklamda bence önemli olan veya başka bir deyişle anlaşılması gereken nokta. Türk vatandaşının özverisi ve dışarıdan "yabancı yatırım!" beklenmeden bir yerli şirketin kurulmasıdır. Kulağımıza küpe olması gereken budur... Tabi herkes istediği açıdan bakar.
 

freewill

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
228
bu nasıl bir yorumdur nasıl olduda bu yazıdan Atatürk ün sevilmediğine kanaat getirdin hayret baya bi kasmışsın herhalde :D
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
düzeltme : aşağıda belgeleri mevcut...
 

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,956
Reaksiyon puanı
441
Puanları
7,263
İsteyen sever, istemeyen sevmez..
 

ufukcoskun

Dekan
Katılım
28 Kasım 2008
Mesajlar
6,467
Reaksiyon puanı
104
Puanları
243
Abi kaldırsınlar şu reklamı yeter ya, hergün saçma sapan bir haber hergün saçma sapan bir yazı. Ne reklammış arkadaş, tahammül edemediler. Görmeye dayanamıyorlar başka birşey değil.
 

ahky

Profesör
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
4,548
Reaksiyon puanı
65
Puanları
228
Reklam güzel di ancak;
Atatürk kullanılmasa daha iyi olurdu,herkes Atatürk'ü kullanmak isterse reklamlarında nasıl engel olacaklar buna?
Anadolu sigorta iyi reklam yaptı bu arada.
 

PRoMeTuS

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Sorun burada, bir reklamdan bukadar olay çıkartan bir zihniyet var.

herkesin bakış açısı, hekes anlamak istediği yerden anlar, yada görmek istediğini görür. Şahsen o reklamda benim milli duygularım kabardı. Bir reklamdan öte Bu ülkede yapılanları satanlara bir göndermeydi, belkide o yüzden içimi biz hüzün bürüdü. Bu reklama karşı çıkanlar var tabi ama sormak istediğim reklamda işlenen konu mu önemli yoksa başka şeyler mi ? Bizim öğrenmemiz gereken çok şey var. Ve Atatürk' ün bize göstermek istediği birçok şey.

Not: Bu kitabı Ankara' da olanlar Anıtkabir' den 10(15 de olabilir) liraya temin edebilirler..
 

findukfaresi

Dekan
Katılım
29 Mart 2008
Mesajlar
7,298
Reaksiyon puanı
73
Puanları
0
ben şahsen beğenmedim o reklamı.. kim olursa olsun rahmetli olmuş birisini kullanmaya ne gerek var ki medyada...

anadolu sigorta da atatürkün talimatıyla kurulmuş olabilir ama gene de reklam yanlış anlamaya müsait. bilerek mi anadolu digortayı atatürk kurdu imajı verildi yoksa bilmeden mi bilemeyeceğim ama daha da açık bir şekilde ifade edilebilrdi reklam.

celal bayarın torunu tepki göstermekle çok haklı bence. madem reklam yapıyosun atatürkün talimatiyla celal bayar tarafından kuruldu de yani
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
228
Abi kaldırsınlar şu reklamı yeter ya, hergün saçma sapan bir haber hergün saçma sapan bir yazı. Ne reklammış arkadaş, tahammül edemediler. Görmeye dayanamıyorlar başka birşey değil.

Eğer ortada bir “tahammülsüzlük” olsaydı bunu dile yetireceğimiz en son yer “Atatürk'ün reklam filmlerinde oynatılması” olurdu. Zira girdiğiniz her devlet dairsinde, adımını attığımız her okulda, elinize aldığınız her ders kitabında, neredeyse hayatın her alanında Atatürk var. Eğer düşündüğünüz gibi olaydı en fazla bir hafta sürüp gidecek ve sonrasında unutulacak olan bir reklam filimi özerinden "tahammülsüzlüğümüzü" dile getirmek yerinde başka bir kılıfa sığınır ve yukarıda saydığımız; daha aktif daha çok göze çarpan Atatürk’le ilgili argümanlara saldırırdık.

