Amerika vize işlemleri

AtaNazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vize alımında hangi evrakları hazırlamamız gerekmektedir

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
568
Merhaba,

Amerika vize işlemleri bayağı uğraştıran bir iş. Hangi amaçla gidecekseniz o amaca ilişkin ayrı ayrı formları bulunur. Konsolosluğun internet sitesinden bayağıbir araştırmanız gerekmektedir. Ayrıca ingilizce bilginizin veya ingilizce bilgisi olan birinin size yardımcı olmasını da tavsiye ederim. Zira internet üzerinden de başvuru formu doldurulabiliyor. Ayrıca konsolosluktaki konuşmalarınıza, göz bebeğinizin büyümesine kadar dikkat etmenizi de ekstra tavsiye ederim.

Saygılarımla

Son düzenleme:

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Vize alımında hangi evrakları hazırlamamız gerekmektedir

İstenilen evrakları internet üzerinde bulabilirsiniz.
Lakin randevudan tutunda istenilen evrak ve evrak düzenlemeye aklınıza gelen herşeyi tavsiye edilen bir tercümanlık bürosu aracılığıyla yapmanız kafanızın kulağınızın rahat olmasını sağlar.

Magellann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ben 2 sene evvel bu işleri takip eden birine yaptırdım , hiç sıkıntı çıkmadan 10 senelik vizemi almıştım.
200- liramı ne para almıştı ..

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Abartmayın hiç bir problem çıkmaz , zor alınan bi vize de değil ayrıca. Evraklarını olması gerektiği gibi hazırla bu kadar. Dikkat etmen gereken tek şey; oraya gittikten sonra geri döneceğine dair güçlü kanıtlar sunabilmek

AtaNazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Amerika vize işlemleri bayağı uğraştıran bir iş. Hangi amaçla gidecekseniz o amaca ilişkin ayrı ayrı formları bulunur. Konsolosluğun internet sitesinden bayağıbir araştırmanız gerekmektedir. Ayrıca ingilizce bilginizin veya ingilizce bilgisi olan birinin size yardımcı olmasını da tavsiye ederim. Zira internet üzerinden de başvuru formu doldurulabiliyor. Ayrıca konsolosluktaki konuşmalarınıza, göz bebeğinizin büyümesine kadar dikkat etmenizi de ekstra tavsiye ederim.

Saygılarımla
Seyahat amaçlı gitmeyi planlıyorum

Reaksiyon puanı
10,315
İş icabı olsaydı anlardım da dünyanın onca exotik coğrafyası dururken betonlaşmış bir ülkeye gitmek... ı ıh! :)

Magellann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ds160 formunu dogru doldurun veya anlayan birine doldurtun bence . Konsoloslugun karsisinda bu isi yapan bufeler var ama bilmiyorum.
Ben bir turizm acentasinda calisan adama yaptirmistim
Oteli ucagi ayarlamisti hep.
Randevu gunu da160 formunu bana vermisti.
Nereye gidiyorum nerede kalacağım dedim bosver sormazlar dedi newyork arkadaşımla giderim dersin demişti.200lira para aldi masraf haric. Ds160 icin dolar yatirmistim ama unuttum tutarını.
Vize aldim ama henuz gitmedim oda ayri bir konu. [emoji16]

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
568
Seyahat amaçlı gitmeyi planlıyorum

Merhaba,

Türkiye'de mal varlığı göstermeniz gerekiyor. Bazı arkadaşlarımız herhangi bir mal varlığı göstermeden de gidebildi. Ama şu an ki yönetim eski bildiğimiz yönetim değil. Türkiye'deki para akışınıza kadar kontrol ediliyor. Veya evrakları istiyorlar karşı kontrol için. Ayrıca buna ek olarak; hesabında 50 bin dolar olan, üstüne 1 yazlığı olan ve para trafiği her ay 15 bin dolar olan bir tanıdğım gidemedi. Vize vermiyorlar. Sadece 1 hafta tatil için oda. Neye ve hangi ölçüye göre vize verdiklerini hiç kimse bilmiyor. Ama bildiğim herşeyinizin kontrol edildiği.

