AMD Phenom II Black edition x6 1090T Normal Sıcaklığı Kaçtır ?

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar bu işlemcilerin ısısı iyice kafamı karıştırdı
Amd intele göre daha fazla ısınıyormuş
Bu işlemcinin normal sıcaklıkları nedir ?
Bende normal
Anakart:40
CPU : 45
CPU#1 Çekirdek 1 :40
CPU#2 Çekirdek 2 :40
CPU#3 Çekirdek 3 :40
CPU#4 Çekirdek 4 :40
CPU#5 Çekirdek 5 :40
CPU#6 Çekirdek 6 :40

Bende Oyun Oynarken
Anakart: 45
CPU : 65
CPU#1 Çekirdek 1 :60
CPU#2 Çekirdek 2 :60
CPU#3 Çekirdek 3 :60
CPU#4 Çekirdek 4 :60
CPU#5 Çekirdek 5 :60
CPU#6 Çekirdek 6 :60

Oyun oynarken ciddi şekilde kasa ısınıyor bu normal mi yoksa değil mi ? :)

doklom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amd intele göre fazla ısınıyo diye bişi yok intel işlemcilerde ısınıyo80 90 derece olan i5 i3 i7 ler var core dou lar var
kendi stok fanını kullanırsan normal bendede aynı işlemci var kışın 20 dereceyi yazın 40 dereceyi aşmaz tabi ben stokfan kullanmıyorum onun yerine bunu kullanıyom http://www.vatanbilgisayar.com/Soğu...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=56012 kasanın hava akışıda önemli egzoz fanı kullanmalısın iyi ana kart ve psu ile çok iyi çok süper işlemcidir

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amd intele göre fazla ısınıyo diye bişi yok intel işlemcilerde ısınıyo80 90 derece olan i5 i3 i7 ler var core dou lar var
kendi stok fanını kullanırsan normal bendede aynı işlemci var kışın 20 dereceyi yazın 40 dereceyi aşmaz tabi ben stokfan kullanmıyorum onun yerine bunu kullanıyom http://www.vatanbilgisayar.com/Soğu...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=56012 kasanın hava akışıda önemli egzoz fanı kullanmalısın iyi ana kart ve psu ile çok iyi çok süper işlemcidir

Bende aldığımda stok fanı çıkarttım bunu taktım http://www.vatanbilgisayar.com/sogu...lemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=47178
Acaba buna rağmen bu sıcaklık normal midir ? İlgi için teşekkürler

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Aynı işlemciden bendede var bu havalarda kullanamıyorum az bir yükte 80 dereceden aşağı inmiyor onlarca soğutucu denedim (bu arada kendim bilgisayarcıyım) ve kendim ilave fanlar taktım sonuç negatif, iyi bir kasa ve 150 TL nin üstünde bir soğutucumu alsam işlemciyi elimden çıkartıyımmı şuan düşünme aşamasındayım hayatımın hatası idi amd denemek

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Tabiki senin kasa yeni nesil kasa önden arkaya doğru güzel bir hava akışı sağlayabilirsin, Benim ısınma sorunumun %10 kasadandır diye düşünüyorum şuanda AM3 soğutucular çok uçuk ben biraz düşmesini bekliyorum benim anakart GIGABYTE 990XA-UD3 AMD AM3+ DDR3 S+GL ATX

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamdır o zaman iş hava akışında demek ki fan taktıktan sonraki değerleri de yazarım hem denemiş oluruz

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Tamamdır o zaman iş hava akışında demek ki fan taktıktan sonraki değerleri de yazarım hem denemiş oluruz
Bu arada senin soğutucu AM2 senin bana göre avantajın kasada sende fandan kaybediyorsun keşke AM3 bir soğutucu alsaydın

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilmiyordum o zamanlar bu ısı olayını stock fandan iyidir diye denedik ama iyi sayılır hava akımını denemem lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kasa ve anakarta göre değişir sıcaklık
bende sabertooth anakart, hafx kasa ve aynı işlemci var
25 lik fanlar kapalı, ses yapıyorlar, sadece ön ve arkadaki 14 lük iki fan açık
aynı işlemcide stok fan var
mw3 ve black ops ta yoğun sahnelerden çıkınca en fazla 50 gösteriyor, 5-6 saniye sonra tekrar 40 derece..
bence havalandırmanı kontrol et ve kasa kapağını açık tutma, fanların dönüş yönlerini hava akımını sağlayacak şekilde ayarla....