Sandığınızın aksine; ne Atatürk düşmanıyız, nede onu TV'lerde görmeme gibi bir tahammülsüzlüğümüz var.Niyetimiz gayet samimi ve net.

Karşı durduğumuz birinci nokta -ki bence en önemlisi- Atatürk’ün kurmadığı söylenen bir şirketin Atatürk tarafından kurulduğu yönünde tarihsel bir çarpıtmayla "gelir" elde etme, ikinci nokta ise; Bizce böylesine tarihi bir şahsiyetin bir ticarethane haline getirilmemesidir.

Aslında biraz mantıklı düşündüğünüzde; Atatürk reklam filmlerine ilk başta Atatürk’e ve onun değerlerine gönül verdiğini söyleyen sizler tarafından karşı gelinmesi gerekirdi. Zira Atatürk’ün kurmadığı bir şirketi Atatürk kurmuş gibi reklam yaparak “gelir” elde etmeleri en fazla sizleri rahatsız etmeliydi. Yine karşı çıkmanızı gerektiren bir başka neden; Atatürk’ün kurduğu söylenen bir şirketin bu ülkeye ne verdiği yönünde gelebilecek bir eleştiriye vermekte zorlanacağınız cevapla ilgilidir. Öyle ya Anadolu halkı için kurulduğu söylenen ama şimdilerde Anadolu halkının kullanamadığı bir şirkete dönüşen ve bu şirketin ortalıkta dolaşmasına rağmen Anadolu haklın sefil ve perişan durumu, yine bu şirketin bu halka ne verdiği? Yönündeki sorular cevaplanması hayli zor sorular…
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
228

Tarihte Anadolu Sigorta
Osmanlı İmparatorluğu döneminde, hemen hemen tamamıyla yabancıların elinde olan sigortacılık sektöründe, tümüyle yerli sermaye ve işgücüyle çalışan bir sigorta şirketi yoktu. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte, ekonominin her alanında, öncelikli olarak da finans sektöründe yerel sermayenin faaliyet göstermesi ve güçlenmesi hedeflendi. Genç cumhuriyetin gelişmeye başlayan ekonomisi için sigorta sektörünün varlığı önem taşıyordu. Gerek Türk bankaları, gerekse tüccar ve sanayiciler, yerel sermayeye dayalı, güvenilir bir sigorta şirketine ihtiyaç duyuyorlardı. Kamu kesimi de yeni doğmakta olan sanayi tesislerini yabancı sermayeli sigorta şirketlerine emanet etmek istemiyordu.

Mustafa Kemal Atatürk, bu ihtiyaçları karşılamak üzere, tamamen milli sermayeli bir sigorta şirketi kurulması talimatı verdi. Anadolu Anonim Sigorta Şirketi, bu talimat üzerine Türkiye İş Bankası ve İttihad-ı Milli Sigorta Şirketi ortaklığı tarafından dörtte biri ödenmiş 500.000 TL sermaye ile kuruldu. Şirketin kuruluş amacı şu şekilde açıklandı:

'Yabancı kurumlar elinde kalmış olan memleket sigortacılığını, tedricen milli bir çerçeve içine almak ve böylece Türkiye İş Bankasının milli bankacılık sahasındaki konumuna bakışımlı olarak milli sigortacılığın şekillenme ve gelişme gayelerini gerçekleştirmek.'

Anadolu Sigorta'nın kuruluşu 8 Mart 1925 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında kabul edildi. Şirket 1 Nisan 1925'te faaliyete geçti. Ana Sözleşmeye göre kurucu hisselerinin `'ı Türkiye İş Bankası'na, %40'ı ise İttihad-ı Milli şirketine aitti. Böylece yerel sermayeye dayalı bir iktisat kurma hedefine uygun hareket edilmiş oluyordu. Anadolu Sigorta, o dönemde hisselerinin çoğu Türk sermayeli olan tek sigorta şirketiydi.

bayar.JPG

İlk Yönetim Kurulu Başkanımız Celal Bayar

Şirketin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bayar, ilk Genel Müdürü Ahmet Vefik Sertel oldu. O tarihte Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğünü yürütmekte olan Celal Bayar, yeni Türk ekonomisini yönlendiren kişilerin başında geliyordu. Bu yoğun dönemde Anadolu Sigorta'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenmesi, şirketin öneminin bir göstergesidir.

