AMD Phenom II X6 Geliyor

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
AMD masaüstü kullanımı için düşünülen iki yeni işlemciyi 2010 yılının ortalarında piyasaya sürecek. Bu işlemcilerin en büyük avantajı dört yerine altı çekirdeğe sahip olması.

AMD, 2010 yılı içinde altı çekirdek teknolojine geçecek. Öyle ki yapılan açıklamaya göre 2010'un ortalarında masaüstü sistemler için iki farklı işlemciyi piyasaya sürecek. Bu işlemcilerin adları, ayrıntılı teknik değerleri ve kendi aralarında ne gibi farkları olduğu henüz bilinmiyor. Bilinen tek şey, çıkacak olan bu işlemcilerin altı çekirdek mimarisine sahip olacağı ve tüketiciler için tasarlandıkları. Söz konusu işlemciler sunucu sistemlerde kullanılmayacak.

phenom21262441866.jpg
AMD, altı çekirdekli işlemcilerini 2010'un oralarında piyasaya sürecek.

45 nm işlem mimarisine göre üretilecek olan bu işlemciler 6 MByte L3 önbelleğine sahip olacak. DDR3-1333 bellek modülleri ile çalışacak olan bu işlemciler günümüzün Socket AM3 işlemci yuvalı anakartlarının büyük bir bölümünde çalışacak.
Peki Intel ne yapacak. Intel, aynı tarihe denk altı çekirdekli Core i7 980X adlı işlemcisini piyasaya çıkaracak.

:: Altı çekirdek mimarisinin avantajlarını biliyor musunuz?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
intelin 6 çekirdeklisinden ne kadar ucuz olcak bakalım =)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
AMD şuan İntel ile baş edemez.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Yeni bi sistem toplayacagım ama okadar bekleyemem :) X4 yeter.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
aynen benimde tek çekirdek windows 7 var :D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bir torba çekirdek olsa ne olur :D

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
AMD nin INTEL ile başedemeyeceği aşikâr amma velakin AMD, CPU pazarında rekabet için çok çok önemli bir konumda...

ISTANBUL adında 6 CORE İşlemcileri var..Bu yüzden AMD ye çok fazla sempatim var..

"Istanbul" overview Today, AMD is launching the "Istanbul" processor. Since our first dual-core processor, those of us in AMD's CPU ISV team have been evangelizing that more cores are coming. This processor contains 6 cores on one die. Just to be clear these are 6 distinct physical cores, just as the Shanghai processors contained 4 distinct physical cores. Each core comprises 512K of L2 cache and 128k of L1 cache. The L3 is a 6MB cache shared by the six cores. The Istanbul processors are MP capable, supporting up to 8 processors (48 cores). There have been numerous refinements made to this processor. One notable change is the addition of a Probe Filter, which you may see referred to as HyperTransportTM technology, HT Assist. Simply put, this filter can greatly reduce HT traffic between multiple sockets, which in turn can improve memory bandwidth, especially on 4 socket platforms. For those with silicon interest, the "Istanbul" processors are fabricated with the 45nm SOI process. And did I mention that these processors use AMD's existing Socket F (1207) infrastructure? Which means that on many platforms all is needed is a simple BIOS upgrade. Some of the other features are: HT3 capability and numerous power saving features. More blogs to come on the cool new features of Istanbul - otherwise known as the new Six-core AMD OpteronTM processors."

1 Haziran'da çıkardıkları bu işlemci ile ilgili detaylar yukarıdaki linkte :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
AMD iyidir. Turion X2 TL-64 kullanıyorum.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Altı çekirdeği bilmem ama şu an amd phenom x4 dört çekirdekli işlemci kullanıyorum gayet hızlı 6 çekirdek süper olur gelsin bakalım ...

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
AMD Phenom X3 720 kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum:) Ufak bir ayar ile 4 çekirdekli işlemciye çıkardım x3'ü ama pek bir fark göremedim:)