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasa ve anakarta göre değişir sıcaklık
bende sabertooth anakart, hafx kasa ve aynı işlemci var
25 lik fanlar kapalı, ses yapıyorlar, sadece ön ve arkadaki 14 lük iki fan açık
aynı işlemcide stok fan var
mw3 ve black ops ta yoğun sahnelerden çıkınca en fazla 50 gösteriyor, 5-6 saniye sonra tekrar 40 derece..
bence havalandırmanı kontrol et ve kasa kapağını açık tutma, fanların dönüş yönlerini hava akımını sağlayacak şekilde ayarla....

Şimdi bende 1 tane arka çıkış fanı var.
Ben 3 tane daha takıcam ama nerelere ve hangi yönde takayım ?
Önde fan yeri var
Yanda fan yeri var
Üstte fan yeri var
Altta fan yeri var
Hava akımını sağlamam için nasıl takmam gerekir ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
45 nanometre işlemciye göre ısısı gayet normal. yeni nesil 28 nm veya 22 nm intel işlemciler ile kıyaslamayın. nm küçüldükçe daha az ısınır. 32 nm amd fx işlemciler de phenom işlemcilerden daha az ısınır mesela... :)

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Corsair H80 'e Cooler Master Türbine Master Fanlar Taktık Şirkette aynı işlemciyi kullanıyoruz sıcaklı en çok zorlama anında bile 45 in üzerine çıkmıyor.

45 nanometre işlemciye göre ısısı gayet normal. yeni nesil 28 nm veya 22 nm intel işlemciler ile kıyaslamayın. nm küçüldükçe daha az ısınır. 32 nm amd fx işlemciler de phenom işlemcilerden daha az ısınır mesela... :)
Evimde FX-8150 var Corsair H100 İle soğutuyorum fanları Silverstone Air Penetrator egzos fanları Cooler master Turbine Master sıcaklık şuanda oyun oynarken 45 derece sabit bazen 42 ye düşüyor. (Anakart : Gigabyte 990FXA-UD5 , Kasa Xigmatek Pantheon W-Black 600 Watt(bunun kapağı camlı olanı), Ekran Kartı : Ati FirePro v9800)

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

CPU 45 derece normal tamamda oyunda 70 ve üstüne çıkması normal mi ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12

photo hosting
örnek hava sirkülasyonu böyle olmalı
daha önce dediğim gibi benim yirmilik fanlar kapalı 12 ve 14 olan açık
öncelikle fizik kurallarına göre ısınan hava yükselir, buna göre soğuk hava aşağıdan gelip yukarı çıkmalı
yoksa ters akım (hava) olur ve soğutma azalır, birde fanlar birbirine hava vermemeli birinin içeri aldığı havayı diğeri dışarı çıkarmalı ki hava akımı oluşup ısınan hava dışarı atılabilsin....
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3184

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Şimdi bende 1 tane arka çıkış fanı var.
Ben 3 tane daha takıcam ama nerelere ve hangi yönde takayım ?
Önde fan yeri var
Yanda fan yeri var
Üstte fan yeri var
Altta fan yeri var
Hava akımını sağlamam için nasıl takmam gerekir ?

Öndekini içeri hava alacak şekilde belki birtanede yandan içeri hava alttaki olabilir gerisi egzost fan olarak iç ısıyı dışarı atacak şekilde bağlamalısın.

konuyu okumadan yazdım zaten bi üstte resim varmış.

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tesekkurler simdi hava akımıni sagladigim zamanki sonuclari yazarim arkadaslar :-)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kaliteli bir termal macun uygulayın, ancak doğru bir şekilde fazla kullanmadan uygulayabilirseniz sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada senin soğutucu AM2 senin bana göre avantajın kasada sende fandan kaybediyorsun keşke AM3 bir soğutucu alsaydın
Arkadaşlar kasaya iki tane fan taktım. : http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4...spx?I_ID=39796
Birini ön alltan içeri doğru
Diğerini üst kısma dışa doğru taktım hava akımı oluyor sıcaklık düştü
Boşta pek fark edilmiyor ama oyuna girildiği zaman en az 10-15 derece düşüş oluyor :)
Örnek:
Eski halinde PES 12 (75 Derece)
Şimdi Pes 12 (55-57 derece)

Senin soğutucun da iyi bayağı faydası var kasanın :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1-kailteli cpu soğutucu ve termal macun (rtsbora nın önerdiği)
2-hava akımı ve fanlar
3- kasa ve az da olsa anakartın kalitesi
bunlar önemli, benim de aynıişemci var ve yük altında 50 derece max.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Terzi kendi söküğünü dikemez derlerya doğru ben hem söküğüme hem bilgisayarıma vakit ayıramıyorum boş bir vaktimde kasayı ve macunu değiştirmeyi düşünüyorum eminim sicaklık normale dönecek şimdilik E5700 lü bir kasa var onunla idare ediyorum
Bu 1090T işlemciye geçen gün ayaklı vantilatörü 3. kademeye aldım dibine dayadım yinede 3 facebook oyunu aynı anda açınca 80 dereyi gördüm ben yinede kimseye AMD 1090T işlemciyi tavsiye etmem intelin gözünü seveyim