Anadolu Sigorta, faaliyetine İstanbul / Galata'daki Ünyon Han'da başladı. Kuruluşundan kısa bir süre sonra Sirkeci'deki 4. Vakıf Hanı'na geçti.

Şirket, kurulduğu ilk yıllarda yangın, kaza, hırsızlık, hayat ve nakliye sigortaları yapmaktaydı. Daha sonra oto sigortaları da bu branşlara eklenecekti.


Anadolu Sigorta, kurulduğu andan itibaren geniş bir acentelik ağı tesis etmek için çalışmıştır. Profesyonel acentelerine ek olarak, tüm Türkiye İş Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri Anadolu Sigorta'nın acenteliğini yapmaktaydılar. Ziraat Bankası'nın acenteliği, 1959'da kendi iştiraki olan Başak Sigorta'nın kuruluşuna kadar devam etmiştir.
1 Mart 1936 tarihinde İttihad-ı Milli şirketinin elindeki 10.000 hissenin Ziraat Bankası'na devriyle birlikte, şirket sermayesinin %100'ü ulusal sermayeden oluşur hale geldi.

yangin%20servisi.JPG

Taşra Yangın Servisi, 1936

Anadolu Sigorta'nın kuruluşu, Türk ekonomisinin büyük bir hızla sanayileştiği ve büyüdüğü döneme denk gelir. Bu gelişmenin bir sonucu olarak sigorta piyasası da hızla büyümektedir. Anadolu Sigorta, gelişen sektörde rakiplerin ortaya çıkmasını önleme amacıyla, Türkiye İş Bankası, Milli Reasürans ve Etibank ile birlikte, 1 Ağustos 1936'da ilk iştiraki olan Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi'ni kurar. Böylece, Cumhuriyetin yeni bankaları olan Etibank ve Türk Ticaret Bankası'nın sigorta işlerinin rakip bir şirkete verilmesi önlenmiştir. Anadolu Sigorta, kuruluşundan 12 yıl kadar sonra, kendi kuruluş sermayesi büyüklüğünde bir başka sigorta şirketini Türk sigorta sektörüne kazandırabilmiştir. Bu, Anadolu Sigorta'nın Türkiye'de sigortacılığın gelişimi için üstlendiği rolün ilk örneklerinden biridir.

bina.JPG

Anadolu Sigorta'nın üçüncü Genel Müdürlük binası, 1936'da taşınılan Sirkeci'deki Kınacıyan hanı, tümüyle şirkete aitti.

Şirket için önemli atılımların gerçekleştiği 1936 yılında, artan iş hacmi nedeniyle personel ve mekan ihtiyacı da artmış, Genel Müdürlük binası Sirkeci'deki Kınacıyan Hanı'na taşınmıştır. Bu bina, tümüyle Anadolu Sigorta'ya ve iştiraklerine ait olduğundan özel bir önem taşımaktadır.

Ancak bu bina da hızla büyüyen şirkete kafi gelmemiş, 1947'de Galata'da Rıhtım Caddesi'nde Kınacıyan Hanı satın alınmış, binada tadilat yapılarak ismi 'Anadolu Sigorta Hanı' olarak değiştirilmiştir. Bu bina, 2001 yılına kadar Genel Müdürlük binası olarak hizmet verecektir.


Karakoy.jpg

1947'den 2001'e kadar Genel Müdürlük binası olarak hizmet veren Karaköy'deki Anadolu Han.

