- Moderatör
- Reaksiyon puanı
- 19,256
Herkese merhaba. Bugün sizlere AMIBCP ile BIOS'unuzun varsayılan ayarlarını değiştirmeyi göstereceğim.
1. Gerekenler:
1) AMIBCP
2) BIOS dosyası (.ROM gibi)
2. İndirme İşlemi
1) İlk önce benim Microsoft OneDrive hesabıma yüklediğim AMIBCP yazılımlarını indirmemiz gerekiyor:
İndirme Linki:
1drv.ms
Hash değerleri:
SHA-1: 150f7ae7f9b69179c3850b89468e4b138eb6c6b2
MD5: 5867f20f8b3665f399dd40c66e41d831
CRC32: 51d0f391
2) Cihazınızın üretici sitesinden BIOS dosyası indirebilirsiniz. (Eğer üreticinin resmi sitesinde yok ise başka bir yerden edinebilirsiniz.)
3. Düzenleme İşlemi
İlk önce BIOS'unuza uygun olan AMIBCP programını çalıştırın.
AMIBCP3> AMIBIOS 8 için
AMIBCP4> AMI APTIO 4 için
AMIBCP5> AMI APTIO V için
1) İlk önce BIOS dosyasını açalım. File> Open... yolunu izleyelim:
2) BIOS dosyasının olduğu konuma gelin, dosyayı seçin:
3) Düzenlemek istediğimiz ayarları bulalım:
4) Sağ köşede "Optimal" ve "Failsafe" yazan yerler önemli ve bizi ilgilendiren bölümdür. "Optimal" yazan ayarlar varsayılan ayar, "Failsafe" yazan ayarlar ise sorun oluştuğunda ayarlanacak ayardır. Düzenlemek için üzerlerine tıklayıp seçin:
5) İşiniz bittiği zaman BIOS dosyasını kaydetmek için sol üst köşede bulunan disket resmine tıklayalım:
6) Eğer sorun olmadıysa işleminiz başarı ile tamamlanmış demektir. Geriye yapmanız gereken BIOS'u flashlamak (üzerine kurmak, güncellemek, düşürmek).
Rehberi okuyan herkese teşekkür ediyorum.
Bir sorunuz olursa lütfen yazınız.
NOT: Rehber tamamen bana aittir. Hiçbir yerden alıntı değildir. Windows'u İngilizce olarak kullanıyorum o kadar.
1. Gerekenler:
1) AMIBCP
2) BIOS dosyası (.ROM gibi)
2. İndirme İşlemi
1) İlk önce benim Microsoft OneDrive hesabıma yüklediğim AMIBCP yazılımlarını indirmemiz gerekiyor:
İndirme Linki:
Microsoft OneDrive
Hash değerleri:
SHA-1: 150f7ae7f9b69179c3850b89468e4b138eb6c6b2
MD5: 5867f20f8b3665f399dd40c66e41d831
CRC32: 51d0f391
2) Cihazınızın üretici sitesinden BIOS dosyası indirebilirsiniz. (Eğer üreticinin resmi sitesinde yok ise başka bir yerden edinebilirsiniz.)
3. Düzenleme İşlemi
İlk önce BIOS'unuza uygun olan AMIBCP programını çalıştırın.
AMIBCP3> AMIBIOS 8 için
AMIBCP4> AMI APTIO 4 için
AMIBCP5> AMI APTIO V için
1) İlk önce BIOS dosyasını açalım. File> Open... yolunu izleyelim:
2) BIOS dosyasının olduğu konuma gelin, dosyayı seçin:
3) Düzenlemek istediğimiz ayarları bulalım:
4) Sağ köşede "Optimal" ve "Failsafe" yazan yerler önemli ve bizi ilgilendiren bölümdür. "Optimal" yazan ayarlar varsayılan ayar, "Failsafe" yazan ayarlar ise sorun oluştuğunda ayarlanacak ayardır. Düzenlemek için üzerlerine tıklayıp seçin:
5) İşiniz bittiği zaman BIOS dosyasını kaydetmek için sol üst köşede bulunan disket resmine tıklayalım:
6) Eğer sorun olmadıysa işleminiz başarı ile tamamlanmış demektir. Geriye yapmanız gereken BIOS'u flashlamak (üzerine kurmak, güncellemek, düşürmek).
Rehberi okuyan herkese teşekkür ediyorum.

Mesaj otomatik birleştirildi:
NOT: Rehber tamamen bana aittir. Hiçbir yerden alıntı değildir. Windows'u İngilizce olarak kullanıyorum o kadar.