Eğer tatil amaçlı gidiyorsanız. İlk başta amacınızı açıkça belirten, nerede kalacağınızı açıkça belirten ve ne kadar kalacağınızı yine açıkça belirten deliller vermeniz gerekiyor. Mesela ön provizyonlu bir motel kiralayın ve dolduracağınız formunuzda bunları belirtin. Uçak biletinizi ön provizyonlu ayırtın (yani direk satın almayın). Yani elinizde delilleriniz olsun. Ayrıca en önemlisi konsoloslukta hiçbir şekilde sakinliğinizi kaybetmeyin. Ama hiçbir şekilde. Gayet rahat olun ve heyecanlanmayın. Bu en önemlisi..

Saygılarımla

Magellann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Tahminim randevuya gittigimizde karar çoktan verilmiş oluyor zaten. Sadece kararı yüzümüze soylemek icin çağırıyorlar. Görevli ekranda cevabını gördüğü 4-5 tane soruyu doğrulamak icin size soruyor.
Hesaptaki paraya değilde işlemlere bakıyorlar. Benim hesapta 234.- tl vardı mesela. Ama otomatik faturalar , kredi kartlari ödenmiş islem görmüş yani.
Siz hesaba bir gün once 100bin dolar dahi yatirsaniz adamlar yemiyor.
Buraya geri dönmenizi sağlayacak sağlam bağlantılarınız olması lazım.
Adamlar bizi , randevu tarihine kadar 7 ceddimizi inceliyordur zaten.
Ben sırada beklerken kimsenin evraklarına baktıklarını görmedim mesela , dosya elinizde yalandan bekliyorsunuz.

Hulktr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Amerika vizesi almak Schengen kat kat kolaydır. Doldurmanız gereken başvuru formunda zor sorular yok. Uçak bileti, otel rezervasyonu da gerekmez. Hatta pasaport ve randevu kağıdı dışında hiçbir evrak gerekmeyecek (fotoğraf da yok, onu online yüklüyorsun). Ben ve bütün tanıdıklarım evraksız 10 senelik aldı yıllardır. Ancak turist vizesi için konuşuyorum. Eğer okumaya, work&travel'a gidecekseniz onunla ilgili belgeler isterler ve daha kısa vize verirler. Siz oraya gittiğinizde zaten vize verip vermeyecekleri belli oluyor, yine de birkaç soru sorabiliyorlar. Kimseye 200 lira kaptırmanız gerekli değil. Formda kesinlikle yanlış bilgi vermeyin, ne olursa olsun gerçekleri yazın.

mDu92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Merhaba.

Bu konuda deneyimli olan varsa bana yardımcı olabilirmi?
Konu şu, bildiğiniz üzere bir kaç ay önce vizeler askıya alınıp tüm randevular iptal edilmişti. Ve bende o vize madurlardındanım. Vize görüşmeme 2 gün kala randevum iptal edildi ve haliyle görüşmeye gidemedim. Fabtech in düzenlemiş olduğu bir fuar vardı Chicago da gerçekleşecekti. Bu yüzden bende o zamandan için Ds-160 formumu öyle doldurmuştum. Fabtech ten davetiyemde vardı ama vizeler askıya alınıp randevular iptal edilince malesefki fuara gidemedim ve fuar günü de geçti. Ama vizeler normale dönünce yeniden randevu alma hakkım oluyor haliyle vize ücretide 1 yıl geçerli şimdi tekrar başvurmak istiyorum yeniden ds-160 formu doldurmam gerekli mi?

Şimdiden teşekkürler.

deletercan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Konu eskiymiş ama fark ettim ki Amerika vize işlemleri ve Amerika vize evrakları konusunda gerçek anlamda güncel bir bilgi veren olmamış. Açıkcası burada güncel Amerika vize evrakları listesini belirtmişte olsam zaman içerisinde gelen güncellemelerle anlamını yitirecektir. Bu yüzden tavsiye edeceğim Amerika vize evrakları ve Amerika vize işlemleri kaynaklarını paylaşıyorum. Ne zaman tıklayıp ziyaret etseniz eminim güncel bilgiye ulaşabilirsiniz.

Amerika vize işlemleri
Amerika vize evrakları