Haber AMD, Windows 11'in bilgisayarlardaki Performans Sorununu Çözdü!

Bu konuyu okuyanlar

Ceon

Asistan
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
246
Reaksiyon puanı
325
Puanları
63
Yaş
18
AMD, Ryzen işlemcili Windows 11 yüklü bilgisayarlarda yaşanan performans sorununun düzeldiğini duyurdu.

amd windows 11


Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin kararlı sürümünü 5 Ekim’de piyasaya sürdü. Aradan geçen birkaç günlük süre zarfında, AMD Ryzen işlemcili bilgisayarlarda düzgün çalışmadığı ortaya çıktı. Kullanıcılar paylaştıkları geri bildirimlerde, performans sorunları yaşadıklarını belirtti. Söz konusu problem hem oyunları hem de programları etkiledi.

AMD konuyla alakalı yaptığı açıklamada, sorunu kabul etmiş ve Ekim ayı içerisinde düzeltme güncellemesi yayınlayacağını söylemişti. Şirket sözünü nihayet tuttu. Windows 11 işletim sistemli bilgisayarlardaki Ryzen kaynaklı performans sorunlarını giderdiğini açıkladı.

amd ryzen windows 11

Performans sorununun kaynağı neydi?​

Kullanıcıların yaşadığı ilki ve en büyük sorun; CPU’nun L3 önbellek gecikme süresinin belirsiz bir sebeple üç kat artmasıydı. AMD’ye göre bu, yüzde 3-5 oranında sistem performansı düşüşüne sebep olmaktaydı. Üstelik e-spor oyunlarında bu düşüşün yüzde 10-15’e kadar yükseldiği ortaya çıkmıştı.

65W TDP değerinin üzerinde çalışan 8+ çekirdekli Ryzen işlemcileri hedefleyen sorun ise, oyunlarla sınırlı kalmayıp sistem genelindeki tüm programları etkiliyordu. CPU iş parçacıklarını yoğun şekilde kullanan uygulamaların belirsiz bir sebeple Windows 11 ile çalışırken performans sorunu yaşadığı bildirilmişti. Kullanıcılar deneyimlerinin olumsuz etkilendiğinden şikayet etmişti.

 

Bella Ciao

Müdavim
Katılım
25 Aralık 2020
Mesajlar
3,145
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,193
Puanları
113
CCD Yaparsan böyle olur, FCLK da ağızları yanmıştı şimdi L3'den yandı tekrar :)
Düzeltilmesi iyi haber
 
Üst