Anadolu Efes Final Four İçin Sahada

Bu konuyu okuyanlar

friendly

Müdavim
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Euroleague Play-Off’ta Olympiakos karşısında 1-0 geriden gelip, seride 2-1’lik üstünlük sağlayan Anadolu Efes bugün Dörtlü Final için sahaya çıkacak.
Lacivert Beyazlılar, dördüncü maçta da Yunan ekibini yenmesi halinde, 16 yıl sonra son 4 takım arasına girmeyi başaracak.

Peki Anadolu Efes-Olympiakos 4. maçı hangi kanalda saat kaçta?

5140912.jpg


Euroleague Play-Off turunda eşleştiği Yunanistan’ın Olympiakos ekibi karşısında seride 2-1 öne geçen Anadolu Efes, uzun süredir hasretini çektiği Dörtlü Final’e çok yaklaştı.
Lacivert-Beyazlılar, bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak serinin dördüncü maçını kazandığı takdirde 16 yıl sonra Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda Dörtlü Final’e yükselme başarısı gösterecek ve bunu tarihinde 3. kez başarmış olacak.

Anadolu Efes-Olympiakos 4. maçı hangi kanalda saat kaçta?

Abdi İpekçi'de oynanacak ve saat 21.15'de başlayacak karşılaşma TRT SPOR'dan canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca maçın canlı-grafikli anlatımı fanatik.com.tr'de olacak. Mücadeleyi nesine.com'dan ayrıca şifresiz izleyebilirsiniz.

Türk basketbolunda bir ilk!

Efes, geçtiğimiz hafta Atina’da oynanan ilk iki karşılaşma sonunda saha avantajını eline geçirmeyi başardı. İlk maçta rakibine 87-72 mağlup olan Anadolu Efes, ikinci karşılaşmada ise sahadan 73-71 galip ayrıldı. Perasovic’in başantrenörlüğünü yaptığı temsilcimiz, taraftarı önünde oynadığı serinin üçüncü maçında ise Olympiakos’u 64-60 mağlup ederek, seride 2-1 öne geçti.

Efes, serideki 4. karşılaşmayı kazanması halinde Türk basketbolunda bir ilk yaşanacak. Fenerbahçe’nin Yunan ekibi Panathinaikos’u eleyerek son 4’e kaldığı Euroleague’de Anadolu Efes’le birlikte ilk kez Türkiye’den iki takım Dörtlü Final’de yer alacak. Öte yandan bu karşılaşmadan Olympiakos’un galibiyetle ayrılması durumunda ise seri 5. maç için Yunanistan deplasmanına taşınacak.

Euroleague'de normal sezonu 6. sırada bitiren ve 3. sırada tamamlayan Yunan ekibi Olympiakos ile eşleşmişti. İki takım arasında normal sezonda oynanan 2 maç karşılıklı galibiyetlerle sona ermişti.

Play-Off serisine Olympiakos ev sahibi olma avantajı ile başladı. İlk maçı Yunan ekibi 87-72 kazanarak seride durumu 1-0 yaptı. Serinin ikinci maçında ise Anadolu Efes deplasmanda şapkadan tavşan çıkarttı. Temsilcimiz rakibini 73-71 yenerek durumu 1-1 yaptı. Serinin 3. maçı ise İstanbul'da oynandı. Anadolu Efes saha ve seyirci avantajı ile rakibi 64-60 mağlup etti seride 2-1 öne geçti.

TAKIM KADROLARI

ANADOLU EFES
Thomas
Honeycutt
Doğuş
Brown
Cedi
Samet
Granger
Heurtel
Can Maxim
Paul
Dunston
Kirk

OLYMPIAKOS
Green
Birch
Young
Toliopoulos
Papapetrou
Spanoulis
Waters
Agravanis
Milutinov
Printezis
Papanikolaou
Mantzaris

Fanatik
 
Üst