Amerikada Makineci Olarak Çalışmak

Türk_6445

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Merhaba, iyi sosyaller.
18 yaşındayım. Meslek lisesi Makine Teknolojisi / Bakım Onarım mezunuyum ve şu anda aynı alanda ön lisans Makine eğitimi alıyorum. 1. yarıyılım tamamlandı.
Lise eğitimim ve staj sürecimde ağır şartlarda çalışarak işin pratiğini öğrenme fırsatım oldu.
Bu süreçte;
El tesviyesi
Torna, freze, vargel
Argon, gaz altı, demir ve krom kaynağı
Metal kesme ve biçimlendirme
Temel düzeyde su tesisatı
gibi alanlarda aktif olarak çalıştım.

Üniversitede ise işin daha çok teknik ve teorik tarafına odaklanıyorum. Şu anda;
AutoCAD
CNC
Malzeme bilgisi
Hidrolik ve pnömatik

Bu gibi derslerli ve dahasını alıyorum ve bunları günlük hayatta da geliştirmeye devam ediyorum.

İngilizcem şu an temel seviyede, ancak düzenli olarak geliştirme sürecindeyim.
Hedefim; Amerika’da küçük, ormanlık/dağlık bir kasabada, küçük ölçekli bir bakım-onarım atölyesinde veya makine imalat fabrikasında çalışmak. Uzun vadede maddi olarak güçlenip kendi makine bakım-onarım atölyemi açmak istiyorum.

Bu süreçte:
Çalışma izni
Kalıcı oturum (Green Card vb.)
Gerekli mesleki ve yasal izinler
konularında nasıl bir yol izlemem gerektiği, ayrıca eksik gördüğünüz veya eklememi önerdiğiniz noktalar hakkında görüşlerinizi rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,017
Kanada soğuk, Teksas falan olur. Eving ailesi ile de tanışmış olursun. Yeşil kart için Amerikan Konsolosluğuna başvuru yapmalısın. Aracı olan şirketler de var. Ne kadar güvenilir bilemem. Ve Türkleri almıyorlar. Uzun uzun ve çok daha uzun bekleme listesi varmış. Şimdiden başvuruda bulun, Askerliğini de bitirdiğinde anca çıkar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten askerliğini yapmadan gidersen oradaki Türk konsolosluğu Pasaport'unun kullanım süresini uzatmaz.

Heyzj

Asistan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
11
Kanada soğuk, Teksas falan olur. Eving ailesi ile de tanışmış olursun. Yeşil kart için Amerikan Konsolosluğuna başvuru yapmalısın. Aracı olan şirketler de var. Ne kadar güvenilir bilemem. Ve Türkleri almıyorlar. Uzun uzun ve çok daha uzun bekleme listesi varmış. Şimdiden başvuruda bulun, Askerliğini de bitirdiğinde anca çıkar.

Zaten askerliğini yapmadan gidersen oradaki Türk konsolosluğu Pasaport'unun kullanım süresini uzatmaz.

Güney kesimde yaşarsa çok soğuk olmaz.

Yeşil kart için Amerikan Konsolosluğuna başvuru yapmalısın.

TeknoGezgin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba, iyi sosyaller.
18 yaşındayım. Meslek lisesi Makine Teknolojisi / Bakım Onarım mezunuyum ve şu anda aynı alanda ön lisans Makine eğitimi alıyorum. 1. yarıyılım tamamlandı.
Lise eğitimim ve staj sürecimde ağır şartlarda çalışarak işin pratiğini öğrenme fırsatım oldu.
Bu süreçte;
El tesviyesi
Torna, freze, vargel
Argon, gaz altı, demir ve krom kaynağı
Metal kesme ve biçimlendirme
Temel düzeyde su tesisatı
gibi alanlarda aktif olarak çalıştım.

Üniversitede ise işin daha çok teknik ve teorik tarafına odaklanıyorum. Şu anda;
AutoCAD
CNC
Malzeme bilgisi
Hidrolik ve pnömatik

Bu gibi derslerli ve dahasını alıyorum ve bunları günlük hayatta da geliştirmeye devam ediyorum.

İngilizcem şu an temel seviyede, ancak düzenli olarak geliştirme sürecindeyim.
Hedefim; Amerika’da küçük, ormanlık/dağlık bir kasabada, küçük ölçekli bir bakım-onarım atölyesinde veya makine imalat fabrikasında çalışmak. Uzun vadede maddi olarak güçlenip kendi makine bakım-onarım atölyemi açmak istiyorum.

Bu süreçte:
Çalışma izni
Kalıcı oturum (Green Card vb.)
Gerekli mesleki ve yasal izinler
konularında nasıl bir yol izlemem gerektiği, ayrıca eksik gördüğünüz veya eklememi önerdiğiniz noktalar hakkında görüşlerinizi rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada, bu site hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum, geniş oyun seçeneği ve genel olarak harika hizmeti beğeniyorum.
ABD'de yasal olarak çalışmak için öncelikle işverene bağlı olarak H-2B veya H-1B gibi bir çalışma vizesi ya da J-1 değişim programı gerekiyor. Green Card işi ise ya iş sponsorluğu üzerinden (employment-based) ya da bildiğimiz çekilişle (Diversity Visa) oluyor. En doğrusu bir göçmenlik avukatına danışıp seçenekleri netleştirmek çünkü her durumun prosedürü farklı.

Türk_6445

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Güney kesimde yaşarsa çok soğuk olmaz.

Washington 'ın Kuzey batısında yaşamayı düşünüyorum.
Port Angeles civarı.

Bilerek ormanlık soğuk yer istiyorum hocam hoşuma gidiyor.

Heyzj

Asistan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
11
Washington 'ın Kuzey batısında yaşamayı düşünüyorum.
Port Angeles civarı.

Bilerek ormanlık soğuk yer istiyorum hocam hoşuma gidiyor.
Yeşil kart verimi durduruldu o yüzden Kanada öneririm zaten vatandaşlık süresi daha kısa kanada daha yaşanabilir bir ülke Kanada öneririm ama Trump yöntemi değişirse yada göçmenlik karşıtı tavırlarını değiştirilirse ABD olabilir.