Amsn ile görüntülü konuşma

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
aMsn ile Görüntülü Konuşma

Yazar 18th Mart 2010 by admin
S.A.
Bu makalede amsn ile görüntülü konuşma yapmayı anlatacağım…
Biliyorumki birçok kişi bu sebepten dolayı Linux kullanmıyor. aMsn’i yükledik görüntülü konuşma var diye. Ayarları yapıyoruz daveti gönderiyoruz fakat oda ne ? açılmıyor…

İlk olarak aMsn’e giriyoruz sırası ile;
Hesap > seçenekler > bağlantı altında dosya aktarımı kısmında uyarı alıyoruz. “güvenlik duvarı ya da (router) ardındasınız” diye. Peki ne yapacağız ?
52129909.png

Yapmamız gerekn modemimizde port açmak. Modeminizin modeline göre modemde port açacağız. Sadece burada yazan yeri değil biz 3 tane port açacağız burası da bir püf noktadır.
airties marka modemimin arayüzüne giriş yapıyorum ve “Nat” altında bulunan “Port yönlendirme” kısmına geliyoruz.
33759988.png

Şimdi “uygulama” altına isim yazıyoruz, hedef IP kısmına bilgisayarın Ip adresini yazıyoruz, protokol tipi olarak TCP olarak değiştiriyoruz, wan ve hedef lan kısımlarına açacağımız portları yazıyoruz ve yandaki etkin kısmına çentik atıyoruz ve kaydediyoruz. Benim ayarlarım alttaki şekilde ;
84395119.png

Ve denemeyi yapıyoruz. aMsn’de Hesap > seçenekler > bağlantı kısmında portu dene diyoruz ve bakıyoruz “Portlar iyi ayarlanmış” yazısını gördüğümüzde işlem tamadır.
47263347.png

İşlemlerin hepsi bu kadar… Bol görüşmeli günler (:

not:Alıntıdır

http://allosplatform.com/amsn-ile-goruntulu-konusma/

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
amsn ile görüntülü konuşma yapmak bu kadar zor mu?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben suse'de sadece wxcam paketi yüklüyorum amsn yanına
olay bitiyor :D

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
valla bilmiyorum daha denemedim

ama bana mantıklı geldi

şu an linux da olmadığım için deneme imkanım olmadı

görür görmez paylaşmak istedim :thumbup1:
Linux da değilsen Mac OS mu kullanmaya başladın? :biggrin:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ben suse'de sadece wxcam paketi yüklüyorum amsn yanına
olay bitiyor :D

dostum sende suse suse diyip duruyorsun ama kardeş suseninde türkçe problemi var :huh:

hemde inanılmaz boyutta :rolleyes:

kusura bakma ama suse nin türkçesi ilerlemeden son derece kolay olduğunu söylemek çok zor :rolleyes:

arch ın bile türkçesi benden iyi valla :tt2:

tekrar kusura bakma bildiğim kadarı ile sende bir suse fanısın :thumbup:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
nedenki

o temalar ubuntu deposunda var

isteyen istediği temayı uygular

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Burada yapılan şey sadece görüntülü+yazışmalı iletişim için. Yani görüntülü ve sesli görüşme amsn'de ve diğer Linux anlık ileti programlarında yok diye biliyorum.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Burada yapılan şey sadece görüntülü+yazışmalı iletişim için. Yani görüntülü ve sesli görüşme amsn'de ve diğer Linux anlık ileti programlarında yok diye biliyorum.
Linux dağıtımlarında anlık mesajlaşma programlarında sesli ve görüntülü konuşma olayına net cevap verende yok. Bu kadar Linux kullananlar bu sorunu nasıl aşıyor anlamıyorum. Oysa Windows platforumunda Windows Live Messenger'da böyle bir sorun yok. Aynı anda hem sesli hem görüntülü konuşma yapılabiliyor. Linux camiası bu durumlarda bu sorunu nasıl aşıyor halen merak ediyorum...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Daha adını yazmakta zorlandığınız ve sürekli kötülediğiniz sistemi neden kullandığınızı açıklarsanız memnun olurum. Lakin ortada büyük bir çelişki var.

