AMD Phenom II X6 1075T İşlemci Tek Çekirdek Görünüyor!

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba Arkadaşlar;

AMD Phenom II X6 1075T İşlemcim Var Anakartım Gigabyte GA-MA770T-UD3P Bios Versiyonu F12
İşlemci Desteği İçin Buraya Bakabilirsiniz. Listede İşlemcimin Adı Var.
Bios'umu güncelleştirmeden önce işlemcim AMD Opteron Dual-Core Olarak Görünüyordu Şuanda Düzeldi ve Doğru İşlemciyi Görüyor.
Ancak Windows 7 Kurulu Sistemimde Aygıt Yöneticisi'nde (Normalde 6 Tane Görünmesi Gerekiyor), Görev Yöneticisinde ve Sistem Yapılandırması (msconfig)'nda İşlemci 1 Tane Görünüyor.
Bu Sorunu Düzeltmek İçin Yardımcı Olabilirmisiniz ? Yardımcı Olan Yada Olmak İçin Kafa Yoran Tüm Arkadaşlara Teşekkür Ederim.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
görev yöneticisinde performans sekmesine geldiğinde yukarda görünümden ve cpu geçmişinden 'hep cpu için tek grafik' secersen çekirdekleri görürsün xp den baktım ama w7 dede buna benzerdir.

fredyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
görev yöneticisinde performans sekmesine geldiğinde yukarda görünümden ve cpu geçmişinden 'hep cpu için tek grafik' secersen çekirdekleri görürsün xp den baktım ama w7 dede buna benzerdir.
windows 7'de de aynı yoldan yapılıyor.sanırım problemin bundan kaynaklanıyordur.farklı birşey olacağını sanmam.

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
windows 7'de de aynı yoldan yapılıyor.sanırım problemin bundan kaynaklanıyordur.farklı birşey olacağını sanmam.

Bakın Soruyu tam okumamışsınız sanırım arkadaşlar. Aygıt Yöneticisinde'de 1 Tane İşlemci Görünüyor. Normalde Her Çekirdek İçin 1 İşlemci Görünür. Yani & Tane İşlemci Var Gibi Görünmesi Lazım Orada da.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
haklısınız aygıt yöneticisinde görülmesi gerekiyor ben o ayrıntıyı atlamışım. biosunuzuda güncellemişsiniz başka bir sistem kurma şansınız varmı birde öyle bi deneseniz sorun yazılımsalmı onu öğrenmiş oluruz

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
haklısınız aygıt yöneticisinde görülmesi gerekiyor ben o ayrıntıyı atlamışım. biosunuzuda güncellemişsiniz başka bir sistem kurma şansınız varmı birde öyle bi deneseniz sorun yazılımsalmı onu öğrenmiş oluruz

Değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için tşk ederim arkadaşlar. Sorunu temel sorun çözme yöntemimiz olan format işlemi ile halletmiş bulunuyorum :)