Amd readion 5500 series Nasildir ?

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Merhaba sdn forum benim pc Masaustu
Intel core i3 3.07 ghz 4 gb ram var
Ekran kartim ise amd readion 5500 series
Ama ekran karti hakkinda bilgim yok
Call of tudy black ops 2 yi full ayarda oynayabiliyorum gta 4 ü rahat açiyor
Ama bazen kasmalar oluyor ekran karti yeterli mi yoksa yeni mi almalim yada hiç ugrasmayip msi mi almaliyim ?

MehmetA097

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Butce skinti degilse ufak tefek degisiklikler yapilabilir ama bana gore gerek yok.

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Butce skinti degilse ufak tefek degisiklikler yapilabilir ama bana gore gerek yok.

Bilgisayarim ilk aldigim gunki gibi degil
Nedense 2012 yilinda almistim bu zamana kadar 5 6 kez format attim ama sanki pc yi zorladim gibi 1 ayda bi format attigim bile oldu şimdi ise win 7 64 bit ama acilisinda
Cok yavaşladi 2 dk da aciliyor ustune kendine gelmesi icinde bekliyorum bi 5 dk kada oyle gidiyor format attim gene oyle arada bir harddisk hatasi veriyor cogunluklada mavi ekran hatasi veriyor
Nasil duzelticem bu durumu ??

h2oxygen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Cihazın fiziksel bakımını yapıyormusun ? 2012 de almış olduğun pc
işlemci üzerinde stok fan mı kullanıyorsun ?
Kasaya hiç çarpma darbe tokatlama yada devrilme tarzında bir sarsıntı yaşattın mı?
Çeşitli mavi ekran sorunları var. Mavi ekranda aldığın kodu hiç not etme şansın oldu mu ?

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Cihazın fiziksel bakımını yapıyormusun ? 2012 de almış olduğun pc
işlemci üzerinde stok fan mı kullanıyorsun ?
Kasaya hiç çarpma darbe tokatlama yada devrilme tarzında bir sarsıntı yaşattın mı?
Çeşitli mavi ekran sorunları var. Mavi ekranda aldığın kodu hiç not etme şansın oldu mu ?

Bir PC Seveni olarak asla kasaya darbe atmadım ha ama bi ara sürekli mavi ekran hatası verdi orda bi tekme attıydım
Kod alma şansım olmadı 2 ayda bir temizlerim neden böyle anlam veremedim :(

h2oxygen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Açıkçası donanımsal bir sıkıntın olduğu bariz gözüküyor ramin yuvaya tam oturmaması işlemci sıcaklık kontrolü ( Termalde sertleşme sonucu çatlak ve kırıkların oluşması) Sata kablonun yada PCI kartının slota tam geçmemesi gibi cihaz üzerindeki donanımları sökerek kuru bir boya fırçası ( kullanılmamış) yada yumuşak tüylü diş fırçası ile slot/ yuvaların temizliğini yaparak yeniden oturmayı dene

2. sıkıntı Pc nin bulunduğu ortamdaki nem oranının yüksek olması.
Pc kullanıcıları Kasa içerisini el kompresörü yada elektirik süpürgesi ile genel temizliğini yapmaya çalışıyorlar özellikle nemli bölgelerde bu yeterli olmuyor. bir fırça ile tüm PCB üzerine toz kaldırma işleminin uygulanması gerekmektedir. Aksi durumda PCB üzerine biriken toz havadaki nemi üzerine çekiceği için yarı iletken bir form halini alacaktır ve PC içerisindeki tüm bileşenler küçük uyarı akımları ile çalıştığı için donanımın yazılım isteği dışında kaçak olarak uyarılması sonucu mavi ekran donanımda kalıtsal sorunlar ve hatta tüm kasa içi bileşenlerin dahi arıza yapmasına uygun bir ortam oluşturulmuş oluyor.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
HD serisi alınmaz. R serisi veya Gtx serisi ekran kartı al.