Amd vs İntel

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu paralara çok daha iyilerini toplayabilirsin. Hazır kasa alarak parana yazık edersin. Ayrıca Intelin Skylake işlemcilerini AMD ürünleriyle asla kıyaslama arada ciddi farklar var.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Ayrıca Intelin Skylake işlemcilerini AMD ürünleriyle asla kıyaslama arada ciddi farklar var.
Kardeşim bunu @the grudge arkadaşa da anlatır mısın? Belki sen daha basit anlatırsın benim dediklerim ona ağır geliyor olabilir. Kendisi intelin skylake işlemcilerinin berbat olduğunu ve bedava verseler kullanmayacağını, AMD den vazgeçmeyeceğini söyleyerek milleti yanlış yönlendiriyor.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
İntel tabiki sorulmasını bile gereksiz buluyorum

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Kardeşim bunu @the grudge arkadaşa da anlatır mısın? Belki sen daha basit anlatırsın benim dediklerim ona ağır geliyor olabilir. Kendisi intelin skylake işlemcilerinin berbat olduğunu ve bedava verseler kullanmayacağını, AMD den vazgeçmeyeceğini söyleyerek milleti yanlış yönlendiriyor.

Fx 8 i skaylake ile kıyaslamak hata daha 2500k yi geçemezken s.l deki sorunları bahane edip amd yi övmek saçma bir hareket bu bir gerçek kabul eden eder etmeyen de kendi bilir birton test sitesi ve videosu var encok fps drop fx8 lerde meydana geliyor ne yazıkki 2.500tl lik fx kurup denedim daha önce sölemiştim millet amd yi ucuza getirirken ben pahallı sistem kurdum güvenip sonuc stutter / fps drop / gpu usage kayıpları oldu şuan i7 3770k kullanıyorum 2.el aldım cpu / anakart / ram 750 tl kıyas kabul etmez ..

İnteli boşverelim phenom ile duruma bakalım phenomlar hiç fena değildi skyrim işlemciyi pütursuzca sömürebilen bir oyun bu tabloda amd nin verdiği fps de kötü değil ama i5 ile kıyas ettikmi sonuç bu .

8Z542n.jpg

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Böyle insanları hiç ciddiye almıyorum ama insanların yanlış bilgilendirilmesine asla müsaade etmem.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
asıl yanlış yönlendiren sensin... putperest gibi intele tapınan bot... Skylake BendGate rezaletine rağmen hala öneren sizsiniz... yanlış yönlendiren sizsiniz... :mad:

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu arada Skylake BendGate olayına inanmayın. Tamamen Intel firmasına atılan büyük bir çamurdur. Bu çamuru kim attıysa gram zekası yoktur. O işlemciyi stok veya başka bir fanın baskısı asla ama asla yamultamaz.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
@the grudge bu kadar bilgili insanlara karşı hala itiraz edebiliyorsan İmam Evzai senin gibiler için güzel bir söz söylemiş. "Cahile söz anlatmak, köre renk tarifi gibidir."
Edit: @okinkurt Yazmış zaten, özür dilerim :)

Son düzenleme:

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
yalancı adama bak... forumda yönetici ama yalan haber yapıyor resimlerle kanıtlıyor yinede yalancı olduğunu iddia eden oluyor... o durum ( BendGate ) Recep Baltaş tarafından bile kabul edilirken... ayıp... ayıp... %100 gerçek... %100 skandal...
bendgate skylake haberleri - Google'da Ara
google emmi aratınca çıkan sonuçlar... yalan mı?
O işlemciyi senin eline versem sakalın çıkana kadar yamultamazsın evlat.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
yalancı adama bak... forumda yönetici ama yalan haber yapıyor resimlerle kanıtlıyor yinede yalancı olduğunu iddia eden oluyor... o durum ( BendGate ) Recep Baltaş tarafından bile kabul edilirken... ayıp... ayıp... %100 gerçek... %100 skandal...
bendgate skylake haberleri - Google'da Ara

google emmi aratınca çıkan sonuçlar... yalan mı?
Diyelimki yamultabiliyorsun. Kardeşim o işlemci öyle açıkta durmuyor. ANAKARTTAKİ kafesin içinde duruyor. Ayrıca üstüne montaj aparatı da takıyorsun. Nasıl yamulsun kardeşim?

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Diyelimki yamultabiliyorsun. Kardeşim o işlemci öyle açıkta durmuyor. ANAKARTTAKİ kafesin içinde duruyor. Ayrıca üstüne montaj aparatı da takıyorsun. Nasıl yamulsun kardeşim?

Kalın kafası ile vurup yamultabilir bu .

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
p4 cpu elimle yamultmayı denedim kırıldı ama yamulmadı buda abartılı güç uygulayınca 12'lik çelik vidanın koptuğu gibi bir durum bu biraz insan gibi montaj yapın kardeşim yamultma garanti dışı çünkü kullanıcı hatası...
intel suçlu değil.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
asıl yanlış yönlendiren sensin... putperest gibi intele tapınan bot... Skylake BendGate rezaletine rağmen hala öneren sizsiniz... yanlış yönlendiren sizsiniz... :mad:
intel iyice ilerledi ve amd çok geride kaldı. İntel notebooklar için overclock edilebilir işlemci üZerinde çalışırken amd hal 9590 diyip duruyor. 32 nm ile 14 nm arasında fark var.

Exynos Gaming

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Noktayı koyayım istedim OC'li halde Skylake yani i5 6600K OC'li kullanıyorum hava soğutma ile hemde 150 TL'lik. Bazen içecek falan koyuyorum ya da çikolata erimesin diye. 6. Nesil İntel bariz F/P ürünü AMD işlemciler bu saatten sonra alınmaz.

Sistemim:

sistem 1.JPG

CPU OC %17

sistem 2.JPG

Sistem Boşta Isı değerleri:
sistem 3.JPG

CPU OC'li iken Yük Altında Isı Değerleri:

Sistem 4.JPG

Exynos Gaming

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet ağır soğutucular büküyor olabilir 14 nm gibi çağımıza yakışır bir teknoloji. Ayrıca İntel bükülürse yani sistemim komple Vatan Bilgisayar'dan ise 1 ay da değişim yapılıyor. Hyper 212 soğutucum var maşallah hiç bir sorun yok. AMD devri eskidendi kardeşim ne yazık AMD sadece ekran kartları ile şuan iddialı.

Tabi AMD hala 32nm gibi taş devri bir üretim teknolojisi kullandığından bu kalınlığa araba radyatörü bağlasan bükülmez. :D
Buda sistemim:
12733548_838440699615370_7513716033539098981_n.jpg

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
O arkadaş banlandı yani boşuna kendini yorma kardeşim zaten banlanmasa gene anlamazdı :D

Exynos Gaming

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hahahahha iyi forum rahatlamış. Yeniliklere açık olmak lazım en önemlisi dinlemeyi bilmek lazım.

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
261
sorunda bu işlemci soğutucu baskı uygulayınca bükülüyor soket desteklemiyor...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
hayvani güç uygulayınca 12mm vida bile kopuyor soğutucunun vidalarını çok sıkınca oluyor tatlı sert sıkma deyimi burada gereken kibar olucan ayının yavrusunu sevmesi gibi yapmıcaksın...