windows zamanında windows live olayını kaptırmış millete

insanlarda alışmış ne yazıkki

başka işletim sistemi olduğunu bilmeyen vatandaşlarımızda windows ne verse yemiş

aslında skype msn ye 10000 basar ve hem linux tan windows a hem windows tan linux a çok da güzel sesli ve görüntülü konuşulabiliniyor

test ettim onayladım

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Linux kullananlar görüntülü ve sesli konuşma için Skype'ı tercih ediyorlar.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows Live Messenger ile Skype arasında sesli ve görüntülü konuşma sağlanabiliyor mu?

Hayır tabii ki de. Skype farklı bir yazılım. Asıl amacı görüntülü ve sesli konuşturmak, arama yapmak.

WLM hesabınla oturum açabildiğin her yerde (destekliyorsa) WLM kullanan biri ile sesli/görüntülü görüşme yapabilirsin ama.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Peki Jeaquares Linux kullanan biri olarak özellikle sana soruyorum. Linux Ubuntu üzerinden şu Allah'ın belası Windows Live Messenger ile sesli ve görüntülü konuşmayı hangi programla yapabilirim?

Eş dost hep Windows kullanıyor, bende Ubuntu kullanıyorum. Onlara Linux'u övdüm ama sesli ve görüntülü konuşma istediklerinde havamda değilim diye yalan söylüyorum. Halbuki...

Evet Jeaquares ne diyorsun bu işe... :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Peki Jeaquares Linux kullanan biri olarak özellikle sana soruyorum. Linux Ubuntu üzerinden şu Allah'ın belası Windows Live Messenger ile sesli ve görüntülü konuşmayı hangi programla yapabilirim?

Eş dost hep Windows kullanıyor, bende Ubuntu kullanıyorum. Onlara Linux'u övdüm ama sesli ve görüntülü konuşma istediklerinde havamda değilim diye yalan söylüyorum. Halbuki...

Evet Jeaquares ne diyorsun bu işe... :D

:D

Onlara oturup açık kaynak kodlu yazılımlardan ve Microsoft'un bu alemdeki tavrından bahsedip durumu açıklamanı önerirdim ama artık çok geç kalmışsın bunu açıklamak için. :)

Valla bildiğim kadarı ile aMSN ile sesli de görüşülebiliyor. Olmuyorsa sesinin kısık olduğunu söylersin, görüntünü görürler. :) Ya da onlar da Skype'ı denesinler.

Ya da...

http://ubuntusite.com/meebo-webcam-and-voice-chat-im-support-for-linux/

Meebo'yu dene. :) Sesli/görüntülü sohbet seçeneğini birçok anlık iletişim hesabı için sunuyor. MSN de bunlardan biri.

---------- saat 18:30 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:29 eklenmişti ----------

Ekleme: Program web tabanlı. :) Yüklemiyorsun yani. Firefox kullan, aşağıda öyle önermişler.

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ubuntu da amsn kullandım bi ara, port falan acmama gerek kalmadı kameramı tanıdı fakat görüntü leş gibiydi kendi driver leri yüklü olmadığı için sanırım webcam in.. herneyse sonuç olarak amsn bmsn... hiçbiri windows live messenger, msn in yerini tutmaz.. :dirol:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ubuntu da amsn kullandım bi ara, port falan acmama gerek kalmadı kameramı tanıdı fakat görüntü leş gibiydi kendi driver leri yüklü olmadığı için sanırım webcam in.. herneyse sonuç olarak amsn bmsn... hiçbiri windows live messenger msn in yerini tutmaz.. :dirol:

"windows live messenger msn"? :)

MSN = Messenger ==> "windows live messenger msn" = "windows live messenger messenger"

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Zaten Linux platforumunda tam olarak oyun ve WLM sorunu çözülsün kim takar o zaman Windows'u...

aMSN programı her ihtiyaca karşılık verecek şekilde geliştirilmeli...

@linuxmail.com şeklinde mail platforumu oluşturmalı...

Burdan Microsoft'a bak bak gördün mü deyip elimi işaret ederdim... :D