AMD Radeon HD 7850 ekran kartı ısı sorunu

angryman

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Maidens
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba;
Öncelikle şunu belirtmeliyimki OC'den hiç anlamıyorum ve bugün ekran kartının kendi özelliği olan control center'dan fan hızlarına bakmak için biraz kurcaladım ve manuel ayarlara ulaştım.Biraz kurcaladım ve sonra varsayılana çevirdim fakat kurcalamadan önce ısı değerlerine bakmamıştım, şuanki değerler normalmidir acaba ? Kasamı yeni topladım ve ekran kartınada bayaa bir para verdim kısacası korkuyorum :) Bi yardım edin lütfen. Bu arada fan değerlerini %50 veya daha üstüne getirince inanılmaz bir soğutma yapıyor ekran kartı , değerler hemen düşüyor tabiki ama bu seferde ekran kartını yorduğumu biliyorum :confused1:
Isı 55 dereceye kadar ulaşıyor :(

Resimler

Buda ısı değerleri 50 derece gözüküyor fakat şuan 55 derece :(

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
fanın hızını arttırınca ekra kartı yorulmaz o ne insan mı ki yorulsun :D ısı değerin kabul edilebilecek seviye de kasa içindeki hava akımı daha başarılı olursa daha da düşer :)

angryman

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Maidens
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Fan hızını arttırdıgımdada ses çoğalıyor malum :) 2 adet 12 cm fan ile sorunum çözülecek inşallah sadece ısı değerleri çok yüksekmiş gibi gelmişti bana , demekki değilmiş :) Ayrıca control center'dan fan hızlarını arttırınca kasadaki tüm fanların hızını arttırıyor ve kasanın içine elimi sokup ekran kartına yaklaştırdığımda inanılmaz bir sogutma yapıyor ekran kartı fakat bir kaç dakika sonra ekran kartı üzerindeki bakır borulara dokundugumda ısındıklarını farkettim..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ekran kartı ağır işlemlerde yorulur fan çalışmasıyla yorulmaz. Borular tabiki sıcak olactır. soğuturken .Bazen viruslerde sistemi yorar vir kontrol et.

Antibiotic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ekran kartının ısısı normal Fan hızı %40'a alırsan biraz daha serin olur ve o kadar çokta ses yapmaz benim kartım bu Sapphire 6950 2gb

Masa üstünden sıcaklık değerleride böyle;

Ayrıca kasanda boş fan slotları varsa doldur benim kasaya 5 fan taktım cpu ve gpu sıcaklarında büyük değişiklikler oldu.Kolay gelsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba bendede aynı karttan var fakat anakarta uyum sağlamıyor sanırım ne önerirsiniz çok teşekkürler...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
valla bnm kart nvidia asus un asus smart doctor die bir pro var ondan fan hızını fullemesem bile 25 30 derecelerde geziyor işlemci ise bakır soğutuculu termali yeniledemve boşta iken -9 -10 larde oyundan çıkınca 10 11 derece oluyor iyi mi ama işlemci pentium dual core e 2140 1,6 ghz (overclockla 1,8 ghz psu yetmedi arttıramıommm :D ) çift çekirdek işlemci kart asus geforce gt 430 1 gb 128 bit dx 11 3 gb ram oyanayamıdığım gta 4 pes 13, fifa 13 drıver san fransısco dirt 3 vb hepsini kasmadan oynuyom