Tarihçi Reşat Ekrem Koçu'nun 1951'de yazdığına göre, Anadolu Sigorta, 'bugün memleketimizde mevcut sigorta şirketlerinin bazılarında halen müdürlük yapan ve kendi bünyesinde çalışan mütehassıs elemanların yetişmesine ve sigorta bilgisinin yayılması için kitap ve broşürler neşredilmesine amil olmakla, bu sahada hakiki bir okul vazifesini görmektedir.' Ünlü tarihçinin belirttiği üzere, Anadolu Sigorta aynı zamanda bir sigorta okuludur ve sektördeki diğer şirketlere yetişmiş insan gücü temin etmektedir. Anadolu Sigorta, Türk sigortacılığına sadece sermeye değil, yetişmiş insan gücü sağlayarak da sektörün gelişmesine yarar sağlamıştır.
Anadolu Sigorta, Cumhuriyet'in ilk yıllarından beri ülkedeki en büyük sanayi tesislerine, binalara ve projelere sigorta teminatı vermiştir. Bunlar arasında Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, Ereğli Demir Çelik Tesisleri, Seka, Petkim, Keban Barajı, Boğaz Köprüsü gibi dev kuruluşlar yer almaktadır. Bu bakımdan, Anadolu Sigorta'nın gerçek anlamda 'Türkiye'nin Sigortası' olduğu söylenebilir.


hayat2.JPG

Bizzat Celal Bayar tarafından imzalanan poliçelerden biri

Yine bu yıllarda, Anadolu Sigorta, General Hüsrev Gerede gibi ünlü komutanların, Necmettin Zahir Sencer gibi Yargıtay daire başkanlarının, Fatin Güvendiren gibi valilerin, Prof. Mazhar Resmor gibi tanınmış ressam ve akademisyenlerin, kısacası genç cumhuriyetin çeşitli alanlarda başarı sağlamış seçkinlerinin hayat sigortalarını yapıyordu.


Büyük hasarlar, Anadolu Sigorta'nın gücünü ve güvenilirliğini kanıtlaması için fırsat yarattılar. Şirket, 1936 ve 1937'deki büyük Üsküdar yangınları, 1954'te 1394 dükkanın kül olmasına neden olan Kapalıçarşı yangını, 1970'deki Atatürk Kültür Merkezi yangını gibi büyük hasarlardan yüzünün akıyla çıktı.

Anadolu Sigorta'nın sigorta sektöründeki 'özel' konumu, müşterilerine sağladığı ayrıcalıklı hizmet, uzun süre kullandığı telgraf adresine de yansımıştı: Anadolu Sigorta Genel Müdürlüğü'ne telgraf çekmek için adrese sadece 'imtiyaz' (ayrıcalık) yazmak yeterli oluyordu!
Gittikçe gelişen Türk sigorta sektörü, ilerleyen yıllarda Anadolu Sigorta'nın rekabet koşullarına uyum sağlamak için çeşitli atılımlar yapmasını gerektirdi. 1983 yılında, paket poliçe sisteminin ilk örneği olan Mavi Sigorta poliçeleri satışa sunuldu. Mavi Sigorta, şimdiki Konut paket poliçelerinin karşılığıydı ve 17 ayrı teminatı tek poliçede toplamıştı.
1984 yılında, Türk sigorta tarihinin belki de en başarılı ve yaygın sigorta ürünü olan 'Geleceğin Sigortası' uygulamaya konuldu. %95 kâr paylı bu hayat sigortası poliçesi, Türkiye'de çok yaygın bir müşteri kitlesine ulaşmayı başardı.
Anadolu Sigorta, 1986 yılında, Türkiye Sigortacılığı için yeni bir branş olan Elektronik Cihaz branşında poliçe üretimine başladı. 1987 yılında ise Tarım Sigortaları branşında çalışmaya başladı.
1990'lı yıllar, zorunlu sigorta tarifesinden serbest tarifeye geçiş nedeniyle, sigorta sektöründe o zamana kadar görülmemiş kadar yoğun bir rekabete sahne oldu. Anadolu Sigorta'nın bu zorlu dönemde öncülüğünü korumak için bir dizi atılım yaptığını görmekteyiz.
1990 yılında, Anadolu Sigorta, Türkiye İş Bankası ile birlikte, hayat sigortacılığı alanında Türkiye'nin en önemli şirketi haline gelecek olan Anadolu Hayat Sigorta şirketinin kurulmasını sağladı ve hayat branşındaki işlerini bu şirkete devretti. 1993 yılında ise Azerbaycan'da faaliyet gösteren Günay Anadolu Sigorta şirketini gerek sermaye gerekse teknik bilgi sağlayarak kurdu. Böylece Anadolu Sigorta, yurtdışında sigorta şirketi kuran ilk Türk sigorta kuruluşu oldu.

