Ana Kart, İşlemci, Ram Alacağım Önerileriniz?

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

Ben Şuanki İşlemcim Olan "Pentium 4 3.00Ghz" İşlemcime "Sapphire Radeon HD6750 DDR3 1gb 128Bit" Ekran Kartı Sipariş Ettim. Bana Bu Ekran Kartıyla Birlikte Darboğaz Etmeyecek "Anakart,İşlemci,HardDisk ve Ram" Önerirmisiniz. Bütçem : 500TL Olduğu İçin Orta Halli Parçalar İstiyorum. "Call Of Duty 5 World At War" "War Rock" "Knight Online" "Pes 2012" Gibi Eski Oyunları Kasmadan Oynayayım Bana Yeter.

Not : Şuanki Sistemimle Bile Call Of Duty 5 World At War Oyununda 20-35 Fps Arası Alıyorum.

Şuanki Sistem Bilgilerim :

Ana Card : Asus P5GD1-VM

CPU : Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)

Ram : 2.5gb RAM ( 2 Tane 1gb, 1 Tane 512 DDR )

Power Supply : 500w

ST380011A ATA 7200 RPM Seagate 80GB Hard Disk

Hard diskime uyan ana kart önerirseniz sevinirim.

Ben Kapıda Ödeme Yapacağım İçin Önerdiğiniz Parçaları www.pcmarketix.com Sitesinden Bana Link Olarak Atarsanız Çok Sevinirim ama Bu Sitede Önerdiğiniz Parça Yok İse Başka Sitedende Link Atabilirsiniz.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkür ederim abi ama harddiskim IDE oldugu için uyarmı bu anakarta?

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi bide anakartın uyumlu işlemcilerde amd fx yok desteklermiki :S[TABLE="width: 98%"]
[TR="bgcolor: #FFFFFF"]
[TD="width: 30%"]Uyumlu İşlemciler[/TD]
[TD="width: 1%"]:[/TD]
[TD]Sempron[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #DFDFDF"]
[TD]Amd Athlon II[/TD]
[/TR]
[TD]AMD Phenom II[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

--- Mesaj Güncellendi ---

benim harddisk ide :S

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
abi bide anakartın uyumlu işlemcilerde amd fx yok desteklermiki :S[TABLE="width: 98%"]
[TD]Sempron[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #DFDFDF"]
[TD]Amd Athlon II[/TD]
[/TR]
[TD]AMD Phenom II[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

benim harddisk ide :S
bütün AM3+ anakartlar fx işlemci destekler.

ayrıca sen ilk mesajda hddnin ATA olduğunu yazmışsın. ben o yüzden bu anakartı önerdim. IDE için bu anakartı al:

Gigabyte 780T-D3L DDR3 1333MHz S+GL 16X AM3+ Anakart - 129 TL

bunda hem fx işlemci desteği hem IDE portu var.

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-780t-d3lrev_31

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi bişey sorcam ram ile işlemciyi yine aynımı alayım ? tam olarak hangilerini alayım ? hemen sipariş vericem çünkü

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi şimdi kararsız kaldım hangisini alayım fx-4100 mü yoksa phenomumu hangisi oyunlarda hızlı çalışır?

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bence o masrafları yapma. parana yazık. az daha biriktir daha iyi bir şeyler al

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
abi şimdi kararsız kaldım hangisini alayım fx-4100 mü yoksa phenomumu hangisi oyunlarda hızlı çalışır?
phenom biraz daha hızlıdır. ama fx de daha yeni teknoloji, daha az ısınır ve daha sessiz çalışır. phenom alırsan ayrıca cpu fan da alman gerekir. phenom işlemcilerin stok fanı sesli çalışır.

tavsiyem fx alman.

ayrıca bu sistem gayet yeterli bir sistem. tüm güncel oyunları oynatır.

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
phenom biraz daha hızlıdır. ama fx de daha yeni teknoloji, daha az ısınır ve daha sessiz çalışır. phenom alırsan ayrıca cpu fan da alman gerekir. phenom işlemcilerin stok fanı sesli çalışır.

tavsiyem fx alman.

ayrıca bu sistem gayet yeterli bir sistem. tüm güncel oyunları oynatır.

tamam abi 3ünü alıyorum bu şekilde ;

5wvcl.png

toplam 446 tl bütçemin altında :D çok teşekkür ederim rtsbora abi aldıktan sonra deneyip size yeni pcden mesaj atıcam bunu taktıktan sonra format atmama gerek varmı? bide bios felan yüklemesini onlar yapmışlarmıdır?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
tamamdır hayırlı olsun. montajı sen mi yapacaksın?