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Terzi kendi söküğünü dikemez derlerya doğru ben hem söküğüme hem bilgisayarıma vakit ayıramıyorum boş bir vaktimde kasayı ve macunu değiştirmeyi düşünüyorum eminim sicaklık normale dönecek şimdilik E5700 lü bir kasa var onunla idare ediyorum
Bu 1090T işlemciye geçen gün ayaklı vantilatörü 3. kademeye aldım dibine dayadım yinede 3 facebook oyunu aynı anda açınca 80 dereyi gördüm ben yinede kimseye AMD 1090T işlemciyi tavsiye etmem intelin gözünü seveyim

İşlemciye haksızlık ediyorsun,
bırak facebook oyununu tam yük altında bile 54 derece
ki kasamdaki 3 ü opsiyonel toplam yedi fandan sadece 2. si çalışmasına rağmen ve
AMD stok soğutucu ile 1090 T nin masaüstü ve yük altı değerleri şöyle:

upload photo

photo upload

image host

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
İşlemciye haksızlık ediyorsun,
bırak facebook oyununu tam yük altında bile 54 derece
ki kasamdaki 3 ü opsiyonel toplam yedi fandan sadece 2. si çalışmasına rağmen ve
AMD stok soğutucu ile 1090 T nin masaüstü ve yük altı değerleri şöyle:

Ben işlemciye değil işlemci bana haksızlık ediyor millet oerclock edip hız aşırtmakla uğrasırken ben çarpanı x16 dan x12 ye düşürdüm yine ısındı tamam kasa ve aklı başında bir macun ile test edip son bir sanş vereceğim bakalım ne olacak

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben işlemciye değil işlemci bana haksızlık ediyor millet oerclock edip hız aşırtmakla uğrasırken ben çarpanı x16 dan x12 ye düşürdüm yine ısındı tamam kasa ve aklı başında bir macun ile test edip son bir sanş vereceğim bakalım ne olacak
Faydası olur bende 15 20 derece fark oldu şuan rahat

Antibiotic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hemen hemen aynı işlemciyi kullanıyoruz benimkisi stok fanla masaüstünde böyle;

Crysis 2 Multiplayer 1 saat oynama ile böyle değerlerde ;

Bir şey daha söylemek istiyorum kullandığın kasanın aynısı bende kullanıyorum kasadaki ek fan slotlarını doldurdum üstler dışarı aşağıdaki ve öndekilerde içeri hava veriyor yani diyeceğim o ki sende takmadıysan tak derim.Mutlaka faydası olacaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım anlamadığım şey o sisteme nasıl 600 watt yetiyor senin ekran kartı zaten 220 watt kullanmıyo mu tesadüfen farkettim de ??? yoksa başka bi psu var sadece ilan mı farklı ?? amacım çatmak degil merak ettim sadece...

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım anlamadığım şey o sisteme nasıl 600 watt yetiyor senin ekran kartı zaten 220 watt kullanmıyo mu tesadüfen farkettim de ??? yoksa başka bi psu var sadece ilan mı farklı ?? amacım çatmak degil merak ettim sadece...
Şuan kasayla birlikte gelen güç kaynağı var bir sorunda yaratmadı yetersiz mi dersin ? :S

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence senin sorunun boarddanda kaynaklanabilir kışın soba işlevi görüyordu cihaz ilk boardum msi dı bi süre sorun yaşatmadı 1 yıl falan geçti aradan ısınma problemleri oluşmaya başladı fanı değiştirdim macun zaten sıvı kıvama geliyodu artık işlemci üstünde macunu falan yeniledim fan stok fandı ama çözüm olmadı ve ısıyı hem işlemciye hemde ekran kartınada yansıtıyordu sonra gigabyte aldım oda bi sene kadar götürdü ama 1 seneyi doldurmadan aynı sorunları yaşadım ben vu şekil 3 tane board değiştirdim sürekli işlemcide bi ısınma sorunu vardı en son asus aldım hem perfırmansı olumlu yönde etkiledi hemde ısınma problemi artık yok gibi taş çatlasın 45-50 C arasını geçmiyor. bende işlemciden dert yanıyodum herşeyi denedim sonunda sorunun boardlardaki uyumsuzluktan kaynaklandığını anladım sorun ne hala anlamış değilim ama board değişikliğiyle sorunu çözdüm