Yine 1993'te, prim üretimi 1 trilyon TL'yi aşan Anadolu Sigorta, bu kilometre taşına ilk ulaşan sigorta şirketi olarak sektör liderliğini pekiştirdi. Bu yıl yaşanan bir diğer gelişme, Anadolu Sigorta'nın, hisse senetleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda satışa sunulan ilk sigorta şirketi olmasıydı.

Şirket, ülkemiz için yeni bir branş olan Hukuksal Koruma sigortalarının sektöre kazandırılması için yaptığı çalışmalar sonucu, 1996 yılında bu branşta poliçe üretimine başladı.
1997 yılında, bilgi işlem teknolojisinden en üst düzeyde yararlanmak amacıyla 'Yeniden Yapılanma' projesi uygulamaya konuldu. Bu projenin nihai amacı, bütün acentelerin gerçek zamanlı ve çevrimiçi (on-line realtime) olarak merkezi bilgi işlem sistemine bağlanması ve müşterilere anında hizmet vermelerinin sağlanmasıydı.
17 Ağustos 1999 depremi sonrasında, sigortalıların kayıplarını en kısa sürede kapatmak için Anadolu Sigorta çalışanları ve acenteleri olağanüstü bir çalışma sürecine girerek 24 saat kesintisiz hizmet verdiler. Anadolu Sigorta, güçlü mali yapısı ve iyi reasürans bağlantıları sayesinde bu büyük felakette sigortalıların hasarlarını gecikmeksizin ve tam olarak tazmin etmeyi başardı.

iskule2.JPG

2001 yılında taşındığımız modern Genel Müdürlük binası

2001 yılında Anadolu Sigorta Genel Müdürlüğü, İş Kuleleri, Kule 2'deki yeni adresine taşındı. Böylece çağdaş bir çalışma mekanına kavuşan Anadolu Sigorta, diğer Türkiye İş Bankası iştiraklerine yakın olmanın avantajlarından da yararlanıyordu.

2002 yılında, organizasyon yapısında önemli bir değişiklik yapan Anadolu Sigorta, İstanbul'da üç bölge müdürlüğü kurarak operasyonel işlemlerin tümünü Bölge Müdürlüklerine devretti.


2004, Anadolu Sigorta için bir atılım yılı oldu. Anadolu Sigorta, benimsediği kalite anlayışının uluslararası düzeyde geçerliliğinin kanıtı olan ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesini aldı. 'Ürün ve Hizmetlerinden genel olarak en fazla memnun olunan sigorta şirketi' seçilerek Active Academy Sigortacılıkta Bireysel Müşteri Memnuniyeti Ödülü'nü kazandı. Yasal düzenlemeler gereği sağlık branşını Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş.'den devralarak hizmet yelpazesini genişletti. 7 gün 24 saat tüm Türkiye'ye hizmet veren 'Anadolu Hizmet ve Hasar İşlemleri Hattı' açıldı.


