AMD R5 2600X sıcaklık sabit değil

serhatzorlu45

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. İşlemcimi önceden 4.0 GHz'de kullanıyordum. 1.236-1.248 arası voltaj değişiyordu. BIOS'dan +0.072V vermiştim. Bu değerlerle anlık bir şekilde Max 75 dereceyi görüyordu ama AIDA64 testinin 5. dakikasından sonra 68 dereceye sabitleniyordu. Bugün deneme amaçlı +0.072 olan voltajı +0.098'e aldım. Yani 1.272V civarı. Aynı zamanda 4.1 GHz'e çektim. 10 dakikalık stress testinde anlık olarak Max 73 dereceyi gördü ama asla sıcaklığı sabitlenmedi. 58'e inip birden 69'a fırladığı oldu vs.
kısacası sıcaklık sabit değil. Aniden artan sıcaklık işlemciye ileride bir zarar verir mi? Eski ayarlarıma geri mi dönmeliyim?
Teşekkürler.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Tüm stres testlerinde ,test çalışmaya başladıktan sonra kademeli olarak sıcaklık artar ve belli bi değerden sonrada artmaz, Ya da artsa da ,çok minik değerlerle ,çok uzun süre içinde ,çok çok yavaş artabilir.

Anakartının marka ,modelini yazmamışsın. 4,0 GHZ Overclockun zaten çok bi getirisi olmaz. Boost ile tek çekirdek,overclocksuz,4,2 ye pompalıyor işlemcide.

4,1 -4-2 çok iyi olurdu. 4,1 için sadece voltaj ile overclock yaptıysan,vltaj dalgalanmaların da olabilir. O yüzden anakartını sordum.

serhatzorlu45

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tüm stres testlerinde ,test çalışmaya başladıktan sonra kademeli olarak sıcaklık artar ve belli bi değerden sonrada artmaz, Ya da artsa da ,çok minik değerlerle ,çok uzun süre içinde ,çok çok yavaş artabilir.

Anakartının marka ,modelini yazmamışsın. 4,0 GHZ Overclockun zaten çok bi getirisi olmaz. Boost ile tek çekirdek,overclocksuz,4,2 ye pompalıyor işlemcide.

4,1 -4-2 çok iyi olurdu. 4,1 için sadece voltaj ile overclock yaptıysan,vltaj dalgalanmaların da olabilir. O yüzden anakartını sordum.
Gigabyte B450M S2H

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
O anakartta voltaj LLC ayarı yoktur. Olsaydı ,dalgalanmaları engelliyebilirdik. Yani ,overclock anakartı değil.Ayrıca ,VRM lerdeki mosfetlerde aşırı ısınırsa,sapıtıyor,olabilir.
Dediğim gibi sıcaklık oynamaları büyük ihtimal voltaj oynaklığındandır. Bi de ,amd cool n quiet ile C1e yi, yapmadınızsa,disabled yapın.Frekansda dalgalanabilr,belki.

serhatzorlu45

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O anakartta voltaj LLC ayarı yoktur. Olsaydı ,dalgalanmaları engelliyebilirdik. Yani ,overclock anakartı değil.Ayrıca ,VRM lerdeki mosfetlerde aşırı ısınırsa,sapıtıyor,olabilir.
Dediğim gibi sıcaklık oynamaları büyük ihtimal voltaj oynaklığındandır. Bi de ,amd cool n quiet ile C1e yi, yapmadınızsa,disabled yapın.Frekansda dalgalanabilr,belki.
Frekans da dalgalanma yok. Bu şekilde sürekli voltaj dalgalanmasından dolayı yükselip alçalan sıcaklık değerleri bir zarar verir mi? İşlemicinin ömrü azalır mı?
Cool and quiet açık. Kapatınca ne gibi eksileri, artıları olur?