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamamdır hayırlı olsun. montajı sen mi yapacaksın?

evet ben yapacagım bu konuda bilgim var sök çıkar konusunda :D benim pc de denemeler yaptım önceden internetten araştıra araştıra :D ama bu yeni oldugu için bios felan yüklememe gerek varmı? gerek varsa nerden bilgi edinebilirim yeni pc bios yüklemesi konusunda bilgim yokta ama bakarsam hemen kavrarım

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
evet ben yapacagım bu konuda bilgim var sök çıkar konusunda :D benim pc de denemeler yaptım önceden internetten araştıra araştıra :D ama bu yeni oldugu için bios felan yüklememe gerek varmı? gerek varsa nerden bilgi edinebilirim yeni pc bios yüklemesi konusunda bilgim yokta ama bakarsam hemen kavrarım
fx desteği olduğu için muhtelemen işlemciyi direk tanır. tanımazsa bir athlon veya phenom işlemci takıp bios güncellemesi yapman lazım. eski seri işlemci gerek yani. ama zannetmem gerek olsun. :)

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bide ben buna kasa alayım ama power var bende 500w 1 ay önce almıştım 110tlye powersız kasa nerden bulabilirim?

tanımazsa bilgisayarcıya götürürüm onlar tanıtır heralde :D

yada yeni kasayı boşverelimde ben size şunu sorayım benim kasama Asus P5GD1-VM ana kart sığıyor acaba bu ana kartta sığarmı ? :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bide ben buna kasa alayım ama power var bende 500w 1 ay önce almıştım 110tlye powersız kasa nerden bulabilirim?

tanımazsa bilgisayarcıya götürürüm onlar tanıtır heralde :D

yada yeni kasayı boşverelimde ben size şunu sorayım benim kasama Asus P5GD1-VM ana kart sığıyor acaba bu ana kartta sığarmı ? :D
elindeki anakart 24 cm. yenisi 30 cm. denemeden bilemezsin. :)

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elindeki anakart 24 cm. yenisi 30 cm. denemeden bilemezsin. :)

kesin olur ya yer var 7 cm kadar yanlamasına boşluk var, alttada zaten 10 cm felan boşluk var büyük kasam sığar ozaman ben siparişi verdim şimdi inşallah 2 gün içersinde alıcam kargoyu. ilgin için çok teşekkür ederim deneyip size yeni pcden yazıcam :D

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi siparişi verdim ve biraz araştırma yaptım 2 parça birbirine uyumlu tak çalıştır olarak bi işlem yapmadan bilgisayarı açabileceğim galiba şuraya bi bakarmısınız http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4051 burda alacagım ana kartın hangi işlemciler ile uyumlu oldugunu yazıyor ve aralarında sizin önerdiğiniz işlemcide var :D yani bişey yüklememe gerek kalmayacak :D

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler yarın elimde olacak büyük ihtimalle parçalar :D sabırsızlıkla bekliyorum :D

bu fiyatlarda daha iyi performans verecek ekran kartı varsa eğer önerirmisiniz?

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam teşekkür ediyorum ürün şubede heralde öğlen geliyor acayip heyecanlıyım :D

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@rtsbora abinin önerdiği sistemi tamı tamına aldım ve şuan acayip memnun oldum :D call of duty black opsyi hp 2211x led ekranımda full hd 1920x1080 oynuyorum teşekkürler [MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] abi senden allah razı olsun varya sen kingsin king ne diyebilirimki benim gibi bi cahile en iyi bilgisayarı önerdi yaaaa :D vallahi param çöp kutusuna gitmedi :D çok sevinçliyim sistem uçuyoooooooooooooooooo hemde şahin gibi hızlı uçuyo :D eski kasadan 20 kat daha hızlı oldu :D bu adam ne sistem önerdiyse hemen alın durmayın vallahi bi sistem öneriyo isterse o sistem 300 tl olsun yine uçurtuyo :D

alpersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saol abi sen çok yaşa emi artık ben sana sormadan bilgisaraya bişey almam :D