2002, 2003, 2004 ve 2005 yıllarını prim üretiminde sektör birincisi olarak tamamlayan Anadolu Sigorta, 2006 yılında da prim üretiminde sektör liderliğini elden bırakmayarak, beş yıl üst üste gösterdiği performans ile altı çizilmesi gereken büyük bir başarıya imza attı. 'Ürün ve hizmetlerinden genel olarak en fazla memnun olunan sigorta şirketi' seçilerek Active Academy Sigortacılıkta Bireysel Müşteri Memnuniyeti Ödülü'nü bir kez daha kazandı.
Kaynak:
Mehmet Ali ÖZDEMİR; 'Tarihte Biz', Anadolu Sigorta'nın Dergisi Maksimum Biz 1. Sayı
 

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
9,237
Reaksiyon puanı
112
Puanları
1,243
Atatürk istemiş kurmuşlar. Reklamda bunu söylüyor. Atatürk gitmiş kendi kurmuş demiyor. Bunlar nasıl bi yandaş medyadır aklım almıyor artık. Yazık.
 

risale

Doçent
Katılım
23 Mart 2010
Mesajlar
557
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
Anadolu sigorta bir ticari kurumdur bir tam sayfa reklamına anasıl müsade edilebilir
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
228
Çamut izi kalsın diyenlere yanıldıklarını anlatmak amacıyla, tam sayfa, kanıt vermek için olabilir mi?
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
228
Tamam da bizzat Atatürk kurmuş olsun ne olacak ki? O kadar yıldan sonra çizgisinden sapmış olamaz mı? Acaba hala o günkü gibi mi?

Her ne olursa olsun haksız bir propagandadır.
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
228
Ataturk'u sevmeyen ne kadar cok kısı varmıs ...
Ataturk olmasa gorurdum sızlerı..

Hakikaten garip bir adamsın yav ne alakası var ATA mızı sevip sevmemekle bu yazıdan bunu çıkardın ya yuh diyorum sana:cursing:
 

risale

Doçent
Katılım
23 Mart 2010
Mesajlar
557
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) düzenlediği ‘Bilim ve Etik’ panelinde konuşan gazeteci-yazar Murat Bardakçı, intihal yapan yazar ve akademisyenlerin ‘Ben devrimciyim, Atatürkçüyüm.Yobazların önünü kesmeye çalışıyorum’ yalanına sarıldıklarını söyledi.
Bardakçı, bu tür ‘hırsızlıkları’ ortaya çıkardığı için kendisinin ‘Atatürkçülüğe, laikliğe ve devrimlere set çekmekle’ suçlandığını anlattı.
İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi’nde gerçekleştirilen ‘Bilim ve Etik’ panelinde, akademik yolsuzluklar, akademide teknolojinin kötüye kullanımı ve bilişim suçları ile ilgili sunumlar yapıldı. Akademisyenler ve araştırmacılar, üniversitelerde intihal olaylarının yoğun bir şekilde devam ettiğini örneklerle ortaya koydu. İntihal konusunda çok sayıda yazı kaleme alan gazeteci-yazar Murat Bardakçı, üniversite yönetimlerinin bu suçu işleyen akademisyenleri koruduğunu öne sürdü. Bardakçı, intihal yapan kişilerin kendilerini savunma yöntemlerini şöyle anlattı: “Bir intihal olayını yazdığımızda ilk olarak bir telefon gelir, ‘Çok haklısınız ama ben dipnot yazmıştım, giderken yolda düşmüş’ derler. 60-70 sayfayı makaslamıştır. Bu kadar sayfaya dipnot konulmayacağının, bunun bir alıntı olamayacağının bilincinde ya değildir ya da sahtekârlık yapmaktadır. İkincisi mantıksız açıklamalardır. Yazının çıktığından haberdar olmadıklarını iddia ederler. Bir de intihali ortaya çıkaranı suçlarlar. Bu kişinin hırsız, intihalci, makasçı olduğu ile ilgili yapılan yayının, Atatürkçülüğe, laikliğe ve devrimlere set çekmek için, o kişinin Atatürkçü mücadelesini önlemek için yapılmış bir mesele olduğudur. Yani hırsızlıkla Atatürkçülüğün ne alakası var bilmiyorum. ‘Ben devrimciyim, yobazların önünü kesmeye çalışıyordum. Onun için bu yazıldı’ denir. Ama ‘iftira’ diyemiyor.”
Murat Bardakçı ayrıca, intihal konusunda 15 senedir çok sayıda yayın yaptığına; fakat hiçbir sonuç alamadığına dikkat çekti. “Rektörler, hırsızlara her zaman sahip çıktı.” diyen Bardakçı, “Rektörler beni arayıp, ‘ilgileniyoruz’ dedi. Ama hiçbir şey çıkmadı. Hatta bazı olaylarda ben suçlu ilan edildim.” şeklinde konuştu.
Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurettin Bilici ise bilim hırsızlığı yapan birçok akademisyenin görevine devam ettiğini, hatta üniversitede yükseldiğini belirtti. İntihallerin yeterince yargıya taşınmadığını vurgulayan Bilici, bazı akademisyenlerin üniversitede kolay yükselme arzusunda olduğunu, bunun için de yazması uzun sürecek makaleleri makasladığını ve seri üretim yaptığını kaydetti. İntihal yapanları gündeme getirdiği için sekiz kez yargılandığını anlatan Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. İzge Ünal, YÖK ve Üniversitelerarası Kurul’un intihal yapanlara karşı daha etkili bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

http://www.ikidakika.com/intihalci-akademisyen-laiklige-sariliyor/
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
228
Yine alakasız şeylerle akıl bulandırmaya çalışma ama başarısız olma operasyonları.
 

risale

Doçent
Katılım
23 Mart 2010
Mesajlar
557
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
Bunuda anlamakta güçlük çektiysen sende anlama bzukluğu veya güçlüğü tabir edilen bir rahatsızlık olabilir.Ayrıca obsesyonda olabilir.
Herhengibir kasıtla söylemiyorum erken teşhis durumu daha kötüye gitmeden kurtarabilir.Bence bir görün diyorum faydası olacaktır.

Sadece sizlere şunu ifade etmek istiyorum.
Eskiden dezenfarmasyonla Atatürk aleyhinde söylentiler özellikle tabirinizle dini kesimde yayılmaya çalışılırdı.Onun nesli milli manevi yönleri tartışılırdı bu bir miktar demeyeyim bayağı öfke oluşturmuştu.Tabi bunu yapanlar özellikle kendilerinin ön plana çıkmasını isteyenler ulusunu Atasından ayırmaya çalışanlardı.
O günler geride kaldı maymun gözünü açtı artık islamı yakından takip eden yaşayan gençler bu tuzağa düşmüyor.Cemaat sohbetlerinde dualar okunuyor.
Artık yağma yok bir avuç çapulcunun menfaati için manevi duygular sömürülemez.Sana ve buradaki üç dört arkadaşımı eleştirmeyeceğim.
Sizler bu oyunlara alet oluyorsanız
vah bu gençliğe
 

PRoMeTuS

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Valla yukardaki yazının ben konuyla alakasını çözemedim. sen bi deyiver neymiş..
Ama o konu hakkında konuşmak gerekirse. Adam tez çalımından bahsetmiş, fakat bu konuyu Atatürkçülüğe bağlamış. Yani adamın anlattığı gibi bir durum söz konusu mu bilmiyom ama doğruysa yanlıştır ki doğru olduğunu sanmıyorum. Onu geçtim konuyla alakasını hala anlayamdım. Diyelim ki onlar yanlış yaptı herkes o mu? Yani konuyu öyle bir anlıyorsunuz ki yani güleyim mi anlayayım bilemedim.

Sana bir sorum var madem gözünü açtın yada kendini öyle tasvir ediyorsun, önceki mesajımda bahsettiğim kitabı okudun mu? yada daha da kötüsü böyle bir kitabın varlığından haberin var mıydı? E gözünü açtıysan onu okumuş olman lazım..
 

sdelta

Müdavim
Müdavim
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,231
Reaksiyon puanı
143
Puanları
243
Atatürk' ün talimatıyla diyor reklamda, Atatürk kurdu demiyor. Atatürk' ü o kadar çekemeyen, kötülemek isteyenler var ki...
 

PRoMeTuS

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Az önceki mesajda yanlış yazdığımı farkettim. Adamın söyleşide konuştuklarını site aktarmış ve aslında onun doğru olduğu konusunda sakıncalarım var.. Bende birçok söyleşiye katıldım yani bir söyleşi hakkında çıkan bir haberde bu kadar bilgi zor verilir.. Yani ben öyle birşey konuştuğunu sanmıyorum. Farklı birşey konuşmuş olup çevirilme ihtimali yüksek.. ama doğruysa yani yapan kişinin ayıbıdır. Ama birisi ayıp yapıyor diye bizde ayıp yapıyoruz anlamına gelmez. Bu durumda o olayı biribine karıştırmak her halukarda senin ayıbın oluyo..
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
228
zaten Anadolu sigortada Atatürkün kurduğunu söylemiyor ki :D
Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu söylüyor.. Haber çarpıtma amacıyla yayınlanmış gibi duruyor....

Atatürk istemiş kurmuşlar. Reklamda bunu söylüyor. Atatürk gitmiş kendi kurmuş demiyor. Bunlar nasıl bi yandaş medyadır aklım almıyor artık. Yazık.

Atatürk' ün talimatıyla diyor reklamda, Atatürk kurdu demiyor. Atatürk' ü o kadar çekemeyen, kötülemek isteyenler var ki...

Mesajınızdan anladığım kadarıyla şirketin Atatürk tarafından kurulmadığını kabul etmiş durumdasınız. Buda Atatürkçülük bazında ele alındığında iyi biz gelişme sayılır. En azından he fikir olduğumuz bir nokta var ortada: Anadolu sigortayı Atatürk kurmadı.

Gelelim Anadolu sigortanın reklamında verdiği mesajla, yukarıda hemfikir olduğumuz tarihsel bilginin doğruluğu arasındaki bağa.

Reklam filminde ““Anadolu’nun gururlu insanı, bir daha kimseye muhtaç olmasın diye o günden sadece altı ay sonra Atatürk’ün talimatıyla Anadolu Sigorta kuruldu” denmekte. Gerek reklam filminde gerek yukarıdaki sözde “Anadolu sigortayı Atatürk kurdu” teması işlendiğini anlamamak için sanırım biraz saf olmak lazım. Merak ediyorum kaçınız “Anadolu sigortayı Atatürk kurmadı” haberleri çıkmadan önce reklamları izlerken “evet Anadolu sigortayı Atatürk kurmadı ama Atatürk’ün talimatıyla kuruldu” sonucunu çıkardınız? Çok barizdir ki reklam açık ve net bir şekilde “Anadolu sigortayı Atatürk kurdu” mesajına hizmet ediyor.

Yine var sayalım ki reklam; “Atatürk kurdu” temasını değil de “Atatürk talimatıyla kuruldu” temasını işlesin. Bu durumda sizin haberi okumadığınız ortaya çıkar. Zira haberde zaten Atatürk “talimatıyla” kurulduğu fikrine karşı çıkılmakta. Bakın haberde Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali ne diyor: Atatürk’ün talimatıyla değil ama elbette Atatürk’ü bilgilendirerek, Atatürk’ün onayını alarak kurmuştur”
 

tarumoloji

Profesör
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
228
"Anadolu’nun gururlu insanı, bir daha kimseye muhtaç olmasın diye o günden sadece altı ay sonra Atatürk’ün talimatıyla Anadolu Sigorta kuruldu" Cümlesinden Atatürk' ün şirketi kurduğu anlamını çıkarmak için bence "saf olmak lazım".
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst